zanima me kad se ide na komplikacije u trudnoći je li prvih 40 dana trošak poslodavca ili ide na trošak HZZO-a? Ostatak je koliko sam uspjela skužiti na tošak HZZO-a.
zanima me kad se ide na komplikacije u trudnoći je li prvih 40 dana trošak poslodavca ili ide na trošak HZZO-a? Ostatak je koliko sam uspjela skužiti na tošak HZZO-a.
Imam ja jedno pitanje na ovu temu, a što kad u kolektivnom ugovoru jasno piše da se prvih 42 dana dobije 85% plaće?? I dobije se tumačenje (radi se o državnoj službi) da se to odnosi na SVA bolovanja (međutim u zagradi piše, bolovanje zbog bolesti osiguranika, njege djeteta... a ne piše i komplikacije u trudnoći)
Da li je onda isto 4250 ili 85% plaće????
Za komplikacije dobijes 100% prosjeka place, ali maksimalno 4250 HRK.
Dakle, ako ti je placa 3000, onda dobijes 3000, ako ti je 8000 onda dobijes 4250.
Plaća je veća od 4250. Zato sam i postavila pitanje. Jer je kolektivnim ugovorm ugovoreno drugačije.
ništa od toga, ili se dogovori s dr da ti piše drugu šifru ili uzmi 4250 8)
ili se dogovori s dr da ti piše drugu šifru ili uzmi 4250
ali zapamti da je ovaj "savjet" kažnjiv kako za tebe, tako i za doktora :/
Evo da napravim mali update. Dobila sam tumačenje Odbora za državnu službu gdje kaže da se za državne službenike primjenjuje 85% plaće ili max. 4250, ovisno o tome što je povoljnije za državnog službenika.
Vjerojatno je uvijek povoljnije 85% plaće. Jednom ću prepisati tumačenje ako nekog zanima.
Iako mi na kraju ovo sve nije niti trebalo![]()