Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: surimi?

  1. #1
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno surimi?

    činu mi se OK, dobra su mi okusa, ali svaki put mi se raskaše (rižot, dodatak brudetu i sl..)
    koji ih vi spremate?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    640

    Početno

    ja to ne mogu smisliti... bljak!
    Ali zato MM ih obozava i to pecene - onako 'na brzo' u tavi (na malo ulja)!
    I uz to neki prilog! Probaj sasvim su ok (kad ti se vec okus dopada) !

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    1,292

    Početno

    a šta je to :?

  4. #4
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    a šta je to :?
    riblji štapiči s okusom raka - mali zamrznuti štapići izvana su crvene boje iznutra bijeli ... u zamrzivačima su

  5. #5
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Puni puncati e-ova. Leglo aditiva i koječega. Zamislite nešto od ribe s okusom raka. To je kao da izmisle piletinu s okusom janjetine.

    Izbjegavam ih u širokom luku, iako imam super recept za salatu od riže sa surimima .

  6. #6
    momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    1,077

    Početno

    Ja nikako ne kužim što je to, neka riblja prerađevina? Kao što su npr. hrenovke mesna prerađevina?

  7. #7

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    1,137

    Početno

    ja to poham i uz to krumpir salatu za prste polizati...

    ja volim gmo sto vishe E to bolje ide onak EEEEE sad su sise narasle pa EEEE sad guza narasla samo nikak pamet da naraste od tog GMO*a

  8. #8
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Surimi? Ostaci ribe koi se melju i u koje se dodaje hrpa aditiva da bi uopće bilo jestivo. Fuuuj!

  9. #9
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa
    Puni puncati e-ova. Leglo aditiva i koječega.
    .
    muke sad reći , već sam kupila,
    a pošto je etiketa bila preljepljena preko deklaracije na hr , nisam mogla ni pročitati šta je in

  10. #10
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno

    Ja ih isto poham u onoj smjesi za palačinke + tartar i pomfri mljac

  11. #11
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Mi ih jedemo, vise manje eeeova nam ne gine...
    Mi ih dodamo uvijek pred kraj (rizoto= jer im treba jako malo da se skuhaju

  12. #12

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,374

    Početno

    Ja ih pravim na salati sa češnjakom i maslinovim uljem. Mljac

    Druga varijanta mi je brzinski saft i sa tjesteninom. Zatvoriš okice i zamišljaš da jedeš paštu sa rakovima

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    589

    Početno

    da, u njima ni R od rakova.
    tijesto s mirisom i bojom od raki :/
    ali je njam!
    mi to na 'buzaru': masl. ulje + nasjeckani česan + surimi narezani na 2-3cm dužine + bijelo vino.
    To zdinstat, ubacit peršin i hitit na paštu ili skuhane riže. mljac

  14. #14
    LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Slavonija
    Postovi
    997

    Početno

    Baš jučer ja prvi put kupila te štapiće (nije bilo kozica) i pravila saft od njih. Mljac!

    Ma znala sam čim je fino i jeftino da ne može biti zdravo!

  15. #15

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Na to sam nasjela jednom (u nedostatku škampi), i nikad više. I ja sam htjela napraviti buzaru, na kraju se to sve počelo raspadati i sve više sličiti na mrvice kruha pomiješane s gumom, a u zraku neki slabašan miris davno crknute ribe...U roku keks je sve letilo u smeće. Katastrofa.

    MGrubi, razočarala si me, tako si lijepo pisala o vegeti, a sad ovaj surimi :?



  16. #16
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    MGrubi, razočarala si me, tako si lijepo pisala o vegeti, a sad ovaj surimi :?


    pala sam na izgled , nekako su mi zgođušni

    onaj dodani "okus" je samo na onom crvenom dijelu

    kiksam ja tu i tamo , trudim se što zdravije
    eto , ovima nisam na ambalaži uspjela pročitati sadržaj jer je bila markica preko, a nisam je smjela skinuti u dućanu

  17. #17

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ovima nisam na ambalaži uspjela pročitati sadržaj jer je bila markica preko, a nisam je smjela skinuti u dućanu
    Ma ja nisam ni pokušavala čitati sadržaj, nije mi na kraj pameti bilo da se prave umjetni račići ili umjetna riba...najgore što sam mogla zamisliti je da su zamrznuti poduže vrijeme i da su stigli iz Indonezije, Kine, Japana (iako me malo zbunjivalo što su bili previše pravilnih oblika...), al eto...sve mi je bilo jasno kad sam ih donijela doma. Sada kad ih vidim u trgovinama, uputim im ovakav pogled .

    Nego sad ću biti malo OT; nedavno sam čula da losose (koji se prodaju po trgovinama) u uzgajalištima u Južnoj Americi hrane nekakvim umjetnim tvarima koje sadrže koncentrat boje i da zbog toga lososi imaju onu lijepu roskastu boju. Od tog koncentrata uginulo je dosta drugih vrsta riba...

    A ne želim ni razmišljati odakle crvenkasta boja na surimijima i od čega je taj famozni proizvod uopće napravljen? :/

  18. #18
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    od crvene paprike

  19. #19
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    friške, domaće, samo vodom tretirane, crvene paprike

  20. #20

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    od crvene paprike s okusom ribe, ne pardon, račića...

  21. #21
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    ja ih koristim za kineska i tajlandska jela i super su mi!

  22. #22
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    ja ih koristim za kineska i tajlandska jela i super su mi!
    link?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •