Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Uzimanje NEPLAĆENOG dopusta

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Uzimanje NEPLAĆENOG dopusta

..cure?da vas pitam.ovako..meni posv. dospust ističe 17.02.2007 i onda mi od tad do 23.03 traje godišnji od 2006te godine.E jutros razgovaramo ja i MM pa smo došli na ideju da ja uzmem NEPLAĆENI dopust dok traje ovaj kraj šk. godine u školi jer vratila bih se skoro pa na proljetne praznike pa zatim nastava cca mjesec,mjesec i pol i onda ljetni praznici.-pitanje-kad se ja mogu vratiti zakonski na posao tijekom ljeta???-kad mogu onda iskoristiti ovaj godišnji koji bi trebao ici odmah poslije posv. dopusta. jel se može ovako kako je,dakle-posv. dopust do 17.02 pa uzmem godišnji do 23.03 i onda od 23.03 da uzmem tih mjesec,mjesec i pol neplaćeno???-a kako ide dalje'jel' se onda vraćam po ljeti i odmah upadam na ljetne praznike ili???pitam prije vas pa tek cu onda u skoli?
    hvala.
    p.s. nadam se da nisam malo zbrljala post,pisem brzo jer mi se Karlo budi.Fala jos jednom!!!
    ..i da,neznam jel ovo spada pod posvojenje ili mozda pod pravna pitanja,pa nek mod. odluci...

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...naravno,zaboravila napisati-razlog uzimanja neplaćenog dopusta je Karlito.Bila bih puno više s njim nego da radim..-he he pa bismo odmah krenuli na odvikavanje od pelena na proljeće....

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Leloo, i ja imam slično pitanje!

Meni porodiljni završava 17.4., znači mjesec i pol prije kraja šk.god.(glazbena škola), a htjela bi nešto napraviti da još taj period dok ne počne kolektivni godišnji budem doma- da li da uzmem godišnji (da li mogu uopće?!?), ili nekakvo bolovanje da otvorim do tada, ili je jedini izbor neplaćeni godišnji? Nisam se još usudila pitati na poslu prije nego saznam koje su mi zakonske mogućnosti...

Možda da pitamo Sindikat? Ili onaj ured, ne mogu se sad točno sjetiti, mislim ured za prosvjetu grada Zagreba (odnosno Istre?)...

A možda netko sa foruma zna nešto?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ako lani niste iskoristili godišnji odmor tijekom ljeta (dakle ako ste u srpnju i kolovozu bile na por./posv. dopustu) onda imate pravo tih dvadeset i nekoliko radnih dana iskoristiti po isteku dopusta. Nakon toga na vašem bih mjestu na bolovanje
    Ne znam da li se nešto u zakonu promijenilo, ali nekoć (u Jugi) se moglo uzeti do mjesec dana neplaćenog bez da se odbija od radnog staža.
    Pitajte pravnika u školi, a još bolje nazovite pravnu službu Nezavisnog sindikata (ili kojeg već), ima na webu kada se može nazvati za savjet.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moja prijateljica se kao vratila na posao tjedan dana, pa je onda uzela bolovanje do 15.6. pa se pojavila na sjednici i otišla na godišnji. to je sve dobro funkcioniralo zbog dva preduvjeta, normalan ravnatelj s kojim se možeš dogovoriti takve stvari i dobra doktorica koja joj je dala bolovanje.

Nadam se da ćeš i ti pronaći najbolju opciju za vas, sretno.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...malo podizem..nazvala tajnicu..ni ona sama još nije sigurna kad bih se ja mogla vratiti na posao nakon neplaćenog-mora malo prosvrljati po zakonu..ali,kao da se vratim npr. 15.6 bilo bi "nefer" prema čovjeku koji me sad zamjenjuje....a budući da sam ja po prirodi takva da ne želim nekog oštetiti neznam ni sama kad bih se mogla vratiti na posao-možda ipak najbolje 1.09..... :? -neznam,postoji li mogućnost šta ranije,prosvjetarke???čoksa?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..ako se npr. vratim 15.06 u kakvom sam ja stanju onda do 1.09 jer kao budući nisam radila min 6 mj u ovoj godini nemam pravo na godišnji??? :? :? :?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nemam pojma. Vidi na webu tvog sindikata, sigurno imaš pravnu službu, pa ih nazovi, to se tajnicama obično ne da. Možda i Minnie s foruma nešto zna (linkaj na "Pravna pitanja").
    Ja se ne bih obazirala na "obzir" prema zamjeni - ako ti zakon nudi mogućnost povratka na posao 15.6., onda se vrati tada, obavi cijelu administraciju i sve što treba. Možda se možeš i ponuditi da ćeš raditi preko ljeta, tj. da nećeš ići na godišnji .

Početno

leeloo vrati nam seeeeeeeeee
    ova tvoja zamjena izludjuje djecu

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    leeloo vrati nam seeeeeeeeee
    ova tvoja zamjena izludjuje djecu

Početno

samo se ti smij, vidjet ces kakve su im ocjene kad se vratis... same dvojke i jedinice(i to ne u nasem razredu)

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

:shock: auu,ozbiljno?

Početno

najozbiljnije, a osmasima trebaju ocjene za upis

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ..ali,kao da se vratim npr. 15.6 bilo bi "nefer" prema čovjeku koji me sad zamjenjuje....a budući da sam ja po prirodi takva da ne želim nekog oštetiti neznam ni sama kad bih se mogla vratiti na posao-možda ipak najbolje 1.09..... :?
    pa čije je to radno mjesto, tvoje ili njegovo?!
    lijepo je da si obzirna, ali ne na svoju štetu
    možda ipak najbolje da daš otkaz, jer čovjeku bi sigurno više odgovaralo da ostane i dalje tamo

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..e imam jedno pitanje( još,heh ).-za ostvarivanje prava na godišnji odmor ovog ljeta,dakle 2007me godine-čula sam da je dovoljno da se vratim u prvoj polovini godine na posao...?čoksa?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...a ja sam mislila da moram raditi barem 6 mj,nisam znala za to " vratiti se u PRVOJ polovini"...

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Znam samo da nije isto raditi u nekoj firmi ili u školi. Za škole je sve drugačije zbog specifičnog godišnjeg odmora...
    Relevantna adresa je:
    http://www.sindikat-preporod.hr/Pravo/

Tamo piše ovo:

PRAVNI SAVJETI

Hrvatski školski sindikat Preporod osigurava besplatnu pravnu pomoć svojim članovima.

Svakog radnog dana u vremenu 8 - 16 sati možete nazvati telefon sindikata
    (01 / 4814 - 891) i na vaša će pitanja odgovoriti gospođa Milka Rodić.

I ne moraš biti član sindikata, samo nazoveš.

Ili ovdje:
    http://www.nszssh.hr/

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala!...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove