Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Bebino "pucketanje" u trbuhu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Bebino "pucketanje" u trbuhu

Cijenjene kolegice i kolege,
    mnogo puta sam među vama na ovom forumu našla riječi potpore ili savjeta, pa tako se nadam da će biti i ovaj put.
    U 38. sam tjednu druge trudnoće i već neko vrijeme (1-2 mjeseca) osjećam, uz uobičajeno štucanje i "slobodne udarce" bebe, nekakvo pucketanje u trbuhu. Teško je za opisati, ali recimo da je to zvuk kao ono "lomljenje" zglobova prstiju. U prvoj trudnoći to nisam čula, pa se malo brinem. Ima li netko iskustva s nečim sličnim? Naime, ginekolog je rekao da se ne trebam zabrinjavati, ali i da ne zna što bi se to moglo čuti.
    Unaprijed hvala.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Taman sam ja htjela postaviti to pitanje. Meni se to isto događa zadnjih mjesec dana (sad sam 37). Obično navečer i nemrem odrediti jel to ja pucketam ili beba :? al je osjećaj i zvuk da mi se digne kosa na glavi...večeras je to i MM čuo i on je ostao :shock: :shock: Ajde cure, zna li netko nešto o tome???

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pretpostavljam da je štucanje

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije štucanje. Štucanje je ritmično i znam kad štuca. Ovo se čuje jedan jezivi kvrc :shock: i to je to. I to negdje oko pupka.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, mišice. I kod mene je tako kao i kod tebe. A, nemam pojma što je. Prilično je neugodno jer nemam pojma što bi se to moglo događati.
    Još iskustava?

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podižem malo temu...
    <kaj nitko više nije imao takva iskustva?? :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Bebino "pucketanje" u trbuhu

[quote="hrdaro"]Cijenjene kolegice i kolege,
    mnogo puta sam među vama na ovom forumu našla riječi potpore ili savjeta, pa tako se nadam da će biti i ovaj put.
    U 38. sam tjednu druge trudnoće i već neko vrijeme (1-2 mjeseca) osjećam, uz uobičajeno štucanje i "slobodne udarce" bebe, nekakvo pucketanje u trbuhu. Teško je za opisati, ali recimo da je to zvuk kao ono "lomljenje" zglobova prstiju. U prvoj trudnoći to nisam čula, pa se malo brinem. Ima li netko iskustva s nečim sličnim? Naime, ginekolog je rekao da se ne trebam zabrinjavati, ali i da ne zna što bi se to moglo čuti.
    Unaprijed hvala.[/quote

Ja sam nova na forumu ali redovno pratim većinu tema i htjela bi nadodati nešto na temu pucketanja. Ja sam to osjetila prvi put u 36 tjednu i jako sam se zabrinula. Zvučalo je kao da je dijete zapelo noktom o drugi nokat i poslije toga se nije smirivalo satima u stomku. jako se puno ritalo a pošto je bilo ponoća i patim od nesanice nisam se imala kome požaliti. Kasnije sam to pucketanje bula još samo jednom.
    Jedino objašnjenje u mojoj glavi je bilo da dijete nema baš puno mjesta u stomku i kadkad se zakači nokat o nokat (u igri )

Buy the way, ja sam sada u 37 + 3

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Drage cure nemate se zašto brinuti. Ne znam što ta pucketanja znače, ali znam da nije ništa strašno. Meni se to dešavalo i u prvoj i u drugoj trudnoći. Moje curice su rođene na termin, bez ikakvih komplikacija s apgarom 10/10.

Ovo pucketanje će objasniti netko stručniji...ja sam vas samo htjela utješiti

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mišica prvotno napisa
    Nije štucanje. Štucanje je ritmično i znam kad štuca. Ovo se čuje jedan jezivi kvrc :shock: i to je to. I to negdje oko pupka.
    mozda beba pusta balunčiće. To mi je prijateljica vidjela na uzv-u i oni se razilaze po trbuhu i moguce da kad izbijaju "na povrsinu" da se to tako cuje kroz vodu... Isto samo nagadjam, ali ne vjerujem da je ista lose.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pretpostavljam i ja da nije ništa loše, kaže MM da se čuje kao da se kost slomila :shock: :shock: , ali bi valjda dr vidio to dosad na UZV. zvuk je užasan, spooky brrrrr

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma cure, ne sekirajte se! Sigurno im nije pukla kost - od čega bi?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

to se meni dogodilo par puta i umrla sam od straha....čak sam i tu temu postavila na forumu...nemam pojma kaj je to bilo ali evo Maureno je bez greške

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni se to često događa, i pratila sam to i otkrila izvor svog pucketanja. To su ja mislim moje kosti. Kad me lupa po rebrima, valjda mu se nogica zaglavi, i onda se čuje zvukić kao neki krc visoki, i to je to. Nakon toga sve ok, i dalje živahni pokreti. Mene to nije brinulo.

diva7 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moram i ja podići ovu temu, pa se možda još koja trudnica javi.
    Meni se to dogodilo jučer dva puta...nisam se uopće uplašila, jer sam već ovdje čitala o tome, ali čudno je i ne znam šta je!
    Možda je netko saznao?! Inače sad sam u 35 tjednu, a koliko sam pročitala onim trudnicama kojima se to događalo, sve su bile blizu termina.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znači nisam luda-događa se još nekome-meni muž ne vjeruje...
    ja sam si to objasnila tako da vjerojatno i djetetu puckaju zglobovi baš kao i nama odraslima jer je zvuk skoro identičan tome i to kod mene dolazi baš tamo gdje beba ima leđa.

ili su možda mjehurići iz bebine guze-jel to moguće?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ne znam sta je, ali je i meni pucketalo u kasnoj trudnoci.
    novi zdrav i prav.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

35. tjedan - ista stvar, nekih dva-tri tjedna

neobično, ali ne brinem se, iako bih voljela znati o čemu se radi

diva7 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Dobro je...ima nas još!
    rvukovi i meni se učinilo da dolazi od tamo gdje beba ima leđa, ali čak u jednom trenutku mi se učinilo skroz dolje, gdje je glavica (u mojoj zdjelici).
    Možda se to ipak naše kosti šire i pucaju?
    :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i ja to čujem već nekih par tjedana, a sad sam u 34, baš je malo jezivo

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam više trudnica, eno moj trbuh blaženo spava...
    Dakle, ja sam isto takvo pucketanje nakon poroda čula kad bi jako ručicom mlatio. I sad ponekad (rjeđe) čujem. Ne mogu odrediti iz kojeg zgloba zvuk dolazi. Ručice i beba zdravi.
    Eto da vas utješim.
    Pa je valjda to bilo to pucketanje...vrag bi ga znal...

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

I ja osječam,tj.čujem to "pucketanje" meni više zvuči kao da se nešto zaljepi (ne znam opisati) mozda posteljica il nesto, pojma nemam,al sad sam smirena,jer nisam jedina koja "To" cuje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •