Trenutno sam u 17. tj. trudnoče. Na poetku trudnoće imala sam lagana krvarenja, doktor mi je rekao da imam mali hematom koji je normalan i koji se javlja kod večine žena. Rekao mi je da moram mirovati. Mirovala sam koliko sam mogla. Otišla sam na bolovanje, a jedini posao bio mi je napraviti ručak i oprati suđe.
Zatim je ginekolog otkrio da imam uterus arcuatus (dvorogu maternicu), te da mi ona sama po sebi predstavlja rizik za trudnoču. Također mi je na početku trudnoće uzeo briseve i otkrio da imam bakteriju po imenu Gardnerella vaginalis koja je zaslužna za vačinu pobačaja i preranih porođaja. Za nju sam koristila nekakve vaginalne kreme i antibiotike. da stvar bude gora, prije par dana otkrila sam smeđi iscjedak. Otišla sam kod ginekologa i rekao mi je da mi placenta prekriva ušće maternice, a jedino što ja mogu napraviti je strogo mirovati i moliti Boga da maternica naraste i da se placenta povuče gore. Također mi je rako da ću vjerojatno roditi na carski rez, da ću roditi prije termina i da će mi beba imati malu kilažu.
Što da radim?? Mirujem, u ponedjeljak idem u bolnicu na UZV i pregled...Dal da ostanem tamo??
Nočima ne spavam...bojim se jer ne želim izgubiti svog bebača...
Ima li tko sa sličnim iskustvima??
Ima li tko kakav pametan savjet??