Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 118

Tema: Perpucij

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto nisam pametna što raditi. Tomislavu kad povučemo kožicu proviri glavića za jedno 3-4 milimetra, ali nismo primijetili da bi imao problema s mokrenjem, ovakvih kako cure pišu da im se pišonja sav napuhne jer mokraća ne ide lako van. Nama je pedijatrica rekla da mu povlačimo, također najbolje u kadi, i da tako radimo do negdje njegovih godinu i pol, a onda će vidjeti treba li intervencija kirurga ili ne. Rekla nam je kako kirurg u općoj anesteziji nekakvu sondu ugura pod kožicu i onda njome okruži oko glavića, ali da poslije to jako boli i da je već radi samog davanja opće anestezije djetetu to najbolje pokušat izbjeći.
    I tako mi navlačimo, a on jadan se sav već uznemiri kad mu diramo pišonju, očito mu nije ugodno. Siroto dijete će mi biti svo istraumatizirano i isfrustrirano u seksualnom životu.
    A strah me i da s tim povlačenjem ne pretjeram, koliko god ja bila nježna moram ga nategnuti, a što ako mu nešto popuca pa krivo sraste, pa će biti još većih problema.
    I sad ti znaj....

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

cure moje to treba dirati ali ne maltretirati. kod presvlacenja i kod kupanja povuci samo do kud ide i obrisati tj oprati. i to od samog starta. mi to Lovri radimo od pocetka. to je higijena pise tj. pisulina. tu ispod kozice se uvijek skupi kremice, prljavstine i ostalo sto treba maknuti. ali naglasavam da ne smije se potezati do besvjesti a u krajnjoj liniji nije ni potrebno jer ako se to stalno radi svaki puta ce ici vise i lakse. ono sto vam nece ni jedan doktor reci ali se pogledavaju, je zato sto oni to zaljepljenje kozice (sve one koje su uspjeli prevuci bez operacije) smatraju slabom higijenom. Postoji takoder i fimoza koja se lijeci operacijom ali to je puno manji broj djece. Evo tu informaciju sam dobila od kume koja je djecji kirurg i definitivno osoba kojoj bi ja svoje djete dala u bilo koje doba dana i noci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo mi smon bili prosli tjedan i dok rekao da to jednostavno ne ide. On nije htjeo previse navlaciti jer kaze sve bi popucalo. Predlozio je obrezivanje. Zakazani smo 12.10 u 14.30

Radi se pod opcom anestezijom. Sve u svemu dao nam je ovu kortikosteroidnu kremu koja se maze na pisu, tj pola pise od dna tj vrha, ona naime istanjuje kozu i onda se po nekad zna desiti da se to da prevuci poslije dva tjedna upotrebe. Ako se ne prevuce onda idemo 12.10.
    Maze se tri puta na dan i mislim da je to to iz gore navedenih linkova.

Bas mi je uzas sto ce ga morati obrezati i cinjenica da ide pod totalnu anesteziju.

ivarica

Početno

N30, bas mi je zao znam kako sam se ja lose osjecala zbog tog vi cete imati bar tu prednost da cete ga moci uzeti doma, da nece biti sam u bolnici
    oporavak ti je dosta brz, ivar je imao 12 savova, vec sutradan je mogao lijepo piskiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

12 savova
    :shock: :shock: :shock:
    Aaaaaaa pa nisam mislila da je toliko. Pa od cega 12 savova? Jel samo ode ili kasnije skuidaju. Ajme majko zamrcu od straha.

Ali interesantno je sad ovo. Od kad koristimo onu kremu sve se vise i vise prevlaci. E sad ja glavic jos nevidi ali kao da ide na bolje od kreme, pa vi koje imate problema upitajte dokice za tu opciju krema.

ivarica

Početno

drzim fige da ne treba operacija.

zasto 12 savova, pa zato jer je to fini vez, da sto bolje kasnije izgleda. ne treba ih vaditi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako 12 savova :shock: :shock: Mi smo imali samo 1 koncic, koji je otpao nakon 2 ili 3 dana. I radili u opstoj anesteziji.

ivarica

Početno

mozda nije u pitanju bila ista operacija?

savovi mu idu oko cijelog pisonje (jos uvijek se mogu vidjeti tockice na mjestu savova)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je uradjeno klasicno obrezivanje. "Odsjekli" su mu onaj gorni dio kozice, a koncic je bio sa donje strane pisonje. Tako mi nije jasno zasto toliko savova. Mozda su te tackice koje ti vidis u stvari tu zato sto ga nisu "pravolinijski" obrezali. :? Sina moje prijateljice su jako ruzno obrezali, pa mu sa strana vise nekakvi komadici. Ruzno je reci, ali isto kao da su ga pilom obrezali.

ivarica

Početno

moze neka slika toga?
    ja ne mogu uopce sebi predociti postupke koji su kod vas napravljeni, kako to moze pravilno zarasti sa jednim savom?

evo link, ali nek ne otvaraju osjetljivi:
    http://www.circumcisionquotes.com/magcirc.html

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E pa sad ne znam jel kod malca bas ovako uradjeno, jer nisam bila prisutna, ali mogu reci da je konacni rezultat jednak. I sasvim sam sigurna da je bio samo jedan konac, jer me je na kraju zahvata hirurg uveo u operacionu salu i pokazao mi kako su to napravili, pokazao mi taj konac i objasnio kako da odrzavam dok ne zaraste skroz. Vidjecu imam li kakvu slikicu gdje se vidi pisonja.

ivarica

Početno

zar na ovoj slici konci ne idu u krug ispod cijelog glavica? ivaru su isli.

nadam se da ovo ne cita netko ko se kuzi : malo sam ja to vizualizirala, tvojemu su samo recnuli prepucij na jednoj strani?
    ivaru je prepucij bio skroz suzen, ne znam da bi mu to pomoglo, kako ja to zamisljam, za takav zahvat imao je premalo kozice. opet ponavljam, nadam se da ovo ne cita netko ko se kuzi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja se nadam istom. Ma sasvim sam sigurna da je konac bio samo na donjem dijelu, tj. konac se nije vidio odozgo, vec kad dignes pisonju prema gore. E tu je konac bio, sto znaci da nije isao oko cijelog glavica. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I zaboravih reci da mi je hirurg pokaozao dio glavica gdje je kozica bila priljepljena, pa je on to "odlijepio". Danas to mjesto izgleda kao naborano i nije onako glatko kao onaj dio gdje kozica nije bila zaljepljena.

darija

Početno

Možda će vam ovo zvučati smješno, ali tako sam rješila problen sa svojim malim. Redovito sam ga prala sa trpucem (pripremaš ga kao čaj), par puta potegla i stvar se riješila. Tko vjeruje u lječenje pomoću trava neka proba, meni je uspjelo.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Može pobliža uputa za čaj? Koji trputac, koji dio biljke itd.

darija

Početno

I list i stabljika, friški. Zakuhaš otprilike litru vode, makneš sa šporheta i staviš šaku trpuca, neka odstoji 10-15 min. Prohladiš i staviš u malu kadicu ili lavorić, neka maleni stane iznad, a ti ga pljuskaš ili točaš u tome. Nakon nekog vremena mom se malome sve okolo napunilo gnojem koji je počeo sam izlaziti i na taj način mu je kožica pucala. Ja sam pomogla tako da bi nekoliko puta potegla. Ima skoro sedam godina i da pokucam više sa tim nemamo nikakvih problema, a isto smo ga spremali na taj zahvat. I mi smo malome od pošetka potezali ali nam je oko četvrte godine svejedno sve zaljepilo i upalilo.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ali kod mog malog nema nikakvog gnoja koji bi trebao izaći! :?
    Ne znam, još uvijek sam u dilemi budući da je on tek godinu dana ili možda već.Do kada najkasnije treba intervenirati,mislim do koje starosti djeteta.Netko mi kaže da se to već mra moći navući a netko opet da je normalno da se do 4 godine ne može.Ja mu gotovo svaki dan to pokušavam pomalo,ali totalno je slijepljeno,ni mrvicu nema pomaka, a uz to je njega to izgleda počelo živcirati pa kad skuži da ću mu ne da.Ne bi ga htjela još voditi doc.-u jer imam osjećaj da će ga oni odmah pod nož.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Darija, jel ti misliš da je pametno to s trpucem i ako nema gnoja.Ja bi sad sve učinila samo da mu se to već riješi.

darija

Početno

Moj mali je imao oko 4 godine i njemu je bilo sve pod upalom (stalno se gnojio). Osobno mislim da ti je maleni premali za takvo što (za takav eksperiment), moj savjet ti je da ipak nije premali za kod doktora. Otiđi i samo pitaj za savjet, ako misliš da još niste spremni za takvo što dogovori se za mjesec dana. Nemoj pokazivati strah pred malenim jer će mu biti još gore. Osim toga za takvo nešto trebalo bi imati malo probušeno (trunčić), da bi taj gnoj imao gdje izlaziti i na taj način kožica pucati. Uz trputac može se staviti i kamilice, majčine dušice, metvice i gaveza.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj darija prvotno napisa
    Uz trputac može se staviti i kamilice, majčine dušice, metvice i gaveza.
    E, i jednu žlicu Vegete...

Ljekovito bilje je izvrsno i djelotvorno ako se ispravno izabere, dozira i upotrijebi. Odokativno mjerenje i priprema moze potpuno ponistiti ljekovito djelovanje.
    Naime, postoji vise vrsta trpuca. Takodjer postoji i vise vrsta metvice. Zato se meni tu postavljaju sljedeca pitanja:

Koji trputac?
    Koji dio biljke?
    Jel biljka treba biti svjeza ili suha?
    Sto kuhamo uvarak, caj, cuspajz?
    Koliko vode?
    Koliko biljke?
    Na koji nacin kuhati?
    Koliko dugo?
    Jel treba stajati prije upotrebe?

darija

Početno

Koji dio biljke trpuca: i stabljika i list, muški i ženski trputac i to svježi.
    Kuhamo čaj odprilike 1 litre, šaku biljke. Zakuhanu vodu makneš sa šporheta i ubaciš trputac (možeš po svojoj želji i žlicu vegete ). Biljka stoji u toj vodi 1o-15 min, procjediš, ako želiš prohladiš.

pipi

Početno

Darija hvala na savjetima i "receptu".

A ovo o Vegeti, no comment :shock:

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoji uskolisni i sirokolisni trputac!

darija

Početno

Draga Marta, široki trputac ti je ujedno i muški, a uski trputac je ženski (za tvoju informaciju, mislim da sam ti na to odgovorila). Imaš i srednji trputac.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitam, pitam!
    I jos me nesto zanima.
    Bez obzira sto mi obicno cajem zovemo ono u filter vrecici sta prelijemo kipucom vodom, to bi zapravo trebalo biti nesto sto se kuha u vodi (mozda samo minutu dvije, mozda i vise), a uvarak je ono sto se prelije vrucom vodom.
    Zar ne?
    Dakle kuhas uvarak.
    Koliko je meni poznato trputac se koristi uglavnom za dezinfekciju rana (tu se koristi svjez) i za obloge ili ispiranje uspajenih ociju, upaljenog grla (tu se koristi caj - koji se ne preljeva kipucom vodom, nego se kuha par minuta).
    Dakle uopce ne vidim kako bi trputac mogao pomoci prepuciju OSIM ako je isti upaljen sto je kod vas i bio slucaj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drage zene , urolog nam je preporucio kod bilo kakvog crvenila , gnoja i sl . najprije pokusati s oblozima od obicne kamilice . Namociti gazu (po mogucnosti sterilnu ) u caj i zamotati pisonju prethodno opranog istim cajem (sobne temp ). Nama jr to pomoglo 100000000000000 puta.
    Sto se higijene tice , kozica se potegne koliko ide i opere se ono sto izviri van nje . Nije velika vjerojatnost da ce se sto upaliti, zagnojiti... jer necistoca ne moze uci izmedju kozice i glavica u dijelu gdje su -fizioloski-sljepljeni.Veca je vjerojatnost infekcije ako se kozica prevlaci na silu i stvaraju se rane . A to i boli.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nuna prvotno napisa
    je vjerojatnost infekcije ako se kozica prevlaci na silu i stvaraju se rane . A to i boli.
    Potpisujem!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ISPRAVAK!

Daklema:

Citiraj nuna prvotno napisa
    Veca je vjerojatnost infekcije ako se kozica prevlaci na silu i stvaraju se rane . A to i boli.

Potpisujem!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eto mi smo radi pišonje baš jučer bili kod doktora. Na kožici mu se pojavio mjehur promjera oko 4mm pun gnoja i onaj dio glavića koji se vidi je bio jarko crven. Nisam primijetila da bi to njemu išta smetalo ni kod piškenja ni kod higijene, ali doc je rekla kako je baš jako upaljeno. Usput je komentirala kako se boji da to njegovo suženje neće proći bez kirurga iako se sad vidi više glavića nego prije.
    Također mi je pokazala kako mu se ispod kožice mogu nazrijeti nakupine sekreta. Uglavnom, pišonju moramo dvaput dnevno namakati u bornoj vodi i mazati antibiotskom masti, a za dalje da dok je on u pelenama ne bismo poduzimali nikakve kirurške intervencije, nego da mu lagano povlačimo i čistimo koliko možemo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uf, sada me plase sve ove price. Nama ovde savetuju da povlacimo i ja to radila Filipu stalno kada ga kupam???? :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Izvukoh ovu temu iz naftalina.
    Razlog tome, je to sto ovih dana Sami bi trebao na operaciju zbog fimoze. Jos cemo razgovarat sa hirurgom, ali sam u nedoumici da li to sada uradit, ili za godinu dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo se izvukli bez rezanja. :D Noah ga sam nateze poslije kupanja.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A ja se baš spremala otvoriti ovakav topic. Naime, mi isto nismo dirali u početku prema preporuci pedijatra. Ali jednom smo zbog upale uha završili na hitnoj i tamo mu je medicinska sestra tako povukla prepucij da je sva popucalo (poludila sam!!!!) i odonda stalno imamo problema jer se bilo upalilo. Uglavnom, već smo trebali ići na adheziolizu (kirurško odljepljivanje pod općom anestezijom) al se F. razbolio pa smo odgodili. STalno pokušavamo sami to riješiti bez operacije ali meni se rezultat nikako ne sviđa.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni je jako dobar nefrolog, kad sam bila kod njega zbog toga sto mi je mali stalno imao neku bakteriju u vrsku pise, rekao da mu ga svaki put kad ga presvlacim natezem i ispirem kamilicom. Jer da je jako uzak i da jedva piski kroz tu rupicu. Izmedju ostalog, rekao je da je to da je tako usko dobra zastita ali da ako dodje do upale onda je problem. Vidim da je tvoj deckic stariji pa ne zna moze li se to usporedjivati. Koliko sam citala, to bi se trebalo moci nategnuti do 2. godine, iako sam citala ovdje da je kod dosta djece doslo to i kasnije. Pa , mozda probaj s drugim pedijatrom. :/
    A je li mu prosla ta upala?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Upala je prošla uz pomoć Garamicina - nije bila urološke prirode, nego se upalila baš kožica zato što je popucala. grrrr kako sam ljuta na tu sestru (btw, poslali smo protestno pismo ravnatelju bolnice i dosta smo prašine digli zbog toga). Ali su nam rekli da će sad koža stalno biti sklona pucanju i osjetljivija nego inače. F. će sad brzo navršiti 22 mjeseca, a kožica izgleda jako čudno. Djelomično se može prevući, ali jedan tanki tanki sloj je ostao zaljepljen za glavić. Ništa mi se to ne sviđa.... A žao mi ga je stavljati pod opću anesteziju, to mi je gore od samog zahvata adheziolize...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    A žao mi ga je stavljati pod opću anesteziju, to mi je gore od samog zahvata adheziolize...
    E da. :/

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ovih dana novi stalno nateze pisu, nadam se pomaku sa prepucijem.
    njemu je kozica prevucena do pola glavica, a vodili smo ga kod urologa kad je bilo nesto manje od 1cm u precniku, pa je isto rekao da je ok.
    secam se kad je bio manji da sam jednom malo jace povukla kad bih mu cistila pisu kod kupanja i kozica je pukla.
    tada sam shvatila kako je lako prevuci nasilno kozicu, i nisam vise dirala, nego samo da "vidim", i to kad se kupa.
    zaista verujem da decacima do 4-5g ne treba posebno intervenisati oko kozice.

ovaj tekst na portalu mi je dosta pomogao kad sam sumnjala, a i moj tata mi je pricao da se on seca kad je prevukao kozicu, sto znaci da nije bio mladji od 3 godine.

druga stvar je kad postoje problemi.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naša pedijatrica kaže: nikad ne povlačiti kožicu i da se ne mora moći povući do kraja sve do nekih 7 godina. A. nikad nije imao problema, ali mu se nije ni mogla povući (mi bismo tu i tamo probali dokle ide). Može se od prije negdje godinu dana, dakle, od njegovih 6 godina otprilike.
    Ni D. je ne diramo, u ovom trenutku uopće ni ne znam da li mu se može povući ili ne.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Prepucij

Pročitala sam jako puno toga na ovu temu u zadnje vrijeme, iz najrazličitijih izvora, i strašno me muči ova tema, pa da podijelim malo saznanja i nadam se dobijem neke odgovore.
    Uglavnom, preporuka je ne dirati, jer je to stvar prirodnog razvoja i riješit će se u većini slučajeva samo od sebe.
    Mnogi liječnici i dalje smatraju da sve što se ne riješi samo nakon 3 godine zahtijeva intervenciju (na osnovu starih istraživanja po kojima su valjda oni učili), a u stvari može trajati puno duže, do iza puberteta.
    A svaka nasilna intervencija jako pogoršava stvar. Liječnici pokušavaju prikazati kao da je to sitnica, i kao da prepucij ničem ne služi, a to nije točno.
    Nama se desilo već svašta u par mjeseci- mali ima tri i pol godine, bilo je uvijek sve ok, nismo ništa dirali, ali je počeo imati problema s mokrenjem-tanki mlaz, vidljiv napor, i poprilično velika zadebljanja -nakupine smegme sa strane. Otišli pedijatrici-kaže ona da sumnja da će proći bez kirurga i da nam uputnicu.
    Urolog kaže odmah obrezivanje, nemojte ga mučit, da ne bi bilo problema s mjehurom.
    Nakon toga kirurg- on kaže da će možda ići s odljepljivanjem-napravio je adhesiolisu (odljepljivanje metalnim štapićem)-samo s lokalnim anestetikom-kremicom. Bilo je brzo gotovo i preživjeli smo, ali moram reći da je to za dijete fakat trauma, moraš ga čvrsto držati i doktor ga nateže i maltretira (dijete ne kuži zašto, a prirodno svatko se boji za svoje genitalije i buduću reprodukciju).
    U nadi da ćemo tako izbjeći obrezivanje, dopustili smo da to napravi, ali sada kad sam pročitala tone literature na tu temu, ne bih dozvolila da se na silu išta radi.
    E, tu nije kraj, drugi dan mi doma prevučemo i ne ide natrag (parafimoza)-jurimo na hitnu, oni to vrate (već je sve nateklo, poplavilo, strava) i kažu ne dirajte 5 dana, a onda opet vježbat.
    Međutim, sad je to njega toliko bolilo i uopće nije htio piškit, jedva tri puta na dan, uz vrisku, trpio je do krajnjih granica, piškili smo svi zajedno, držali ga, bodrili, dozvolili da piški po podu, močili ga, strašno.
    Odemo na kontrolu nakon tih 5 dana, kaže kirurg da je ok, i nek ga pustimo tjedan dana na miru, jer je važno da normalno počne piškit.
    još uvijek mu je bilo sve plavo i otečeno.
    Ali nakon tih tjedan dana rupica se opet smanjila, i kaže doktor da je sad došlo do prave fimoze, da se napravio ožiljkasti prsten koji će uvijek biti slabo elastičan, a vjerojatno će imati i nove adhezije, jer je tkivo nepravilno sraslo zajedno. Sad bi oni opet obrezivanje, i to radikalno, da više ne bude opasnosti da se ožiljak stisne i da ne bude imao problema kao veliki.
    Ja se još uvijek nadam da ćemo proći bez toga, možda uz steroidne kreme ili barem naći kirurga koji bi odrezao ili zarezao samo minimalno (a bojim se da nešto moramo, jer dijete ne piški baš normalno, a nakupine smegme postaju opet velike i ne znam da li smetaju ili će se same probiti van). Naravno da mi ne da da ga diram i natežem.
    Totalno sam protiv obrezivanja, jer prepucij ima svoju funkciju, i to vrlo bitnu, zaštitnu i seksualnu i mislim da posljedice obrezivanja mogu biti višestruke-trauma, strah, nepovjerenje u roditelje, osjećaj osakaćenosti i kasnije problemi u seksu. Ne bih donosila tu odluku umjesto djeteta samo radi izbjegavanja budućih problema, osim ako ne bude 100% nužno.

Može li netko preporučiti pedijatra, urologa, kirurga u Zagrebu (ili drugdje) koji nije sklon natezanju i kirurgiji? Da li je netko koristio betametazon kremu za rješavanje fimoze ili zna za liječnika koji to prepisuje? Navodno se njome mogu smekšati čak i ožiljci.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nama je pedijatrica rekla da navlacimo svaki dan, malo, koliko ide, bez siljenja i tada samo obrisemo lagani bijeli iscjedak koji bi se u tom slucaju eventualno trebao pojaviti i to je to.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Prepucij

Da li je netko nakon nasilnih prevlačenja prepucija kasnije uspio normalno prevući ili su klinci imali problema s ožiljcima koji su se stvorili? doktori kažu da ako se jednom napravi ožiljak poslije dečki stalno imaju problema i na kraju u pubertetu ili kasnije ipak odluče doć na operaciju.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo podižem i ovaj topic, da se lakše pronađu sva ova iskustva, vidim da je opet zavladao interes za ovu temu.

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nama isto prijeti kirurška intervencija. Naime, Aronu se u nekoliko navrata našla e.coli u urinu, samo jednom sa simptomima, a inače otkrivena kontrolnom urinokulturom.
    Jučer smo bili kod nefrologa i rekla je da smatra da je kod njega to sve uzrokovano fimozom. Ne može mu se ni malo dobiti glavić.
    Mame koje ste prošle bez intervencije... a prijetila vam je kao i nama... DAJTE SAVJET.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi još uvijek čekamo s intervencijom. potraži možda još koji savjet. inače sam pročitala da prepucij u stvari štiti unutarnje dijelove od infekcije, i upravo je zato kod male djece prisutna fiziološka fimoza.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dini od rođenja nisam mogla prevući kožicu ali ni malo. Od patronažnih sestara, do doktora, svi su govorili - ništa na silu, polako ići će to sa vremenom. Što smo više čekali to je bilo gore. Na kraju smo završili u Klaićevoj sa 1.g. 10mj. i našli doktora preko veze koji ga je operirao, pod totalnom anestezijom. Obrezali su ga jer je to bilo jedino riješenje. Nakon 2.tj komplikacija, gnojenja, da ne nabrajam užase i bahate doktore koji su svaki put kada bi došli krivili drugog doktora... A "naš" dr je rekao da je se to ponekad desi..
    Uglavnom što se tiće piše - funkcija 5, izgled 2. Nadam se da će s vremenom ožiljak biti manje vidljiv.
    Ne znam ali iz vlastitog iskustva mislim da je bolje reagirati kada su što manji. Ovako je doživio traumu, odvojili su ga od mene u bolnici, nisam smjela kod njega. Kada sam napokon ušla imam kaj za vidjeti - on leži u kinbaću, sa zavezanim rukicama, upišan do glave, krvav i grca od plaća...
    Nije mi dao dobra 4 mjececa da ga prematam (svaki put je bilo dernjave od straha) i sve to radi koga?
    Ni danas ne znam odgovor? :?

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jao, jao, jao... ne sjećam se kad sam bila ovako ljuta. Zašto ljudi misle da su najpametniji na svijetu? Bili smo na komisiji za produljenje porodiljnog i doktorica ga je pregledavala i dođe do piše i dijagnoze i naravno hoće ona vidjet tu "fimozu". I ja ga gledam i vidim da mu je već crveno i da ima kreme... i mislim se otkud sad to kad mu nikad ne natežem i ne mažem kremom... onda se sjetim da je bio danas kod svekrve koja je iz najboljih namjera išla malo očistit. Da bi stvar bila bolja ova doktorica krene potezat i ja je zaustavim i kažem da mu ne nateže, tj. zamolim je da mu ne nateže... a ona da joj nije prvi i da se ništa ne brinem i da neće ona... a u isto vrijeme poteže, da je Aron počeo plakati. Naravno i ja s njim jer nisam mogla vjerovat... što sam trebala fizički je odgurnut?!?
    Sad smo doma trebali to čistit i jadan ne da jer je sve crveno... vidi se glavić, ali znam kako će to završit, kad zacijeli bit će samo još gore
    Ili... ima li netko savjet?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Re: Prepucij

Citiraj tulip prvotno napisa
    Da li je netko nakon nasilnih prevlačenja prepucija kasnije uspio normalno prevući ili su klinci imali problema s ožiljcima koji su se stvorili? doktori kažu da ako se jednom napravi ožiljak poslije dečki stalno imaju problema i na kraju u pubertetu ili kasnije ipak odluče doć na operaciju.
    Evo nakon otprilike godinu dana se javljam ponovno na ovu temu (mislim da smo mi pričali na drugom topiku ali nema veze).

Ugl, ja sam od početkla malcu prilikom kupanja (npr jednom ili 2 puta tjedno) malo počistila pišu (znači ne nasilno povlačenje već samo koliko ide).
    Kad smo došli prije nekih godinu dana na kontrolu pedijatrica unatoč mojem negodovanju i usmenoj zabrani nasilno prevuče, ne bnaš do kraja ali puno, tako da je mali vrištao i plakao, imao problema dva dana s piškinjem (jer ga je naravno boljelo) a ja sam morala ujutro i navečer povući i namazati garamicinom da ne dođe do infekcije. Grozno.

No, kako sam htjela izbjeći zaraštanje i dalje sam (kad mu se oporavio) čistila cca jednom tjedno, s malo ulja na vatenom štapiću, nakon kupanja.

Mučilo me što primjećujem sve više smegme (ono bijelo, ispod kožice) koja nikako ne izlazi jer još uvijek priča ne ide "do kraja" :/

Početkom rujna, prilikom jednom takvog čišćenja na prematalici nakon kupanja, vidjela sam da kroz jednu malu rupicu (novo odljepljeni dio) izlazi smegma :D i dok sam ja to počistila - skužila sam da se još i vjerojatno potpomognuto uljem, pomalo i ostatak odlijepio. Nemam ja pojma jer to sad skroz, veli MM da super izgleda. Naravno, mazala sam još dan dva opet garamicinom, jer je ipak bilo nakon odljepljivanja crvenkasto, pa da ne dođe do infekcije.

Sad je super, uskoro idemo na kontrolu i sigurno će to pogledati i pedijatar (ipak je sad već veći dječak) pa me zanima što će reći.
    No drago mi je da je ta naša priča ipak završila relativno dobro.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Uh, baš mi je to drago čuti. Ja stalno "mantram" da se to tako prirodno riješi, možda pomogne Samo se nadam da se nešto neće iskomplicirati pa da budem kriva što ga nisam dala pod nož.

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo smo s dijagnozom Fimoza, otišli do dr. Krausa u Vinogradskoj, uvjerenja da će nas pogledat i naručit za zahvat... kad ono, ni riječ nego dohvati mu pišu i nategne do kraja i kaže da mu moramo svaki dan, najbolje kod kupanja tako skroz prevuć i vratit i doć na kontrolu za mjesec dana.
    Što da vam kažem? Sad svaki put kad treba piškit urla i jadan se sav savija kako ga peče S druge strane znam da bi ga još više bolili šavovi. Nadam se da se neće opet zatvoriti! Joj mali moj junak... osjećam se tako jadno i ne znam više što je dobro, a što ne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •