činu mi se OK, dobra su mi okusa, ali svaki put mi se raskaše (rižot, dodatak brudetu i sl..)
koji ih vi spremate?
![]()
činu mi se OK, dobra su mi okusa, ali svaki put mi se raskaše (rižot, dodatak brudetu i sl..)
koji ih vi spremate?
![]()
ja to ne mogu smisliti... bljak!![]()
Ali zato MM ih obozava i to pecene - onako 'na brzo' u tavi (na malo ulja)!
I uz to neki prilog! Probaj sasvim su ok (kad ti se vec okus dopada) !
a šta je to :?
riblji štapiči s okusom raka - mali zamrznuti štapići izvana su crvene boje iznutra bijeli ... u zamrzivačima sujadranka605 prvotno napisa
Puni puncati e-ova. Leglo aditiva i koječega. Zamislite nešto od ribe s okusom raka. To je kao da izmisle piletinu s okusom janjetine.
Izbjegavam ih u širokom luku, iako imam super recept za salatu od riže sa surimima.
Ja nikako ne kužim što je to, neka riblja prerađevina? Kao što su npr. hrenovke mesna prerađevina?
ja to poham i uz to krumpir salatu za prste polizati...
ja volim gmo sto vishe E to bolje ide onak EEEEE sad su sise narasle pa EEEE sad guza naraslasamo nikak pamet da naraste od tog GMO*a
![]()
Surimi? Ostaci ribe koi se melju i u koje se dodaje hrpa aditiva da bi uopće bilo jestivo. Fuuuj!
muke sad rećiLinda prvotno napisa
, već sam kupila,
a pošto je etiketa bila preljepljena preko deklaracije na hr , nisam mogla ni pročitati šta je in
Ja ih isto poham u onoj smjesi za palačinke + tartar i pomfri mljac
Mi ih jedemo, vise manje eeeova nam ne gine...
Mi ih dodamo uvijek pred kraj (rizoto= jer im treba jako malo da se skuhaju
Ja ih pravim na salati sa češnjakom i maslinovim uljem. Mljac
Druga varijanta mi je brzinski saft i sa tjesteninom. Zatvoriš okice i zamišljaš da jedeš paštu sa rakovima![]()
da, u njima ni R od rakova.
tijesto s mirisom i bojom od raki :/
ali je njam!![]()
mi to na 'buzaru': masl. ulje + nasjeckani česan + surimi narezani na 2-3cm dužine + bijelo vino.
To zdinstat, ubacit peršin i hitit na paštu ili skuhane riže. mljac
Baš jučer ja prvi put kupila te štapiće (nije bilo kozica) i pravila saft od njih. Mljac!
Ma znala sam čim je fino i jeftino da ne može biti zdravo!
Na to sam nasjela jednom (u nedostatku škampi), i nikad više. I ja sam htjela napraviti buzaru, na kraju se to sve počelo raspadati i sve više sličiti na mrvice kruha pomiješane s gumom, a u zraku neki slabašan miris davno crknute ribe...U roku keks je sve letilo u smeće. Katastrofa.
MGrubi, razočarala si me, tako si lijepo pisala o vegeti, a sad ovaj surimi :?![]()
![]()
pala sam na izgledfritulica1 prvotno napisa
, nekako su mi zgođušni
onaj dodani "okus" je samo na onom crvenom dijelu
kiksam ja tu i tamo , trudim se što zdravije
eto , ovima nisam na ambalaži uspjela pročitati sadržaj jer je bila markica preko, a nisam je smjela skinuti u dućanu![]()
Ma ja nisam ni pokušavala čitati sadržaj, nije mi na kraj pameti bilo da se prave umjetni račići ili umjetna riba...najgore što sam mogla zamisliti je da su zamrznuti poduže vrijeme i da su stigli iz Indonezije, Kine, Japana (iako me malo zbunjivalo što su bili previše pravilnih oblika...), al eto...sve mi je bilo jasno kad sam ih donijela doma. Sada kad ih vidim u trgovinama, uputim im ovakav pogledMGrubi prvotno napisa
.
Nego sad ću biti malo OT; nedavno sam čula da losose (koji se prodaju po trgovinama) u uzgajalištima u Južnoj Americi hrane nekakvim umjetnim tvarima koje sadrže koncentrat boje i da zbog toga lososi imaju onu lijepu roskastu boju. Od tog koncentrata uginulo je dosta drugih vrsta riba...![]()
A ne želim ni razmišljati odakle crvenkasta boja na surimijima i od čega je taj famozni proizvod uopće napravljen? :/
friške, domaće, samo vodom tretirane, crvene paprike![]()
od crvene paprike s okusom ribe, ne pardon, račića...![]()
ja ih koristim za kineska i tajlandska jela i super su mi!