Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 54

Thread: prokulice?

  1. #1
    MGrubi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    10,389

    Default prokulice?

    dobila sam vreću prokulica
    znam ih spremiti samo kuhane ili zapeče s sirom i sezamom
    jel ima koji još recept?
    ima li kakvo varivo s njima?

    tnx

  2. #2
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    ja radim s njima normalno varivo,kao i s bilo čim drugim (znači, isto kao da radim kelj ili poriluk ili ...)

  3. #3
    pepi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    ZAGREB
    Posts
    1,512

    Default

    Quote Originally Posted by Lutonjica
    ja radim s njima normalno varivo,kao i s bilo čim drugim (znači, isto kao da radim kelj ili poriluk ili ...)
    Jel budu gorke?

    Nisam ih već dugo jela, a htjela bih ih skuhati, ali me odbija pomisao na njihovu gorčinu.

  4. #4
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    meni se upravo ta gorčina sviđa, zato su mi puno bolje od kelja.

    ali isto tako, rijetko ih i radim kao varivo, to je baš za moj gušt - MM i zara to neće jesti (zato si češće samo skuham malo prokulica na lešo kao prilog)

  5. #5
    Sun's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    ni na nebu ni na zemlji
    Posts
    3,379

  6. #6
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by pepi
    Quote Originally Posted by Lutonjica
    ja radim s njima normalno varivo,kao i s bilo čim drugim (znači, isto kao da radim kelj ili poriluk ili ...)
    Jel budu gorke?

    Nisam ih već dugo jela, a htjela bih ih skuhati, ali me odbija pomisao na njihovu gorčinu.
    Da bi izbjegla gorčinu, nareži ih na četvrtine i skuhaj ih prethodno u vodi iz koje ćeš ih iscijediti, pa nastavi kuhati u drugoj posudi, gdje si na malo brašna popržila češnjak i zalila svježom vodom.
    U ovu prvu vodu možeš dodati i malo mlijeka, pa će gorčina sigurnije nestati .

  7. #7

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Rijeka
    Posts
    326

    Default

    Ja ih volim kuhane, pa jos tople zalijem s maslinovima uljem.

    Kad se ohlčade prelijem ih dresingom jogurt, majoneza i kapari.

    Ponekad i samo jogurt, kapari, ako ti je po volji moze i cesnjaka.

  8. #8
    MGrubi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    10,389

    Default

    ja ih skuhala u slanoj vodi s malo octa, i nisu više tako jako gorke, :D
    dakako da ih splahnem hladnom vodom kad ih ocjedim

  9. #9
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Kuhane prokulice sigurno neće biti gorke ako ih prelijete rastopljenim maslacem. Sto puta provjereno!

  10. #10
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    :/
    ja to radim (jer volim topljeni maslac na kuhanom povrcu), ali su i dalje gorke

    mislim, ja se ne zalim, ja volim prokulice bas zato sto su gorke, da nisu takvog specificnog okusa, ne bih ih ni kupovala

  11. #11

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Prokulica ne bi trebale biti gorke nakon smrzavanja. Ja ih skuham i pomjesam s indijskim orascicima ili ih pripremim 'a la mousaka' ...

  12. #12
    zrinka's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Split, Lijepa nasa
    Posts
    4,633

    Default

    ja ih skuham, procijedim i polijem maslinovim uljem i cesnjakom mmmmm
    i jelena ih voli

  13. #13
    MGrubi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    10,389

    Default

    Quote Originally Posted by Maxime
    ili ih pripremim 'a la mousaka' ...
    kako?
    samo zamijeniš krumpir?

  14. #14
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Lutonjice, meni stvarno nisu nimalo gorke od maslaca, čak ni djeci... ne kužim. Prije nitko od nas nije volio prokulice upravo zbog te gorčine, a onda nam je taj savjet dala jedna bakica i od tada ih obožavamo.

  15. #15
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Evo da malo dignem temu, ja OBOŽAVAM prokulice (mm baš i ne) i prošle smo godien otkrili prokulice na čušpajz. Ajme finoće.
    Meni ne budu gorke, ništa posebno ne radim da ne budu gorke a i fine su mi baš zato što jesu malo gorke.
    Ako ih samo dinstam za prilog dodam malo šećera i bude super.
    Ali što sam ja zapravo htjela.
    Htjela sam još recepata od prokulica.
    Pa ako netko zna nešto fino, a da nisu samo prodinstane prokulice ili one na čušpajz pucajte da omastim brk.

  16. #16
    Osoblje foruma krumpiric's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,835

    Default

    Quote Originally Posted by Linda
    Kuhane prokulice sigurno neće biti gorke ako ih prelijete rastopljenim maslacem. Sto puta provjereno!
    meni svu gorčinu izgube zalivene maslinovim uljem (i rikola isto, npr.)

  17. #17
    Osoblje foruma krumpiric's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,835

    Default

    ja ih uglavnom malo na pari lešam, stavim češnjaka i maslinova ulja i to je to. :/

  18. #18
    Osoblje foruma krumpiric's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,835

    Default

    i sol i papar-ofkors

  19. #19
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by krumpiric
    ja ih uglavnom malo na pari lešam, stavim češnjaka i maslinova ulja i to je to. :/
    i ja ovako, ali ponekad isto budu gorke, a ponekad uopće - ne znam o čemu to ovisi jer se po vanjskom izgledu ne može prepoznati da li su gorke ili ne.
    meni ne smeta, svima ostalima smeta - pa kad potrefim gorke, obično ih sama pojedem.

  20. #20
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    Nigdje nisam vidjela ovaj "moj" recept i mogu vam reći da ne znate šta propuštate, jer su mmmmmmm....

    Prokulice skuhati u vodi posoljenoj. U tavi prepržiti na sitno narezan špek (dosta špeka), pred kraj prepržiti bijeli luk sitno isjeckan, dodati procijeđene prokulice i povegetiti (ko ne vegeti ima sol, ali paziti radi špeka). One velike prokulice nisu baš tako fine, pa ih ja onda malo na pola ili na 4 dijela razrežem...
    I pravo da vam kažem da su mi tako prokulice najbolje i nešto super!

    (e da, po potrebi možete dodati malo ulja...)

  21. #21
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    A je li se mogu staviti prokulice u škrinju?
    Treba li ih malo prokuhati prije ili kaj?

  22. #22
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    mogu se staviti u škrinju, možeš ih blanširati, a i ne moraš. kad se mrznu, manje su gorke jer se smrzavanje povećevaju količine šćera ... ili tako nekako, davno je to bilo...

  23. #23
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    Ja ih stavljam, ali ih ne blanširam... samo operem, pripremim, u vrećicu stavim i naguram u zamrzivač.

    Isto tako i sa svim drugim povrćem...

  24. #24

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zgb
    Posts
    2,118

    Default

    Quote Originally Posted by Maslačkica
    Nigdje nisam vidjela ovaj "moj" recept i mogu vam reći da ne znate šta propuštate, jer su mmmmmmm....

    Prokulice skuhati u vodi posoljenoj. U tavi prepržiti na sitno narezan špek (dosta špeka), pred kraj prepržiti bijeli luk sitno isjeckan, dodati procijeđene prokulice i povegetiti (ko ne vegeti ima sol, ali paziti radi špeka). One velike prokulice nisu baš tako fine, pa ih ja onda malo na pola ili na 4 dijela razrežem...
    I pravo da vam kažem da su mi tako prokulice najbolje i nešto super!

    (e da, po potrebi možete dodati malo ulja...)
    ide li uz ovo još nešto ili je to cijeli obrok??

    još ćete me navući na prokulice...

  25. #25

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    2,229

    Default

    Ja ih jedem kuhane samo na pari a djeca vole da ih skuham zajedno s krompirom i onda napravim pire krompir s prokulicama(naravno ide vise krompira nego prokulica). Inace uopce vise nepravim tipicni pire krompir nego uvjek ubacim malo prokulica ili spinata.

  26. #26
    Inda_os's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Osijek
    Posts
    598

    Default

    Ja ih obožavam i obično ih skuham pa ispoham, tako su mi najfinije.

  27. #27
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    Quote Originally Posted by Val
    Quote Originally Posted by Maslačkica
    Nigdje nisam vidjela ovaj "moj" recept i mogu vam reći da ne znate šta propuštate, jer su mmmmmmm....

    Prokulice skuhati u vodi posoljenoj. U tavi prepržiti na sitno narezan špek (dosta špeka), pred kraj prepržiti bijeli luk sitno isjeckan, dodati procijeđene prokulice i povegetiti (ko ne vegeti ima sol, ali paziti radi špeka). One velike prokulice nisu baš tako fine, pa ih ja onda malo na pola ili na 4 dijela razrežem...
    I pravo da vam kažem da su mi tako prokulice najbolje i nešto super!

    (e da, po potrebi možete dodati malo ulja...)
    ide li uz ovo još nešto ili je to cijeli obrok??

    još ćete me navući na prokulice...
    Nisam bila nikako na netu - a odgovor je... cijeli obrok. Ja ih često tako jedem sa kruhom i jogurtom... a može sa salatom.
    Probaj i javi!

  28. #28
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Ja ih obožavam.
    Jedem ih i lešo, i varivo, i onako u gustoj juhi (što je ko varivo ), probalasam ih staviti u pećnicu, onako pored mesa i krumpira.
    I pečene su mi jako fine.

    Doma ih osim mene nitko ne jede.
    Doduše, L je jela kad je bila nekih 14, 15 mjeseci. Poslije više ne.

  29. #29
    traktorka's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    A5 - Land Of Shit
    Posts
    3,874

    Default

    Quote Originally Posted by Maslačkica
    Nigdje nisam vidjela ovaj "moj" recept i mogu vam reći da ne znate šta propuštate, jer su mmmmmmm....

    Prokulice skuhati u vodi posoljenoj. U tavi prepržiti na sitno narezan špek (dosta špeka), pred kraj prepržiti bijeli luk sitno isjeckan, dodati procijeđene prokulice i povegetiti (ko ne vegeti ima sol, ali paziti radi špeka). One velike prokulice nisu baš tako fine, pa ih ja onda malo na pola ili na 4 dijela razrežem...
    I pravo da vam kažem da su mi tako prokulice najbolje i nešto super!

    (e da, po potrebi možete dodati malo ulja...)
    Ovo sam danas pravila i preeedobro je. Imala sam baš sitne prokulice i fakat je mljac.
    Tnx draga

  30. #30
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    vec ste natukli puno postova pa cu ostaviti ali molim vas da ubuduce svakako koristite pretraznik.

  31. #31
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    Quote Originally Posted by Lu
    vec ste natukli puno postova pa cu ostaviti ali molim vas da ubuduce svakako koristite pretraznik.
    Kaj nije ovo tema iz 2007?

  32. #32
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    Quote Originally Posted by kahna
    Quote Originally Posted by Lu
    vec ste natukli puno postova pa cu ostaviti ali molim vas da ubuduce svakako koristite pretraznik.
    Kaj nije ovo tema iz 2007?
    Jeste...

    Traktorka
    (ja ih tako OBOŽAVAM!)

  33. #33
    traktorka's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    A5 - Land Of Shit
    Posts
    3,874

    Default

    Quote Originally Posted by Lu
    vec ste natukli puno postova pa cu ostaviti ali molim vas da ubuduce svakako koristite pretraznik.
    Pa jesam :/


    Maslačak-jedino što sam ipak malo pretjerala pa je zrno bilo preslano jer je slanina bila baš jaka,ali inače je zaista zakon,uopće nisam mislila da se od toga može napraviti tako fino jelo!

  34. #34
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    Drago mi je da ti se sviđa...
    I još jedan prijedlog, ako možeš napravi više, pa da ti za sutra ostane (makar tebi ili...) i da vidiš onda okusa.... mmmmmmm.... još bolji je...

  35. #35

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    A ja mislila da sam već odgovorila na ovu temu.
    Predlažem da probate moje bele prokulice.
    Savršeno pašu uz friku!
    http://www.coolinarika.com/recept/bele-prokulice

  36. #36
    traktorka's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    A5 - Land Of Shit
    Posts
    3,874

    Default

    Quote Originally Posted by Maslačkica
    Drago mi je da ti se sviđa...
    I još jedan prijedlog, ako možeš napravi više, pa da ti za sutra ostane (makar tebi ili...) i da vidiš onda okusa.... mmmmmmm.... još bolji je...
    Upravo smazala ostatk od jučer i totalno si u pravu,još je bolje nego jučer!!Drugi put pravim još više

    Vanesax-ovo isto obavezno isprobam jer svi doma obožavamo bešamel....btw-što je frika?

  37. #37
    Šiškica's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,688

    Default

    meni su najbolje na salatu.. sol, papar, maslinovo ulje i jabučni ocat..

  38. #38

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    Quote Originally Posted by traktorka
    Quote Originally Posted by Maslačkica
    Drago mi je da ti se sviđa...
    I još jedan prijedlog, ako možeš napravi više, pa da ti za sutra ostane (makar tebi ili...) i da vidiš onda okusa.... mmmmmmm.... još bolji je...
    Upravo smazala ostatk od jučer i totalno si u pravu,još je bolje nego jučer!!Drugi put pravim još više

    Vanesax-ovo isto obavezno isprobam jer svi doma obožavamo bešamel....btw-što je frika?
    Frika je slovenačko jelo a pravi se tako što se krompir iseče na sitne kockice i stavi u plitku tavu, na vruć maslac da se prži dok ne omekša.
    Kad je spolja postao blago hrskav, a unutra mek (a to bude brzo, jer je sitno rezan), preko njega obilno staviti isto na kockice izrezan sir, najbolje 2-3 vrste. Uglavnom se stavljaju sirevi koji se lako tope (trapist, gauda, i sl.) + neki pikantni, a moja prijateljica koju sam spominjala u receptu, stavlja malo rokfora, na primer.
    I tako peći dok se odozdo ne uhvati korica od sira, zatim tu "palačinku" prevrnuti lopaticom i sačekati da se isto dogodi na drugoj strani. Dakle, hrskava korica sa obe strane.
    Palačinku od sira i krompira iseći na trokutove i odmah staviti na tanjir.
    Pored sipati prokulice i navaliti
    Jest da ima kalorija da te ubije, ali vredi reskirati jedamput u 2-3 meseca

  39. #39

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    Ne bi ni jednom

    Trebam poslije 5 dana otvorenih prozora da kuću izluftam a drage su mi

  40. #40

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    Kada se kuvaju prokulice, kelj, karfiol (cvjetača) i slične namirnice koje imaju malo teži miris, treba u vodu u kojoj se kuvaju ubaciti koricu starog hleba, pa se neće osetiti tako.
    Btw. ja sve od toga kuvam jako kratko, pa ni ne stignu dobiti taj neprijatan miris. Znači, to se uvek dešava onda kad je povrće odstajalo i kad se dugo kuva. Ako je sveže ili smrznuto i kuva se kratko, ništa ti neće smrdeti.

  41. #41

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    Inače sam luda za brokulama ,cvjetačom a i prokulicama s preljevom od gorgonzole i vrhnja...

  42. #42
    Eci's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Zagreb, Gajnice
    Posts
    2,107

    Default

    Moram se javiti jer i ja obožavam prokulice. Do sada sam ih radila samo na jedan način - skuham ih u slanoj vodi, ocijedim i prelijem sa prezlima (onak poprženim na ulju.) Uz to idu samo jaja na oko. Mljac.
    Odmah u pon ću isprobati ove sa špekom.

  43. #43

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    Quote Originally Posted by Krampus
    Inače sam luda za brokulama ,cvjetačom a i prokulicama s preljevom od gorgonzole i vrhnja...
    Onda moraš probati ove moje i to sa frikom

  44. #44
    anamar's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    2,336

    Default

    raradim rižot s prokulicama i porilukom

    poriluk se zastakli na ulju, na to se bace prepolovljene prokulice i svese poklopi da malo omekša nalaganoj vatri. nakon par minutase dodaju riža i voda. ko žili moževrhnjem zaliti. ja taj rižot volim s malo parmezana.

  45. #45

    Join Date
    May 2006
    Location
    mjesto pod suncem
    Posts
    2,786

    Default

    Quote Originally Posted by vanesax
    Frika je slovenačko jelo a pravi se tako što se krompir iseče na sitne kockice i stavi u plitku tavu, na vruć maslac da se prži dok ne omekša.
    Kad je spolja postao blago hrskav, a unutra mek (a to bude brzo, jer je sitno rezan), preko njega obilno staviti isto na kockice izrezan sir, najbolje 2-3 vrste. Uglavnom se stavljaju sirevi koji se lako tope (trapist, gauda, i sl.) + neki pikantni, a moja prijateljica koju sam spominjala u receptu, stavlja malo rokfora, na primer.
    I tako peći dok se odozdo ne uhvati korica od sira, zatim tu "palačinku" prevrnuti lopaticom i sačekati da se isto dogodi na drugoj strani. Dakle, hrskava korica sa obe strane.
    Palačinku od sira i krompira iseći na trokutove i odmah staviti na tanjir.
    Pored sipati prokulice i navaliti
    Jest da ima kalorija da te ubije, ali vredi reskirati jedamput u 2-3 meseca
    A ne, to ti je tradicionalno talijansko jelo, iz tzv. Visokog Friulija - alpskog podrucja gdje su ljudi zimu pobjedivali kalorijama, a frico je dusu dao za to. S obz. da u toj zoni ima dosta skijalista, ekipa ide na frico nakon napornog dana provedenog na snijegu. Oni to cesto serviraju s palentom, a vrlo zanimljivo zvuci uz taj tvoj recept s prokulicama. To cu spremiti jednom kad se vratimo gladni s planinarenja.

    Evo vidi ovdje, ako kuzis talijanski: http://it.wikipedia.org/wiki/Frico

  46. #46

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    Quote Originally Posted by fritulica1
    Quote Originally Posted by vanesax
    Frika je slovenačko jelo a pravi se tako što se krompir iseče na sitne kockice i stavi u plitku tavu, na vruć maslac da se prži dok ne omekša.
    Kad je spolja postao blago hrskav, a unutra mek (a to bude brzo, jer je sitno rezan), preko njega obilno staviti isto na kockice izrezan sir, najbolje 2-3 vrste. Uglavnom se stavljaju sirevi koji se lako tope (trapist, gauda, i sl.) + neki pikantni, a moja prijateljica koju sam spominjala u receptu, stavlja malo rokfora, na primer.
    I tako peći dok se odozdo ne uhvati korica od sira, zatim tu "palačinku" prevrnuti lopaticom i sačekati da se isto dogodi na drugoj strani. Dakle, hrskava korica sa obe strane.
    Palačinku od sira i krompira iseći na trokutove i odmah staviti na tanjir.
    Pored sipati prokulice i navaliti
    Jest da ima kalorija da te ubije, ali vredi reskirati jedamput u 2-3 meseca
    A ne, to ti je tradicionalno talijansko jelo, iz tzv. Visokog Friulija - alpskog podrucja gdje su ljudi zimu pobjedivali kalorijama, a frico je dusu dao za to. S obz. da u toj zoni ima dosta skijalista, ekipa ide na frico nakon napornog dana provedenog na snijegu. Oni to cesto serviraju s palentom, a vrlo zanimljivo zvuci uz taj tvoj recept s prokulicama. To cu spremiti jednom kad se vratimo gladni s planinarenja.

    Evo vidi ovdje, ako kuzis talijanski: http://it.wikipedia.org/wiki/Frico
    Vidiš, to nisam znala. A nisam, jer je meni to predstavljeno kao slovenačko jelo. Ako su Slovenci lagali mene i ja sam slagala vas
    Ali, odavno je poznato da se često dešava "krađa" tako slasnih specijaliteta. Meni to nije toliko bitno, ako je papica ukusno. No, svakako je uživanje veće, ako znaš odakle nešto potiče i kakva priča stoji iza tog jela.
    Zato, thnx na korisnoj info.

  47. #47

    Join Date
    May 2006
    Location
    mjesto pod suncem
    Posts
    2,786

    Default

    Quote Originally Posted by vanesax
    A nisam, jer je meni to predstavljeno kao slovenačko jelo. Ako su Slovenci lagali mene i ja sam slagala vas
    Vi's ti Slovenaca, sad bi oni i frico, e ne moze.

    vanesax, na kraju je najbitnije od svega da je klopa dobra.

  48. #48
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Moja mama radi odlično varivo od prokulica. Nešto kao ričet s prokulicama. Znači stavi puno povrća (obavezna je žuta i crvena mrkva, luk, može i grašak, mahune,... i naravno prokulice), komad suhog mesa i naravno ječmena kaša. Zagusti ako treba ili s malo mlijeka s brašnom ili s zobenim pahuljicama.

  49. #49
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    vanesax bijele prokulice su mi baš
    i to sam jela uz ribu, neki dan.

  50. #50
    Administratorica puntica's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,634

    Default

    prokulice

    mm ih jednostavno obožava, spremamo ih često.

    kako? hmmm Očistimo ih i stavimo u onu mrežu za kuhanje na pari, i skuhamo ih na pari. i tako jedemo ko prilog...svemu, ili na salatu...



    Hranu koju najviše volim uglavnom spremam na najjednostavnije načine jer tako ostane najviše 'izvornog' okusa

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •