Citiraj stray_cat prvotno napisa
di su tvoja djeca i da li ih zapostavljas dok to radis a nemarna majka pusacica vuce svoju bebu okolo sa sobom?
Evo ode na osobnu razinu, jadno. Neću sad o tome gdje je i zašto je tko od nas upravo sad tu, dok buljimo u monitore, a bilo bi nam bolje ili da (s)vratimo (?) pogled na dijete ili da odemo doma i otpjevamo bratec martin. Dalje, mislim da ne treba šutiti, sramiti se ili bojati reći svoje mišljenje, ipak, u određenim granicama, svatko u svojim. Prema svojoj savjesti i svojoj glavi.

No, nije OVDJE uopće problem u tome treba li DOJILJA pušiti (izvan prostorije u kojoj je dijete) ili je li u redu da PUŠAČICA doji. Ako osjećaju da moraju i osjećaju da ne mogu drugačije, žene i dalje puše, iako doje. Ja ih ne osuđujem i nimalo ne zamjeram. I ja mislim da je bolje da pušačica doji, nego da mućka adaptirano mlijeko ili kuha dvotrećinsko, polovinsko ili što se već kemija.

Problem je totalno nevezan za dojenje. Problem u ovoj izjavi, u ovom razmišljanju je u izlaganju djeteta PASIVNOM pušenju, udisanju dima, a ne u nacicavanju štetnih ppm-ova iz majčinog mlijeka pušačice. Dalje, bode oči to spomenuto svakodnevno(!) izlaganje djeteta pasivnom pušenju. I još: izlaganje istog djeteta pasivnom pušenju od DRUGIH osoba. Povrh svega, na to se sve nakalemi još jedan žalostan, prežalostan "IONAKO".

Dijete udiše (kancerogen, toksičan) dim (aromatiziran, začinjen katranom, obogaćen slobodnim radikalima), je, pa kaj?