anafilaktčki šok se razvija unutar nekoliko minuta do sati nakond avanja ingkriminiranog lijeka.

ovo što opisuješ izgleda kao utrikarija (koprivnjača) bično traje 24-72 sata. osim injekcije da li su propisali kakav sirup? Običnos e daje cvlaritine ili nešto slično.

moram se osvrnuti i na gornje postove, mada su skoro 3 godine stari.

za početak, pedijatri u hrvatskoj su jako loše podučeni davanju i djelovanju antibiotika.
Osim toga, boje se iz nekog raloga ko vrag tamjana davanja injekcija.
nema boljeg lijeka od penicilina za streptokokne bolesti. Terapija injekcijama ne mora trajati 10 dana, ali terapija penicilinom mora. penicilin je i Silapen, odnosno ospen sirup. dakle, obično se započinje injekcijama kroz 3-5 dana a zatim do punih 10 dana nastavlja sirupom.

usporedbe radi, na Sumamed (azitromicin) koje se kod nas nekritički propisivalo otkad je na tržištu, čak sam čitao jednu mamamu kako 'havla bogu, sad imamo sumamed, ne mora se dijete više bosti', razvili su streptokoki rezistenciju, koja se kreće 10-30%, kako gdje. na penicilin, što uključuje sve peniciline, nema rezistencije streptokoka.

Semisintetski penicilini-derivati ponog prvog penicilina-kao što su ampicilin (penbritin), amoksicilin (amoxil) i drugi niosu ništa štetniji zato što su kemijski obrađeni. obrađeni su da bi im se proširio spektar djelovanja pa djeuju i na bakterije na koje penicilin G (onaj'obični') ne djeluje.

često se pogrešno dijagnosticira alergija na penicilin kada se nakon davanja, obično amoksila, pojavi osip. A osip se često javlja jer se lijek daje u virusnim bolestima. promijenje imunološki status zbog virusa izaziva osip, koji nije alergijski. ova je pojava vrlo česta kod mononukleoze, ali nije rijetka ni kod drugih viroza.

bude li tko to hio čitati ja sam voljan raspisati se o antibioticima, i odgovoriti svako pitanje o tome, jer to mi je struka.