opet ja.
kako može dijete svom prijatelju dati trojku?
učiteljica neka ispravlja testove...
opet ja.
kako može dijete svom prijatelju dati trojku?
učiteljica neka ispravlja testove...
Najvažnije - kako se Viktor osjeća sada? Je li ponosan ili mu je još teško?
![]()
Evo izvještaja:
Učiteljica to više nije ni spomenula, dakle u razredu o tome nije bilo niti riječi. Frend D. prošao bez posljedica.
Ja sam se putem SMS-a još jednom zahvalila učiteljici na lijepoj i toploj reakciji, jer teoretski, priča je mogla ispasti sasvim drugačija.
Viki je ponosan i sretan, vidi se na njemu koliki je teret skinuo s leđa.
Thanks svima na toplim komentarima!
Ono što je mene izuzetno razveselilo je to što je Viktor odlučio mami sve ispričati. Kako bi bilo da joj nije ništa rekao, zadržao sve za sebe i pustio da ga onako iskrenog i nevinog to izjeda i iskvari?
Skidam kapu Viktoru i njegovoj mami koja ga je dobro odgojila da bude iskren ne samo prema sebi nego i prema roditeljima, što je jednako važno.![]()
![]()
Nadam se da ću ja biti barem upola uspješna u odgoju svojih klinaca.
svaka čast Viktoru :D![]()
a učiteljica valjda pozna Viktora i zna zašto je tako odlučila reagirati
i ja bi za svoje dijete jednu takvu otvorenu učiteljicu
Drago mi je da je na kraju sve tako ispalo i da je učiteljica bila tako otvorena prema vama.![]()
Ali slažem se s kukicom, nikako mi se ne sviđa taj princip da učenici jedni drugima ispravljaju testove. I kod nas u osnovnoj se to često radilo, i sama sam znala ispravljati tuđe testove (profa iz glazbenog mi je davala cijele razrede testova na ispravljanje :shock: ) i mislim da to nije u redu. Nije to učenički posao. Ne znam kako struka misli po tom pitanju.
Ako se malo detaljnije informirate oko tih "testova" koje klinci ispravljaju jedni drugima, sigurna sam da ćete saznati da su to zapravo male provjere koje u prvom redu služe samoj djeci da vide gdje su trenutno sa svojim znanjem, što još trebaju vježbati, odnosno učiteljici da vidi koliko se još vremena treba zadržati na nekom gradivu ili može ići na "pravi test". Sigurna sam da ocjene dobivene na takvim provjerama učiteljica neće uzimati u obzir kod zaključivanja konačne ocjene na kraju godine. Ocjene dobivene na takvim provjerama služe da bi djecu motivirale da još malo provježbaju pojedino gradivo, odnosno da posluže kao "nagrada" za one vrijedne koji su uvijek spremni.