Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Veliki problem!!

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Veliki problem!!

Trenutno sam u 17. tj. trudnoče. Na poetku trudnoće imala sam lagana krvarenja, doktor mi je rekao da imam mali hematom koji je normalan i koji se javlja kod večine žena. Rekao mi je da moram mirovati. Mirovala sam koliko sam mogla. Otišla sam na bolovanje, a jedini posao bio mi je napraviti ručak i oprati suđe.
    Zatim je ginekolog otkrio da imam uterus arcuatus (dvorogu maternicu), te da mi ona sama po sebi predstavlja rizik za trudnoču. Također mi je na početku trudnoće uzeo briseve i otkrio da imam bakteriju po imenu Gardnerella vaginalis koja je zaslužna za vačinu pobačaja i preranih porođaja. Za nju sam koristila nekakve vaginalne kreme i antibiotike. da stvar bude gora, prije par dana otkrila sam smeđi iscjedak. Otišla sam kod ginekologa i rekao mi je da mi placenta prekriva ušće maternice, a jedino što ja mogu napraviti je strogo mirovati i moliti Boga da maternica naraste i da se placenta povuče gore. Također mi je rako da ću vjerojatno roditi na carski rez, da ću roditi prije termina i da će mi beba imati malu kilažu.
    Što da radim?? Mirujem, u ponedjeljak idem u bolnicu na UZV i pregled...Dal da ostanem tamo??
    Nočima ne spavam...bojim se jer ne želim izgubiti svog bebača...

Ima li tko sa sličnim iskustvima??
    Ima li tko kakav pametan savjet??

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

psiha čuda radi tako da se pokušaj što više smirit i naravno miruj...otiđi do wc-a i ravno u krevet,a ja vibram da na pregledu bude sve ok

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

potpisujem Rominu i ja sam od 23 tjedna trebala strogo mirovati ali bila sam uvjerena da će sve biti o.k u nijednom trenu nisam pomislila drugačije i tako je i bilo
    saljem ~~~~~~~~~~ da sve bude o.k

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako kazu cure, miruj, probaj misliti samo na ljepe stvari...npr. odi na topic "biseri klinaca" i tako ljepo ces se nasmijati da ti satima osmjeh nece silaziti sa usana

a sto se tice poroda, carskog, i bebe male porodjajne tezine...nije carski toliko zlo, sto se mora nije tesko , i ne mora znaciti da ces roditi puuuuno ranije, niti da ce beba biti mala..bit ce sve OK

think pink

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dr ti je rekao najlošju varijantu. To uopče ne mora biti tako. A najmanje da ćeš roditi prerano.
    Samo ti miruj i misli pozitivno (znam da je lako reči).

Početno

o placenti previi i radjanju na carski nema prava doktor govoriti do 36 tjedna trudnoce... naime sve do onda(ako me sjecanje ne vara) se posteljica moze povuci s usca maternice i omoguciti ti vaginalni tj normalan porod.
    sto se tice gardnerele i ostalog slijedi terapiju i vjerujem da ce sve bit ok...
    ne brini se puno, vec si prosla onaj kriticni dio trudnoce za spontani do 12 tj.. budi mirna i think pink

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lijepo miruj,probaj da se ne sekiras puno,bit ce sve ok.ljecnici neki puta malo i previse iz dramatiziraju o svemu,niti jednu trudnicu ne poznajem koja nije imala ama bas nikakakav problem,pa imaju bebace u svojim rukama.tako ces i ti pusa velika!

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno veeelika hvala

Sutra idem u bolnicu...malo me hvatala panika i trema...no nakon vaše podrške puno mi je lakše...
    Osjećam se puno bolje...
    Od vam hvala...i velika pusa svima.
    Ako ću imati još koje pitanje javim se

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

javi što je bilo!!!

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Samo da te malo ohrabrim, doktor vjerojatno želi da budeš informirana i svjesna situacije i najgoreg mogućeg ishoda, ali ti je vjerojatno propustio naglasiti da je sve to teoretski najgore moguće, ali ako miruješ strogo, da isto tako imaš veoma dobre šanse iznijeti trudnoću do kraja, roditi prirodno i bebu normalne težine.

Čak i da rodiš koji tjedan prije, ni to nije prestrašno. Nemoj uzimati sve najcrnje prognoze za ozbiljno, probaj naći u sebi snage (a imaš dobar razlog za to) i razmišljati malo pozitivnije, s vremenom ćeš misliti sve pozitivnije, najbitnije je da kreneš u tom smjeru. Imaš i na kružocima trudnica jedan topić o strogom mirovanju koji je otvorila klara gdje ona piše kako je na početku isto mislila da će joj biti jako teško, ali da nije baš tako i da ona to sve može - klara je rodila ipak nešto prije, ali sasvim zdravu djevojčicu. Čitaj bisere i sve što te može oraspoložiti, ako si u bedu, nemoj čitati puno probleme jer te to opet vodi bespotrebno u negativu. Ok je biti informiran, ali ponekad ne treba pretjerivati s negativnom informiranošću, to u nekim fazama života više odmaže.

A kad ti je teško i trebaš podršku, navrati na forum i uvijek ćeš ju dobiti od osoba koje su iskusile nešto slično i razumiju te.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    o placenti previi i radjanju na carski nema prava doktor govoriti do 36 tjedna trudnoce... naime sve do onda(ako me sjecanje ne vara) se posteljica moze povuci s usca maternice i omoguciti ti vaginalni tj normalan porod.
    Potpisujem. Kod mene se povuklo do sliedečeg UZV-a. U mnogim slućajevima se povlači tek nakon 32 tjedna.
    Psiha je najvažnija. Odmaraj se i opusti.

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno sve je normalno

...sve je prošlo o.k.
    Doktor u bolnici veli da je još prerano za bilo kakvu ozbiljniju i dramatičnu dijagnozu...
    Samo mirovanje, opuštanje i kontrole...
    Nemate pojma koliko mi je lakše.
    Pusa svima i hvala na potpori

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

:D Biti će sve ok, samo se ti nemoj uzrujavati i budi vesela!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

. I meni se u trudnoći redalo sve nešto jedno za drugim... sad kad razmišljam sitnice ali su mi se tada činile strašnima i do kraja trudnoće mi ih se nakupilo- čak su mi i spol fulali, a dok mi pokazivao jajčeka i pišu ... U jedno vrijeme sam čak razmišljala da više nejdem ni na jedan pregled dok ne rodim sama doma. Nisam mogla više smisliti ni doktore ni bolnicu. Često sam se pitala prije pregleda jel postoji još nešto, što će mi ovaj put naći i s čim će me preplašiti. Pa se ti opusti i uživaj u trudnoći...
    Kad sam rodila živu i zdravu bebu (čak par dana nakon termina po mom) bila sam još više na sve doktore koji su me bezveze plašili najgorim varijantama. Oni ti često kažu najgori scenarij ali imaš puno slučajeva gdje je sve prošlo OK i gdje su bezveze uspaničili žene...

Kao što kažu cure think pink, psiha puno znači, iako je teško jer ti je jedno vrijeme sve crno pokušaj biti optimista, imaj vjeru u svoje tijelo i svoju bebu da je borac

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Veliki problem!!

Citiraj anna24 prvotno napisa
    Trenutno sam u 17. tj. trudnoče. Na poetku trudnoće imala sam lagana krvarenja, doktor mi je rekao da imam mali hematom koji je normalan i koji se javlja kod večine žena. Rekao mi je da moram mirovati. Mirovala sam koliko sam mogla. Otišla sam na bolovanje, a jedini posao bio mi je napraviti ručak i oprati suđe.
    Zatim je ginekolog otkrio da imam uterus arcuatus (dvorogu maternicu), te da mi ona sama po sebi predstavlja rizik za trudnoču. Također mi je na početku trudnoće uzeo briseve i otkrio da imam bakteriju po imenu Gardnerella vaginalis koja je zaslužna za vačinu pobačaja i preranih porođaja. Za nju sam koristila nekakve vaginalne kreme i antibiotike. da stvar bude gora, prije par dana otkrila sam smeđi iscjedak. Otišla sam kod ginekologa i rekao mi je da mi placenta prekriva ušće maternice, a jedino što ja mogu napraviti je strogo mirovati i moliti Boga da maternica naraste i da se placenta povuče gore. Također mi je rako da ću vjerojatno roditi na carski rez, da ću roditi prije termina i da će mi beba imati malu kilažu.
    Što da radim?? Mirujem, u ponedjeljak idem u bolnicu na UZV i pregled...Dal da ostanem tamo??
    Nočima ne spavam...bojim se jer ne želim izgubiti svog bebača...

Ima li tko sa sličnim iskustvima??
    Ima li tko kakav pametan savjet??
    Ja sam identična!!!
    Evo me čekam svoj porod, a imam policistične jajnike, zabačenu dvorogu maternicu, dva puta sam krvarila, posteljica mi je bila nisko pa se podigla u 20 tjednu.... Sto problema. U 35 tjednu sam liječila bakteriju streptokok, ubila je. I ne dam se. Doktorica moju trudnoću broji pod teške, a ja čak i ne. Puno sam mirovala, to je osobito bitno ako krvariš, stvarno se pazi. A s vremenom, kad te beba počne lupati, postat ćeš sve zadovoljnija i sigurnija, bebica će rasti i skupa ćete sve pobijediti. Samo miruj, slušaj svoje tijelo.
    Ako ti treba bilo kakav savjet obrati mi se na pp.
    Sreću ti svu želim, bit će sve nekako dobro...

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislila sam da sam jedina koja ima totalnih problema...
    Sad kad malo razmislim, mislim da me moj doktor malo pretjerano plaši...
    Vjerojatno misli da neću poslušati njegov savjet da mirujem... No ja želim roditi ovu bebu i napravit ću sve da ona i ja budemo u redu...

Sad više ne razmišljam o problemima več o tome kako ću urediti dječju sobu i što sve moram pripremiti prije nego beba dođe...a to je za samo 4,5 mj. jedva čekam :D :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Puno pusica podrške i da sve bude dobro

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

anna24,

moja sestrična je bila trudna paralelno sa mnom. I dok je moja trudnoća tekla savršeno, ona je imala 101 problem: dvoroga maternica, placenta previa, hematom itd....Mirovala je i strepila cijelu trudnoću.

Rodila je na carski sa 36. tjedana dijete od 2,5kg....pa što onda?

bitno je da je sve ok i danas ima prekrasnu, veselu curicu koja je između ostalog, po težini i visini stigla moju bumbaricu koja se rodila sa 4,3kg....

Samo misli pozitivno i miruj, miruj.....držimo ti fige

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nije mi jasno zašto doktori toliko zakompliciraju ljudm i rade paniku gdje netreba. Ludi ginekolog naše tete čuvalice radi uzv pregled svaka 2tj jer cura ima visoke amilaze (što uopće nema veze s bebom). E ali ni tu nije kraj - svaki 3tj je još pošalje na uzv u bolnicu. Srećom na SD su pametniji od njea pa su je poslali doma bez pregleda i poručili doktoru da se sabere :shock:

Da ne povjeruješ

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Paula prvotno napisa
    Nije mi jasno zašto doktori toliko zakompliciraju ljudm i rade paniku gdje netreba. Ludi ginekolog naše tete čuvalice radi uzv pregled svaka 2tj jer cura ima visoke amilaze (što uopće nema veze s bebom). E ali ni tu nije kraj - svaki 3tj je još pošalje na uzv u bolnicu. Srećom na SD su pametniji od njea pa su je poslali doma bez pregleda i poručili doktoru da se sabere :shock:

Da ne povjeruješ

Vjerojatno je slično i kod mene...jer u bolnici me nekoliko sestara, zajedno sa doktorom, pitalo što ja uopće radim ovdje i da je malo prerano da dižem toliku paniku...no ne dižem je ja već doktor, ja samo radim ono što mi doktor kaže.... Meni su ipak napravili pregled (još moram na UZV), i rekli da je sve u redu...

Sad sam kod kuće...ležim, mirujem i mazim svog bebacha...
    Pomalo sam nestrpljiva, no pola je prošlo. :D :D

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Bolje je imati opreznijeg liječnika, pa da sve završi dobro, nego drljavca koji vam od života napravi tragediju....

Polako guraj dan po dan, ne razmišljaj previše i predaleko, do sutra ti je dovoljno.

Inače, moja kolegica s posla majka je tri predivne kćekice. Tri trudnoće u dvorogoj maternici, tri carska reza, sva tri puta puta sve 0K.

Nema razloga da i kod tebe ne bude tako.

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ne bojim se toliko carskog reza...ali treba biti sabran i miran još dosta vremena i nadati se da če sve biti kako treba (sa bebicom)

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Opet ja.

Po kalendaru, trebala bi biti u 24 tj. trudnoče. No moj doktor veli da se beba sporije razvija, i to 2 tj. Po ultrazvuku sam u 22tj. :?

Trebam li biti zabrinuta?? :?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: Opet ja.

Citiraj anna24 prvotno napisa
    Po kalendaru, trebala bi biti u 24 tj. trudnoče. No moj doktor veli da se beba sporije razvija, i to 2 tj. Po ultrazvuku sam u 22tj. :?

Trebam li biti zabrinuta?? :?
    Pročitaj malo temu koju sam otvorila, zaostajanje bebe za 12 dana
    pa ćeš vidjeti dad doktori ne moraju biti u pravu, i sve je to individualno od bebe do bebe, žene do žene... Nemoj se brinuti, sve će biti u redu

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

anna24, uzv je tocan samo do odredjene granice i mislim da se ne trebas brinuti, posebice ne kada jos imas vise od 2 mjeseca do poroda.

meni su rekli samo 3 dana pred porod da ce beba biti minijaturna i ispod 3 kg, a zapravo je rodjen sa 3620 gr. dakle, uzv je fulao (ili lijecnik u interpretaciji) vise od pola kg.

ne brini!

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    anna24, uzv je tocan samo do odredjene granice i mislim da se ne trebas brinuti, posebice ne kada jos imas vise od 2 mjeseca do poroda.

meni su rekli samo 3 dana pred porod da ce beba biti minijaturna i ispod 3 kg, a zapravo je rodjen sa 3620 gr. dakle, uzv je fulao (ili lijecnik u interpretaciji) vise od pola kg.

ne brini!
    Potpisujem! Meni su u prvoj trudnoći rekli da mi je već u 35. tjednu beba preko 3,5 kg, a na kraju se rodila (38tj+5d) sa 3180gr. Dakle, veliko fulavanje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •