U literaturi uglavnom kažu da ne treba dirati.
U literaturi uglavnom kažu da ne treba dirati.
evo ja podigla jedan od prethodnih topica na ovu temu, da ne ponavljamo (potkožne naslage na piši) pa pogledajte
ima još pod Pišonja, pod Mišonja pišonja, Fimoza...
nema sanse da mu diram tu kozicu. ne znam kada je postalo moderno da se mora povuci do godine dana? malom je pedica htjela prevuci na silu pa nisam dala. onda me plasila pricama o fimozi i operaciji. mislim si da je bolje, ako se vec stvarno ne prevuce do ne znam koje godine, otici na malu operaciju kad ce klinac biti svjestan i moci ce mu se objasniti sta se dogada (ako vec nece i sam traziti).
ova prica od romi mi je zivi horor.
podižem
Hvala, tulip. Ja ću samo ovo potpisati:
ako nemate problema s piškenjem i upalama NEMA razloga zašto bi sad to natezali.
Moram vam se pridružiti...I mi imamo isti problem...Naravno sve mu je sljepljeno gore na vrhu makar mi se čini da se počela kožica polako rastezati.Higijena je obavezna(sa mokrim štapičem za uši očištimo vršak)i to je to...mislim da je glavno da se ne skuplja prljavština,niš više neću povlačiti na silu...još malo pa bu on to sam počel natezat,a sigurno će to napraviti bolje nego ja(ipak je to njegovo tijelo)...čitala sam gore napisano i sasvim mi se logično čini to kaj su napisale neke mame da se niš ne forsa...malo po malo i bude...velim,bitno je da se pišek koliko toliko počisti
J ima 8 mj.... ja mu u početku nisam potezala, a onda me dok na pregledu s 2 mj oprao i rekao da obavezno potežem.... i jesam, ali samo do kud ide i ne svaki dan.... polako se rupica povećavala.....
Zadnjih 2-3 tjedna mm brinuo o higijeni poslije kupanja i danas opet ja.... i imam šta za vidjeti.... rupice gotovo da i nema.... a vrh se prije dobro vidio i gotovo da smo došli do laganog prevlačenja od 1-2 mm.... aaaaaa i šta da ja sad radim.... mm je na terenu i nemogu ga dobiti na mob.... tako da ne znam šta je on radio.....
Sve skupa mi izgleda poprilično crveno i kad sam probala lagano prevući, odmah je počelo krvariti sa strane.... a samo sam lagano spustila kožicu do kud je išlo...
Dok nam je za mesarenje.... ja baš i nisam.... on mi je vać na pregledu s 6 mj rekao da moram jače potezati jer ne ide dovoljno brzo, tj. on misli da smo do tad već trebali prevući....a kod nas se samo vrh vidio....
Probat ću sa kamilicom sutra pa ćemo vidjeti.... strpit ću se još koji dan s dok jer stvarno ne bih htjela da ga mesare.... i nekako mi je to više odluka za J da donese, nego da mu mi mičemo dio tijela dok još ne zna ništa o tome....
Moj N ima 19 mjeseci i tek danas sam mu uspjela prevuči kožicu do kraja i nazad.
Do sada nisam ništa forsala već koliko ide, ide.
I eto uspjeli. Iskreno drago mi je radi toga jer je MM kao mali imao problema sa ljepljenjem kožice pa je ćak išao na rezanje.. tako da ne bih voljela da to i N prođe.
Prvome sinu sam već nakon mjesec dana počela pomalo povlačiti kožicu,ništa nasilu...Onda mu je pedijatrica jednom malo žešće povukla pa je bilo crvenila,malo krvi i nije dao ni blizu...Rekla nam je tada da mu ispiremo kamilicom i sa acidi borici,a nakon toga da mažemo vazelinom...Tako smo i radili.Zadnji trzaj uradio je maleni sam,sa dvije god-kad smo bili na moru pa se gologuz igrao na plažiTad ga je opet boljelo,ponovili smo istu terapiju i brzo je prošlo.
Sad nas sve opet čeka sa mlađim sinom...
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...947220#1947220
trenutno je tu rasprava na ovu temu pa pogledajte
prema svemu što sam pročitala, 8 mjeseci je jako rano da bi se zaključilo da nešto ide presporo.
strpljenja