Ja imam dečkića od 4 mjeseca. Poslije kupanja i povremeno kada ga čistim kožicu mu malo povučem prema dolje dokle ide i to malo očistim. Njemu se samo malo vidi glavić, a okolo je dosta slijepljeno. Neki dan smo bili kod dokice koja je inače dosta pažljiva i koja mi je zadnji put rekla da preventivno malenom poslije kupanja malo po malo prevlačim kožicu, te sam ju ovaj put pitala da mi ona pokaže što mi je u stvari za činiti i ona mu je na pregledu skroz povukla kožu preko glavića što se ja nikada nisam usudila. Dijete uopće nije reagiralo premda se pišo dosta zacrvenio i bila je kapljica krvi. Nikakve posljedice nakon toga nisam uočila. Večeras sam ja nakon kupanja probala to isto učiniti, ali mi nije uspjelo, nego kao i prije samo se kožica dosta zategnula i vidjela sam vrh glavića. Pročitala sam medicinu. hr koji savjetuju da se tu ništa ne dira. Sada sam malo u dilemi, ako dijete nema nikakvih problema , dakle niti se crveni, niti bilo što slično, treba li tako malenom djetetu inzistirati radi prevencije na prevlačenju kožice ili to održavati čistim i vuči dokle ide bez sile?