Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: topli sendviči

  1. #1
    klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb, dubrava
    Postovi
    769

    Početno topli sendviči

    evo jednog nezdravog recepta 8) :

    1 jaje pomiješa se sa
    2 kisela vrhnja
    soli
    paprom
    peršinom i ko voli s malo
    čilija u to se nariba
    15-20 dkg šunke ili što već ima doma
    15-20 dkg sira i stavi se na
    1 paket tosta poredanog po plehu

    peče se 10-ak minuta na 180-200 stupnjeva.
    ovo je mm često za večeru 8)
    (klinci to ne vole)
    http://www.babababies.com/images/pic...014_9-6472.jpg

  2. #2
    momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    1,077

    Početno Re: topli sendviči

    Ne mogu vjerovati da 3 godine nitko nije odgovorio na ovu temu..mnei su ovo omiljeni sendviči, pizza-sendviči ih zovem. Kad su gotovi, stavi se još kečap, tko voli.

  3. #3
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    mi pravimo tople sendvice u onom kalupu za sendvice
    ne prakticiramo bas cesto ali s vremena na vrijeme i uvijek su nam

  4. #4
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ja sam našla neki recept za tople sendviče na drugom forumu i moji ih obožavaju:

    tepsiju ili vatrostalnu zdjelu premazete puterom. poredate kriske tosta i na njih poredate listove trapista i listove sunke preko stavite ponovo red tosta i sve to zalijete smjesom od 5 jaja i malo pakovanje vrhnja za kuhanje (2 dl) i soli (ja još stavim malo vegete i bibera te peršina jer Tan hoće da na sendvičima bude 'ono zeleno' ). Poklopite i ostavite u frizderu nekoliko sati, ali može se i praktički odmah peći. PEcite na 200 stupnjeva dok ne porumeni.

  5. #5

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Jaaao žene, trebalo mi je da ovo pročitam pa da vidim da su moji topli sendvici skroz asketski. Pa tu su u igri i vrhnja i jaja i vegeta, auuuu, ne broje se kalorije...
    Ja ih samo malo namažem maslacem, dodam malo šunke ili pršuta i malo bria, stavim u električni kalup za toast i to je to...a meni se činilo prekalorično.

  6. #6
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Jaaao žene, trebalo mi je da ovo pročitam pa da vidim da su moji topli sendvici skroz asketski. Pa tu su u igri i vrhnja i jaja i vegeta, auuuu, ne broje se kalorije...
    Ja ih samo malo namažem maslacem, dodam malo šunke ili pršuta i malo bria, stavim u električni kalup za toast i to je to...a meni se činilo prekalorično.
    Ja nemam toster pa mi je prihvatljiva samo varijanta u pećnici tak da mora biti tekućine da navlaži kruh. Srećom, ne radim ih često

  7. #7

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    105

    Početno

    mi smo to počeli jest svaki dan za večeru,ali kupujemo kruh za tost,sira i šunke to sve poslozimo i pecemo u toster jedno cilo pakovanje tosta ode za večeru a mala odlijepi kruh i jede ono iznutra,pa napravimo salatu od poma sa mozzarelom i za prste lizat večera

  8. #8
    newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Slavonija
    Postovi
    398

    Početno

    Ovo je super za večeru ili ako dođu nenajavljeni gosti. Brzo se napravi, a fino je i kada je hladno.

  9. #9
    niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    428

    Početno

    ja u ono s vrhnjem, jajem, šunkom i sirom stavim i malo origana pa mi ima baš fin ukus... mi to prašimo često, i bolje mi je to nego pizza (domaća)... njam

  10. #10
    niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    428

    Početno

    da napomenem, da kupim četvrtasti kruh, pa star recimo dan-dva i ona odrežem cca ko dva tosta, mislila ja uzet tost, ali mi to pretanko, mlatimo makar jednom tjednom po tim sendvičima sa onom pekom zbilja ima fin okus

  11. #11
    newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Slavonija
    Postovi
    398

    Početno

    i ja stavi origana i začina razno raznih.
    Meni je to super i onako hladno drugi dan...
    mjac...

  12. #12

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    split
    Postovi
    251

    Početno

    ja također radim ove sendviče, obavezno stavim u smjesu origana, ma stavim šta mi se nađe u frižideru, nekad sirko, parmezan i obično ih radim na francuzu jer su mi zgodniji za poslužiti tako mali. kad nam dođe ekipa napravim njih, umjesto da kupim grickalice za 40-50 kn koje te ne zasite a platiš ih bome, a sendviči su osim što su ukusni i izdašni, i ekonomični

  13. #13
    niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    428

    Početno

    vidiš, nisam se sjetila za goste na francuzu, sad imam ideju, već planiram pozvati susjede... mogli bismo danas.... samo da kupim vrhnja i sira... ostalo imam, eh da i francuz, ma meni to bolje od pizze

  14. #14
    petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb-Trnje
    Postovi
    2,136

    Početno Re: topli sendviči

    Citiraj momtobe prvotno napisa
    pizza-sendviči ih zovem.
    ja ovo zovem pizza sendviči, zato kaj to i jesu

    na tost poslagan po limu za pečenje natandrčim kečap, šunku, sir i posipam sa origanom. pečem 10 min.na 150.

    najbrže gotovo, fino i jednostavno, pogotovo kad banu muževi dečki na gledanje tekme

  15. #15
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    ne sjecam se kad sam zadnji put pravila....
    slijedeci tjedan svakako ce biti na meniju

  16. #16
    ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    386

    Početno

    uh,nama je to uglavnom kad praznimo i trošimo ostatke....
    stari kruh kratko u hladno mlijeko,a na to smjesa od onog čeg ima(salama,špek,šunka ili meso od ručka....sir,sve na kockice,jaja i vrhnje,vegeta i zapeći....)
    nekad dodamo i listiće gljiva ili paradajiz na šnitice,nekad i žlica senfa radi ogromnu razliku....

  17. #17
    brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,315

    Početno

    ja ih radim ovako:
    pomiješam
    -šunka
    -sir
    -kiseli krastavci
    -majoneza
    -origano
    -majcina dusica
    -kuhana jaja
    -ako imam domaće pancete/sušenice narežem ju na sitne kockice
    -papar
    -vegeta mediterana (ako je imam, a ako je namam sasvim je ok i bez)
    tost gore, tost dole (tost premažem maslacem) i u pekač ako imam volje a ako mi treba toga puuuuuuno onda poredam u pleh ipečem na 220C, za cca 10 min vadim van
    ljudi se dave u tome
    na isti naćin punim palačinke pa ih srolam i poham, isto se ljudi dave u tome

    najsmješnije je to što ja to ne jedem i što ja nemam pojma kojeg je to okusa a ljudi oko mene se ubijaju u tome!!!!

  18. #18
    aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,467

    Početno

    Citiraj brane prvotno napisa
    ja ih radim ovako:
    pomiješam
    -šunka
    -sir
    -kiseli krastavci
    -majoneza
    -origano
    -majcina dusica
    -kuhana jaja
    -ako imam domaće pancete/sušenice narežem ju na sitne kockice
    -papar
    -vegeta mediterana (ako je imam, a ako je namam sasvim je ok i bez)
    tost gore, tost dole (tost premažem maslacem) i u pekač ako imam volje a ako mi treba toga puuuuuuno onda poredam u pleh ipečem na 220C, za cca 10 min vadim van
    ljudi se dave u tome
    na isti naćin punim palačinke pa ih srolam i poham, isto se ljudi dave u tome

    najsmješnije je to što ja to ne jedem i što ja nemam pojma kojeg je to okusa a ljudi oko mene se ubijaju u tome!!!!
    Majonezu nisam nikad termički obrađivala. Šta se ne počne sva onako..odvajat, razilazit? :?

  19. #19

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    143

    Početno

    Citiraj aenea prvotno napisa
    Majonezu nisam nikad termički obrađivala. Šta se ne počne sva onako..odvajat, razilazit? :?
    Moji najdraži topli sendviči.
    sitno nasjeckati:
    -prešanu ili kuhanu šunku
    -zimsku salamu (ja volim Gavrilovičku)
    -kisele krastavce
    -naribati gaude ili edamera
    -majoneza

    Sve pomiješati i žlicom namazati (posložiti) po fetama francuza. Peći na 200 c, kratko, dok se sir ne otopi i kruh zahrskavi.

    i da, majoneza se ne odvaja, sve bude istopljeno, kao na pizzi, a ne curi. (bez majoneze to nije to)

  20. #20
    aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,467

    Početno

    Kul. Baš ću probat. Hvala!

  21. #21
    antigua

    Početno

    Super je kad tost premažeš s malo margarina ili maslaca, izdinstaš naribane tikvice s korom na malo maslinova ulja i poslažeš ih po tostu. Na to ide velika feta one četvrtaste šunke( ima puno bijeloga, izgleda ko slanina, ali je jako, jako fina), kada šunku preklopiš u dvije fete dodaš preko sir za tost i pečeš u tosteru dok ne porumeni. Bude tako hrskavo i ukusno. Mljac!

  22. #22
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno

    Citiraj Svenovamama prvotno napisa

    Moji najdraži topli sendviči.
    sitno nasjeckati:
    -prešanu ili kuhanu šunku
    -zimsku salamu (ja volim Gavrilovičku)
    -kisele krastavce
    -naribati gaude ili edamera
    -majoneza
    Radila sam ih jučer i baš su mi bili baš!!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •