Evo pridružit ću se i ja s kopletnim nalazom hormona da te utješi:
FSH 18.7 (0.7-11.1)
LH 11.9 (0.8-7.6)
Prolaktin 365 (53-360)
Estradiol 0.07 (do 0.2)
Testosteron 20.27 (8.5-63.6)
Čisto za usporedbu. Znam kako se osjećaš sada..kad smo mi dobili nalaze spermiograma nisam stala plakati danima ali kad se uhvatiš u koštac s tim onda vidiš da ipak ima nade i načina.
Nama je doktor isto rekao da nema nade i da je suludo uopće se truditi i da nije bilo Lavice možda ni mi nebismo išli na biopsiju već bi otišli u Prag na donora i pitali se cijeli život. Ovako ćemo bar sve znati a nadamo se i postupku u Zg.
Nismo mi jedini s takvim hormonima i azoospermiom..ima tu i parova koji su već roditelji ili čekaju rodu.
Ovo što ti Lavica spominje za Y kromosom i kariotip možete i vi napraviti prije biopsije. To će pokazati ako su kod TM možda izbrisani geni što može biti razlogom azoospermije i 100% se prenosi na muško potomstvo.Kariotip pokazuje ima li kromosomskih anomalija. MM je napravio to i nalaz je skroz uredan a što nije znak da će biopsija biti super. Moj savjet je da se ne zamarate puno već odite kod urologa neka TM odradi pregled i UZ testisa pa se probajte dogovoriti za biopsiju i krioprezervaciju 2 u 1 (ako nešto nađu neka vam zamrznu kako ne bi morali 2 puta na biopsiju) Mi smo tako htjeli ali u Rijeci se to ne može pa smo se ipak odlučili na dijagnostičku biopsiju ovdje a onda ćemo vjerojatno na VV.
S obzirom da je takva situacija ti napravi obradu i na svom polju (briseve, hormone, detaljni UZ) i viči iz petnih žila da morate na MPO i neka ti pišu šifru oslobađanja od participacije po šifri dijagnoze N97 (pretraži malo po forumu).
Uf sad sam se zapetljala u tijek vlastitih misli..uglavnom sve će to ići pomalo a na forumu ćeš naći apsolutno sve odgovore (bar ja jesam) i smjernice koje vam trebaju. I naravno moralnu podršku.![]()