Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Pješke na Sljeme

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pješke na Sljeme

Ovak, razmišljam ići s Mihom pješke na Sljeme, što znači da bih ga trebala nositi u klokanici, a budući da je moja do 9 kila i ima položaj za nošenje samo naprijed pretpostavljam da to baš i ne bi bilo izvedivo.

Ima li tko kakvih iskustva s takvim pothvatima sa ovako malim djetetom?

Imam i maramu (kloklo ) ali ne znam vezati na leđa, a ne znam ni da li se može vezati na leđa?

I kaj ak mi zaspi, može li tak spavati?

Ajmo savjete, pliz. Jel to uopće izvedivo?

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

kolko ja znam na ledja se ne bi trebalo vezivvat djecu prije prve godine. a zasto ga ne vezes standardno u marami? mislis da bi mu bilo dosadno ili?
    i ja planiram pjeske uskoro na sljeme (ili bar dio puta pjeske za prvi put) al moj bebac je znatno mladji i laksi pa valjda nece bit problema. (da, ici cemo u marami)

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

uh sori, gledala sam krivi datum, sad tek skuzih da tvoj bebac IMA godinu dana!

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podižem!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nosi ga na boku
    ili u običnom križnom

ako si u formi ne bi ti trebao biti težak
    ili penjanje podijeli u dva dijela s pauzom od pola sata ili više (ponesi dekicu da se beba može malo valjati po podu, i da se ti odmoriš), potom nastavite dalje

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja nosim Lukija u marami na ledima na sve nase izlete u planine i redovno mi zaspi i onda mu tata prevuce jedan krak preko glavice da mu ju fiksira i spava tako po dva-tri sata
    E sad postoji nekoliko vrsta vezanja na ledjima, meni je najbolji tj najugodniji za duge setnje vez koji je ustvari isti kao dupli krizni, samo na ledjima- jel kuzis? Treba ti definitivno pomoc za taj vez, nemres sama. Ide bebi preko ledja, napred prekrizis i lijepo si izravnas krakove da ti lijepo ravno idu preko cica, da nigdje ne steze, prebacis preko ramena i onda svaki krak ispod suprotne nogice, sve lijepo rasireno, pa nazad naprijed i vezes na trbuhu u cvor. Onaj drugi vez kada marama ide samo ispod ruku (kao naramenice od ruksaka npr) meni nakon nekog vremena pocnu trnut ruke jer mi valjda prekida cirkulaciju, a s ovim vezanjem mi se to ne dogadja i full mi je lako i super. A i Lukiju

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sun, super si mi to objasnila budući da je taj vez kad je beba naprijed na prsima, a krakovi marrame se križaju na leđima jedini koji znam

Dakle,ovo je ista stvar samo obrnuto - mrak!

Veliš da izdržiš s njim tak po 2, 3 sata? Odlično, toliko nam i treba za uspon do Sljemena

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Da, bas mi je drago da si skuzila, vidjet ces ful je udobno, samo ako dobro namjestis prek cica - lijepo rasiri krakove naprijed, neka ti budu kao grudnjak

Meni je to zakon, uopce mi nije tezak, a ima prek 12 kg..

G. avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da li moze dijete i prije prve godine na ledja u tom duplom kriznom vezu?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moze

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja samo svratila da se divim osobi koja ide pješice na sljeme !

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se s klokanicom naprijed bez problema verala po brdima. Neznam zasto bi to bio problem? Tek smo se s nekih deset kila prebacili na leda.

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ancica, pa on sad ima oko 10 kila i bojim se, budući da se zbog obujma cica i dojećeg staža držim zgrbljeno, da će mi kičma skroz otić k vragu, tak da mi se ovo nošenje u marami čini super.

A koliko se ja sjećam, ti si svog malog nosila u onoj nosiljci na leđima koja izgleda ko planinarski ruksak, di se to može nabaviti?

Zara28

Početno

mi smo takvu nosiljku( da, izgleda kao ruksak) kupili u Grazu,u Kaestner und Ohler, na odjelu za planinarenje.nasa miska ima 4 i po mjeseca i prosli tjedan smo išli do Puntijarke.bilo je predivno! iako je ona veci dio puta prespavala, a uspon je trajao puno duže nego za prijašnjih odlazaka na Sljeme( muž je nosio nju, a ja preostali višak kila)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Iva prvotno napisa
    Ancica, pa on sad ima oko 10 kila i bojim se, budući da se zbog obujma cica i dojećeg staža držim zgrbljeno, da će mi kičma skroz otić k vragu, tak da mi se ovo nošenje u marami čini super.
    Probaj maramu onda. Al ak se drzis sgrbljeno, drzat ces se i s maramom (i ruksakom). Problem je u tome sto ti sebe moras natjerati da ispravis leda.
    A koliko se ja sjećam, ti si svog malog nosila u onoj nosiljci na leđima koja izgleda ko planinarski ruksak, di se to može nabaviti?
    Da, kad su narasli, nosili smo ih u ruksaku (al znam da sam ih nosila i u klokanici naprijed s deset kg ili vise). Neznam gdje ih mozes nabaviti u Hr Ruksak je definitivno laksi za koristenje (ali i tu treba nekog vremena da se nabildaju ledni misici i ramena).

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja imam i ruksak i to neki dobar, ali opet mi je puno puno lakše s maramom, tj udobnije. Ruksak je spretniji što se tiče stavljanja i vađenja bebe, alieto marama mi je udobnija

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo s elom išli do vrha, nosili je - tata u marami na leđima; kad joj se prispavalo, ja u marami odnaprijed; stvarno nije bed unatoč njezinih tada oko 9kg
    jedino, sad ne bi izdržala toliko u marami, neće se više nosit mustra
    ne znam bi li htjela u onoj planinarskoj nosiljci ... proljeće je i mi bi u skitnju a ne da mi se baš zato što ne znam kak bi s elom, toliko hodat me može, nosit se ne da ...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi ovaj vikned planiramo u toj nosiljci na leđima ići na Japetić.Ima ih u TL-u, imaš jeftiniju i skuplju varijantu.za prvi puta smo napravili probu i šetnjicu po kvartu, Zala je čak i zaspala u njoj.Njoj i nama se jako sviđa i možemo se svugdje penjati.Naravno, nosi je tata koji ima konde,Zala ima 10 kg.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •