Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 118 od 118

Tema: Perpucij

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Potpuno te shvaćam, jer smo imali sličnu situaciju. Potrudi se da mu to narednih dana stvarno prevlačiš i pazi da brzo vratiš natrag. Kad je već liječnik tako napravio (i ja sam bila ljuta) najbolje da postupiš po njegovim uputama da mu se opet ne slijepi, kao što se nama desilo. U većini slučajeva izgleda da to bude ok tako da vam držim fige.

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne mogu mu prevuć kad sam sama s njim jer ne da. Jel dosta da mu prevučemo jednom na dan... poslije kupanja, navečer? Već je danas bolje, ne plače kao jučer dok piški. Miš mali...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kako su nas uputili, dovoljno je jednom dnevno, nakon kupanja, ali nekima kažu ujutro i navečer. Bez mirišljavih kupki, to iritira. Nemoj navlačiti dok je još u kadi nego npr. na krevetu gdje ga možeš čvršće primiti. Nek ti netko pomogne i stisni zube. Povuci natrag i odmah vrati, ne zamaraj se s čišćenjem i sl. Ako ne ide natrag lagano, svejedno se potrudi, bolje nego da juriš do bolnice jer će ti proći ipak dosta vremena. Evo uputa za ovaj slučaj, pročitaj unaprijed:
    http://www.medicina.hr/clanci/parafimoza.htm
    Naš mali je divljao, mi nismo isti čas uspjeli vratili natrag tako da je zapelo i morali smo na hitnu. E to ti je horor, ali već sam to pisala gore pa da ne ponavljam.

Sretno!

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Joj, hvala ti! Rekli su nam tako da mu navučemo i vratimo kod kupanja. Sinoć smo muž i ja nakon kupanja u akciju i ugodno se iznenadili kako je lako išlo. Doduše... nije se odmah htjelo vratit, ali smo taman krenuli stavit malo hladne vodice da se stisne kad je muž uspio vratit. Nakon koliko se vama opet zalijepilo?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja imam dečkića od 4 mjeseca. Poslije kupanja i povremeno kada ga čistim kožicu mu malo povučem prema dolje dokle ide i to malo očistim. Njemu se samo malo vidi glavić, a okolo je dosta slijepljeno. Neki dan smo bili kod dokice koja je inače dosta pažljiva i koja mi je zadnji put rekla da preventivno malenom poslije kupanja malo po malo prevlačim kožicu, te sam ju ovaj put pitala da mi ona pokaže što mi je u stvari za činiti i ona mu je na pregledu skroz povukla kožu preko glavića što se ja nikada nisam usudila. Dijete uopće nije reagiralo premda se pišo dosta zacrvenio i bila je kapljica krvi. Nikakve posljedice nakon toga nisam uočila. Večeras sam ja nakon kupanja probala to isto učiniti, ali mi nije uspjelo, nego kao i prije samo se kožica dosta zategnula i vidjela sam vrh glavića. Pročitala sam medicinu. hr koji savjetuju da se tu ništa ne dira. Sada sam malo u dilemi, ako dijete nema nikakvih problema , dakle niti se crveni, niti bilo što slično, treba li tako malenom djetetu inzistirati radi prevencije na prevlačenju kožice ili to održavati čistim i vuči dokle ide bez sile?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U literaturi uglavnom kažu da ne treba dirati.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

evo ja podigla jedan od prethodnih topica na ovu temu, da ne ponavljamo (potkožne naslage na piši) pa pogledajte
    ima još pod Pišonja, pod Mišonja pišonja, Fimoza...

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ni ja više nisam pametna! Ja nisam ništa dirala, a sad zbog te dosadne E.Coli moramo nešto. Zato mu sad natežem u svih 16 (čitajte 2put na dan). Danas mu je puno bolje. Nije sretan kad mu nategnemo, ali ne plače. HVALA BOGU!!! Sad samo da to ostane tako!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nema sanse da mu diram tu kozicu. ne znam kada je postalo moderno da se mora povuci do godine dana? malom je pedica htjela prevuci na silu pa nisam dala. onda me plasila pricama o fimozi i operaciji. mislim si da je bolje, ako se vec stvarno ne prevuce do ne znam koje godine, otici na malu operaciju kad ce klinac biti svjestan i moci ce mu se objasniti sta se dogada (ako vec nece i sam traziti).

ova prica od romi mi je zivi horor.

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mislim si da je bolje, ako se vec stvarno ne prevuce do ne znam koje godine, otici na malu operaciju kad ce klinac biti svjestan i moci ce mu se objasniti sta se dogada (ako vec nece i sam traziti).
    Zvuči dobro...
    I ja sam imala bolje scenarije na umu, ali onaj koji se nama nudio kao alternativa ovom natezanju je bio opća anestezija i obrezivanje sa ne znam ni ja koliko šavova i dodatnih mogućih komplikacija. Suočena s tim sam natezanje vidjela kao bolju varijantu!

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

by the way, ako nemate problema s piškenjem i upalama NEMA razloga zašto bi sad to natezali.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

podižem

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Hvala, tulip. Ja ću samo ovo potpisati:

ako nemate problema s piškenjem i upalama NEMA razloga zašto bi sad to natezali.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moram vam se pridružiti...I mi imamo isti problem...Naravno sve mu je sljepljeno gore na vrhu makar mi se čini da se počela kožica polako rastezati.Higijena je obavezna(sa mokrim štapičem za uši očištimo vršak)i to je to...mislim da je glavno da se ne skuplja prljavština,niš više neću povlačiti na silu...još malo pa bu on to sam počel natezat,a sigurno će to napraviti bolje nego ja(ipak je to njegovo tijelo)...čitala sam gore napisano i sasvim mi se logično čini to kaj su napisale neke mame da se niš ne forsa...malo po malo i bude...velim,bitno je da se pišek koliko toliko počisti

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

J ima 8 mj.... ja mu u početku nisam potezala, a onda me dok na pregledu s 2 mj oprao i rekao da obavezno potežem.... i jesam, ali samo do kud ide i ne svaki dan.... polako se rupica povećavala.....
    Zadnjih 2-3 tjedna mm brinuo o higijeni poslije kupanja i danas opet ja.... i imam šta za vidjeti.... rupice gotovo da i nema.... a vrh se prije dobro vidio i gotovo da smo došli do laganog prevlačenja od 1-2 mm.... aaaaaa i šta da ja sad radim.... mm je na terenu i nemogu ga dobiti na mob.... tako da ne znam šta je on radio.....
    Sve skupa mi izgleda poprilično crveno i kad sam probala lagano prevući, odmah je počelo krvariti sa strane.... a samo sam lagano spustila kožicu do kud je išlo...
    Dok nam je za mesarenje.... ja baš i nisam.... on mi je vać na pregledu s 6 mj rekao da moram jače potezati jer ne ide dovoljno brzo, tj. on misli da smo do tad već trebali prevući....a kod nas se samo vrh vidio....
    Probat ću sa kamilicom sutra pa ćemo vidjeti.... strpit ću se još koji dan s dok jer stvarno ne bih htjela da ga mesare.... i nekako mi je to više odluka za J da donese, nego da mu mi mičemo dio tijela dok još ne zna ništa o tome....

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj N ima 19 mjeseci i tek danas sam mu uspjela prevuči kožicu do kraja i nazad.

Do sada nisam ništa forsala već koliko ide, ide.

I eto uspjeli. Iskreno drago mi je radi toga jer je MM kao mali imao problema sa ljepljenjem kožice pa je ćak išao na rezanje.. tako da ne bih voljela da to i N prođe.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Prvome sinu sam već nakon mjesec dana počela pomalo povlačiti kožicu,ništa nasilu...Onda mu je pedijatrica jednom malo žešće povukla pa je bilo crvenila,malo krvi i nije dao ni blizu...Rekla nam je tada da mu ispiremo kamilicom i sa acidi borici,a nakon toga da mažemo vazelinom...Tako smo i radili.Zadnji trzaj uradio je maleni sam,sa dvije god-kad smo bili na moru pa se gologuz igrao na plaži Tad ga je opet boljelo,ponovili smo istu terapiju i brzo je prošlo.
    Sad nas sve opet čeka sa mlađim sinom...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...947220#1947220

trenutno je tu rasprava na ovu temu pa pogledajte

prema svemu što sam pročitala, 8 mjeseci je jako rano da bi se zaključilo da nešto ide presporo.
    strpljenja

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •