Frika je slovenačko jelotraktorka prvotno napisa
a pravi se tako što se krompir iseče na sitne kockice i stavi u plitku tavu, na vruć maslac da se prži dok ne omekša.
Kad je spolja postao blago hrskav, a unutra mek (a to bude brzo, jer je sitno rezan), preko njega obilno staviti isto na kockice izrezan sir, najbolje 2-3 vrste. Uglavnom se stavljaju sirevi koji se lako tope (trapist, gauda, i sl.) + neki pikantni, a moja prijateljica koju sam spominjala u receptu, stavlja malo rokfora, na primer.
I tako peći dok se odozdo ne uhvati korica od sira, zatim tu "palačinku" prevrnuti lopaticom i sačekati da se isto dogodi na drugoj strani. Dakle, hrskava korica sa obe strane.
Palačinku od sira i krompira iseći na trokutove i odmah staviti na tanjir.
Pored sipati prokulice i navaliti
Jest da ima kalorija da te ubije, ali vredi reskirati jedamput u 2-3 meseca