-
Kia:ah,vidim kod tm je FSH povisen i mislim da je to dodatni razlog da radite biopsiju.ali,opet ako smatrate da postoji mogucnost da nesto spermija tako nadju,onda radite punkciju.nama se ne radi zbog vremena...ovako odmah nakon biopsije,ako utvrde da ima bar taj jedan,idemo na listu cekanja za postupak(mada smo relativno mladi mm 29,ja 24 god)nama se stvarno ne ceka,i ovako nam se oduzilo.eto,rekoh,mi smo sad u fazi da cekamo da nam iz Maribora jave termin za biopsiju.
mummy_s i sanja79:pisala sam vam vec da je mm radio ASPIRACIJSKU BIOPSIJU,ja nikad nisam skontala sta je to(da li je to punkcija)medjutim,neko je opisivao postupak punkcije,pa mi se cini da je to isto sto je mm radio u Sloveniji.
mummy_s:drzim fige za nalaze,samo me zanima cemu cekanje mjesec dana?nama u Slo rekli da ce nalazi biti za 7 dana....ali,mjesec?! :?
-
Ma buni me to što su nam i prije nalaza hormona predlagali biopsiju, tada je doktor bio uvjeren da su hormoni OK a da je problem u neprohodnosti kanalića.
Ma ustvari neka rade što god misle da je potrebno samo neka nađu par komada.
-
Cure ne bedirajte se toliko za tu biopsiju samo budite pametne pa neka VM obave to tamo gdje će vam i zamrznuti vaterpoliste! Evo MM se baš pristojno oporavio i nije mu bed što će morati opet..kaže da će prije opet na biopsiju nego na punkciju..mislim da ga je na kraju više bolio strah nego što je to u zbilji bilo bolno.
Tužna je li TM imao šavove nakon te aspiracijske ili nije..ako nije onda je vjerojatno bila punkcija u pitanju...a nije li on bio svjestan šta mu rade? jesu li ga boli po privatnim mjestima ili ne?
Što se tiče rezultata, da uobičajeno je da budu puno prije gotovi (ja čitala negdje kako zapravo to mogu napraviti odmah u sali nakon što izrežu tkivo-e pa sad budi pametan s ovim biserima ovdje)
Uglavnom, mislim da ću slijedeći tjedan malo istražiti gdje je to i zašto mi još ništa ne znamo. Zasad sam ih pustila malo da ne bude opet prenapadno-10 dana mi se čini onako pristojno vrijeme nakon kojeg se smije početi rovariti!
-
mummy_s:ne,mm nije imao savove.ja sam cula za punkciju(mada,iskreno,nisam bas citala kakv je sam postupak),a cula sam i za biopsiju.nama su ovdje odmah rekli da radimo biopsiju,niko punkciju nije spominjao.kad smo dosli u Mb.,dr. veli (a,ja bila zbunjena :/ )da sutra da dodjemo da radimo ponovo spermiogram i jos nesto.nisam imala pojma sta je to.ja sam,ustvari,razumjela da ce o nsutra da radi klasicnu biopsiju.uradio sspermiogram i kaze da mm udje.izasao covjek za koji minut i ja ga pitam sta je bilo ,veli iglicom ga boli
,i nikakvih savova nije bilo.taj nalaz isto za nekih 30 min bio gotov i covjek rekao da trebamo raditi biopsiju.nisam imala pojma,jos kad samp rocitala na da je e aspiracijska biopsija radjena.... :? mozes mislit mog cudjenja.e,kad samse vratila,amalo sam cackala,pitala i zamisli jos niko nije rekao:da,aspiracijska je ustvari punkcija.e,sad kako bih ja znala?cekala taj razgovor,nista nisam radila,ponekad bih nesto procitaj na forumu i to je to.tako da mislim da je konacno utvrdjeno da je aspiracijska biopsija,ustvari,punkcija.
-
Jeste odlučili kada ćete i gdje na biopsiju!?
MM još uvijek s ponosom promatra svoje končiće i imam dojam da bi ih najradije stavio u novčanik kao sliku svoje muževnosti i lavljeg srca!
Ma da vi vidite samo to virkanje u gaće..
-
Malo offtopic, ali, Mummy_s, moj muž s divljenjem i suosjećanjem prema TM-u čita tvoje postove. On je njegov junak
. Doduše, i one je bio jako hrabar nekoć davno kad su ga operirali varikokelu. Bogami, to tad ispala prava operacija, s dugom anestezijom, trajalo je par dana da uopće počne samostalnon hodat itd. A prije operacije je mislio da je to piece of cake i da će on nakon toga ići na skijanje (Francuska, Tri doline, hupseri itd.). Bio je sretan što je uspio nakon 14 dana sjesti u avion i doći mojima za Božić - izgubio je bio 5 kila u bolnici u tjedan dana, povratio 10 u Dalmaciji
.
-
Ma dobro moram priznati da se i ja ponosim što je MM to "odradio" i optimistično čeka rezultate i čak bih rekla da se i veseli novoj biopsiji jer će onda ona biti obojena posve drugim emocijama...but never the less moram ga malo podbadati i peckati jer se onda dobro nasmijemo što dobro dođe u danoj situaciji.
Nemojte misliti da ja ne doživljavam bol i neugodnost koju je MM proživio.
-
ma,rekoh mi cekamo da nam jeve iz Mb-a kad da dpdje na biopsiju.rekli su nam da cekaju da bude jos kandidata.
a,muzevima skidam kapu,hrabri su.i moj se dobro drzi,nece ni da cita sta ga ceka...pa,vidjet cemo u martu kolika su ta njegova m...
-
Ne kužim, kakvih kandidata? Pa nije to ekskurzija da bus mora biti pun ili ništa...
Šta to tako kod njih ide?
-
ma,otkud da znam zasto mora biti jos ljudi?!to je sve sto su nam rekli.zato i ne znamo tacno kad je termin za biopsiju,nego je dr.rekao krajem februara ili pocetkom marta,javit ce nam,posto mi moramo vaditi vizu ,pa ce oni slati garantno pismo.mm veli da mu je samo rekao da treba jos kandidata za biopsiju da bude,pa da svi rade taj dan. mislis da ja nisam o tome razmisljala i da samo znas kako je cekati.mi smo htjeli odmah...ali,cekati moramo jer kod nas nema mogucnost zaledjavanja spermija,tamo ima,a i vise vjerujem njemu nego ovim nasim nesposobnjakovicima,koji cak i ne rade biopsiju(dijagnosticku),nego odmah pripremaju nas za postupak,kad budem ja spremna8kad sve te silne injekcije isprimam),onda rade biopsiju,pa ako spermija bude-super.ako ne...pjevaj borbene i kupi se kuci!a platis sve,naravno...eh,zato moram cekat kandidate da se napuni bus za ekskurziju
-
Ah u ovom slučaju se moramo povesti za onom krilaticom " ništa nas ne smije iznenaditi" i malčice zažmuriti jer bi inače prolupali!
Već će stvari doći na svoje ne brini se..s rogatima se ne isplati bosti. Ja sam u 10. mj mislila kako 3. mj nikad neće doći, a sad već pomičem granice i ne određujem datume..tako je bolje za živce koji su i tako tanki!
-
da,slazem se...bas se s rogatim ne treba bosti.tako su rekli i nama je cekati,moramo.ja bih sada odmah,ali...ista sam bila:kad su rekli u oktobru da cekamo decembar za razgovor,cinilo mi se stoljece i zamisli:dodje i taj decembar
.sad cekam mart,mislila sam nece nikad doci,a eto jos koji dan.tako da se i ja ucim ne opterecivati se tim i pustiti da vrijeme cini svoje i pustiti da jednostavno prodje.kako tm?je li se oporavio?pitam jer cemo mi raditi uSloveniji bipsiju,pa me zanima koliko cemo morati dana biti tamo,koliko ce trebati da se oporavi da moze voziti(jer idemo autom).pozdrav!
-
MM je dobro..malo ga peckaju i svrbe šavovi. Nismo sigurni kako bi to trebalo izgledati niti kad bi ti šavovi trebali ispasti (ako uopće i ispadnu jer to je bila takva luda kuća da se može dogoditi da su stavili onaj konac koji se skida a ne onaj koji ispada). Kad sam pitala u Uro centru kako to kod njih ide rekli su mi da bi MM bio maximalno 2 dana u Zg. Možda je tako i u Slo. Sad nam je beskrajno žao što to nismo obavili kod njih ili u Ljubljani.. :/
Ma MM je hrabar pa ćemo drugi put pametnije i praktičnije!
-
Evo i nas sa nekim sitnim novostima. MM je danas imao prvi susret na VV sa dr. Čolakom i oduševljen je :D Veli da je ljudina, pun razumjevanja i vrlo poduzetan. MM je napokon skinuo gače, i jajčeka su na mjestu, dovoljno velika i sve je tamo kako treba (MM je sada ko paun ponosan)Pogledao je nalaze i rekao da po njemu onaj nalaz hormona nema logike i da treba pronači uzrok takvog stanja. Posumnjao je na prostatu i veli da je prostata vrlo zaheban organ i da se problemi vezani na nju nemogu dijagnosticirati običnim urološkim pregledom i bakteriološkim nalazom.
Uglavnom dobio je hrpu uputnica za koješta, tako da u ponedjeljak ide kampirati na VV. Dakle napokon i mi krećemo punom parom naprijed :D
Raspitivao se i za mene, tj za moje cikluse, briseve ...vezano za neki (nadam se ) budući IVF/ICSI (on je prvi doktor koji je to uopče spomenuo) I da nije ni spomenuo biopsiju (bar ne zasada) samo punkciju na kraju svih pretraga.
Eto to su novosti s naše strane
-
eeee,konacno neko sa nekim vijestima....sretno!
-
mm je fsh prije 2 mjeseca bio 6, a 2 godine prije toga 9. da li je to previse i sta se dogadja u slucaju previsokog fsh? smanjen broj? pokretljivost? dr. colak je napisao da mu je "fsh blago povecan sto nije dobar prognosticki znak" pa me je to ispripadalo...
-
kia jeli tvoj muz koristio bioastin i tribestan. Ti vitamini su dobri za azoo. MM je prije godinu dana ustanovljena azoo i jedan je urolog rekao da ima samo 20% da mu nadu spereme kad bi radio biopsiju. On ima povisene hormone. Urolog je na osnovu hormona i pregledao mu testise i na osnovu toga je rekoa samo 20 %. Nije mi jasno kako je mogao na osnovu samo gledanja reci koliko ima sanse da se nesta nade sa biospijuom?
-
kia super da se nešto počelo događat, sretno dalje
-
pije bioastin i cijelu hrpu minerala i vitamina, piskavicu....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma