Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: dohrana, da ili ne

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno dohrana, da ili ne

postovane mame htjela da bih da cujem vas savjet.. moja beba ima 4.puna mjeseca, tezak je 7600gr, od 3.mjeseca kad je imao 7100 dobio je kao sto vidite 500gr..rodjen je sa 4200.pedijatrica kaze da moramo na adaptirano mlijeko, koje smo mi probali i to 4 vrste i od svake dobije crvene fleke sa bijelim plikovima i to na dvije kapi mlijeka.. e sad ni sama ne znam sta bih.. danas trazi jesti svakih sat i po, sisa kratko i kao dosta mu je..ja sam iz jedne sike izmuzla poslije sisanja 20ml a drugu nije htio ni da vidi.. ne znam da li da pocnem s mlijekom adaptiranim ili da uvodim neke druge namirnice..bila sam ubijedjena da imam dovoljno mlijeka ali eto, izgleda da mu nije dovoljno..
    sta vi mislite o tome..
    unaprijed zahvalna... zeludac mi je ovih dana tako napet..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj ima 7,5 kg, a evo 7 mjeseci. Jest da se rodio s 3 kg, ali opet. Dosta ti je dobio, pregledaj malo tablice u rodinim tekstovima, da sad ne kopam. Logično je da dijete što je starije manje dobiva na težini, pa i aktivnije je.
    Ništa se ne brini, javit će se savjetnica, pa će te 100% smiriti, samo nastavi s dojenjem i ne uvodi dohranu prije 6 mjeseci, a adaptirano pogotovo, jer ako ti reagira kako pišeš, navući ćete se na alergije, a onda
    Nemaju svi pedijatri pravo u svim stvarima. Shvatit ćeš s vremenom, kao i svi mi!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E da, a to što ti često jede i to je normalno kod beba. Moj i danas zna ponekat tražiti papati svaki sat, a nije skok u razvoju. Valjda mu je gušt

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moj je dobio 650g u 45 dana, sad ima 4 ipo miseca, prije toga je dobivao po kilo misečno.

I dalje ga samo dojim i ne mislim mu uvodit nadohranu do punih 6 miseci.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

doji sto cesce, kad krenes sa adaptiranim imat ces jos manje mljeka. probaj se i izdajati pa mu ponudi izdojeno na salicu ili zlicicu.

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo sa šest mjeseci imali 7650 a a izašli iz rodilišta sa 3420 pa računajte. Dok. nam je rekla kad sam sa 5,5 pitala za dohranu što se žurim pa cura mi lijepo napreduje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

neeeeee nikako!!!
    ja sam nedavno imala sličan problem.......dobila je u mjesec i deset dana 300g i pedijatrica je rekla adaptirano.......nisam znala što ću, ali razmislivši malo i posavjetovavši se sa rodama shvatila sam da moja beba i više nego dobro napreduje......ne daj se!!! normalno je da ponekad češće traže, da su aktivniji, živahniji i da troše kalorije......
    samo ti nastavi sa dojenjem, bit će sve ok!
    to su samo zamke u koje nas needucirani pedijatri i sestre s vremena na vrijeme uvale!!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: dohrana, da ili ne

Citiraj irenamv prvotno napisa
    postovane mame htjela da bih da cujem vas savjet.. moja beba ima 4.puna mjeseca, tezak je 7600gr, od 3.mjeseca kad je imao 7100 dobio je kao sto vidite 500gr..rodjen je sa 4200.pedijatrica kaze da moramo na adaptirano mlijeko,..
    koliko vidim on je skoro uduplao porođajnu težinu a za to ima vremena do punih 6mj
    ma pedica ti se ravna prema starim tablicama dobijanja na težini koje su rađene prema bebama na adaptiranom
    evo ti nove tablice prema dojenim bebama:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2301
    i pogledaj je li opće stanje bebe uredu prema navedenom tekstu ispod tablice
    svaka beba ima svoj ritam, pedijatre to nije briga, samo da su tablice uredu
    beba postaje aktivnija i sve je više zanima svijet oko sebe...
    daj mu jednu sisu unutar 3 sata da dođe do masnijeg mlijeka

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Samo kratko: Roko će 9 mjeseci za tjedan dana, a "težak" je 7,660! BTW, motorički je turbo napredan, već hoda držeći se uz namještaj, pa ti sad vidi!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zaboravih reći: samo sika do 6 mjeseci, a sad imamo 2 obroka dohrane

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jana ima 6,5 mjeseci i "samo"6300g. Rodila se sa 3070g.
    500g je više nego dovoljno za dojenu bebu. SAmo ti doji i čekaj 6 mjeseci za nadohranu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

drage mame, hvala vam puno ..trudim se i izdajam u soljicu i tako mu dajem kad on odustane od sisanja..
    sklon je vec alergijama pa ne bih da izazivam sudbinu..
    jos jednom saljem vam puse i hvala od sveg srca..
    a sad sika u ruke i muzi..

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moj je dobivao od početka jako malo, oko 350 gr mjesečno, samo prvi mjesec 500 gr. Samo doji. Alergičan je na kravlje mlijeko. Nama je 500 gr mjesečno bio i ostao "science fiction". Ali zato lagani smo i brzo prohodali i gotovo već trčimo :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

500g u četrvrtom mjesecu nije malo i čude me pedijatri koji misle da je. ja nakon 6 mjeseci isključivog dojenja iz cice iz koje ona nije cicala 3 sata uspijem izdojiti 10 do 20ml i nikad mi nije palo na pamet da nemam mlijeka, samo mi je žao što ne mogu izdojiti i zamrznuti.
    čak mi se čini da bi i meni pedijatrica bila preporučila nešto slično, ali je po mom stavu zaključila da bi to bilo uzaludno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •