Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Kako prestati dojiti?:(

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kako prestati dojiti?:(

Nazalost, zadnjih dana Mihael odbija dojenje, i to je pocelo prilicno polagano, tako da nisam previse ni obracala paznju. Prvo se smanjila kolicina vremena koje je provodio dojeci, a sad potpuno odbija. Uspijevam mu uvaliti nesto jedino kad je u polusnu, kad je budan nema sanse. Vjerojatno je zbog trudnoce mlijeko promijenilo okus ili nesto takvo, uglavnom, adaptirano pije. Zanima me koliko polako treba prestajati tako da ne dobijem jos neku upalu tipa mastitisa.

Sad tek vidim koliko je dojenje prakticnije od hranjenja na bocicu, da ne spominjem ostale blagodati. Inace, do sad smo imali jedno dojenje oko 5-6h, i to prakticki nisam ni osjetila, sad cu se morati dizati, muckati to mlijeko itd. (moze li se nesto navecer pripremiti? Na kutiji pise da se daje samo svjeze pripremljeno).

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga violet,

zao mi je sto vam je prestanak dojenja stigao kad ti ocito nisi jos spremna na to... no, mozda je bolje da je mihael taj koji je donio odluku

sto se tice ritma prestanka dojenja - on je posve individualan. ovisi o karakteru i potrebama i mame i djeteta. kako sama kazes da je mihael sam polako poceo smanjivati, vjerujem da ces i ti proci bez dodatnih problema. nema niceg posebnog sto bi ti trebala ciniti. dovoljno je da pratis ne stvaraju li ti se u grudima kvrzice, oteknuca, crvenilo. u tom slucaju pokusaj ponuditi mihaelu da doji, no ukoliko ne bude htio, onda pokusaj lagano izdojiti taj visak, mozda pod toplim tusem, cisto dok ne osjetis olaksanje. nikako nemoj izdajati do kraja jer ces time samo potaknuti daljnju proizvodnju.

sto se tice pripreme adaptiranog, mislim da je najbolje slijediti uputstva na pakiranju

a jos jedan prijedlog - ako ti je vec muka muckanje i pripremanje adaptiranog - mislis li da bi mogla dan ranije izdojiti mlijeka za taj jutarnji obrok? ili ti se cini da mihael bas odbija tvoje mlijeko (sto je, uslijed hormona posve moguce, da mu se vise okus ne svidja...)? u kojem si sad tjednu? obicno negdje oko 20. tjedna uslijed hormona trudnoce dodje i do smanjivanja kolicine mlijeka...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ako ste se bas odlucili na prestanak dojenja, evo ti savjet kako pripremiti nocni obrok.
    Navecer kada podjes spavati stavi u termosicu prokuhanu vodu, a u bocicu pripremi prah. Kada se dijete probudi treba ti nekih 1-2 min. da sve to smuckas i rashladis.
    A najbolje je da pokusas izdojiti barem jedan ili dva obroka.Poslije toga (ako je nedovoljno) das adap. mlijeko. Ja sam barem tako radila, a cure sigurno imaju jos savjeta.

18.3.2004-Edita

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Litala, u 19 tjednu sam (od sutra), i nikako vise nije htio sisati dok je budan, pa sam odustala. Jedini problem mi je sto je desna dojka uzasno tvrda i bolna (za razliku od lijeve), probala sam malo izdajati i ide nekakva prozirna tekucina, ne znam je li to od Mihaelovog dojenja ili kolostrum od nove trudnoce (cini se ipak malo prerano), nadam se da ce sve proci ok. Zvala sam i SOS telefon (i zaboravila pitati ime osobe s kojom sam razgovarala, sad mi je zao ), i dobila savjet da pokusam lagano izdajati, s toplim oblozima itd. Kad pocnem lagano masirati, onda ta tekucina pocne sama curiti, sto je dobro jer ja ionako nikad nisam bila vjesta u izdajanju. Eto, to je manje-vise to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Ako ste se bas odlucili na prestanak dojenja, evo ti savjet kako pripremiti nocni obrok.
    Navecer kada podjes spavati stavi u termosicu prokuhanu vodu, a u bocicu pripremi prah. Kada se dijete probudi treba ti nekih 1-2 min. da sve to smuckas i rashladis.
    Ovaj savjet s termosicom je odlican, hvala ti Nego, koliko bocica i dudica treba imati (ja zasad imam dvije bocice i tri dudice, i zanima me treba li mi jos) i treba li to sterilizirati prije svake uporabe?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

violet, tek sad vidim topic.
    samo mi je palo na pamet da kad se rodi nova beba možda pokušaš ponovo ponudit Mihaelu (ako ti je ok ideja tandema), jer će mu vjerojatno onda mlijeko opet biti fino .

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Draga Violet, jako mi je zao sto bebac odbija dojenje. Ali nema razloga da mu ne pokusavas ponuditi po nekad, mozda prihvati. .... Sto se bocicatice, po mom misljenju imas vise nego dovoljno. A sterilizacija prije svake upotrebe je absolutno nepotrebna. Mi smo pribor sterilisali 1x dnevno u prvih 5-6 sedmica, onda na vise ni nije trebao. Ako imas masinu za sudje onda ti je dovoljno oprati sve u masini i gotovo!!! Cisto i sterilisano!!

Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •