Results 1 to 19 of 19

Thread: Muz na porodu

paws's Avatar

Default Muz na porodu

Evo, opet ja. Dakle, sutra je indukcija, da li se ide u predrađaonu ili se infuzija dobije odmah u rađaoni, tj. zanima me u kojim fazama (dok sam na dripu) MM moze biti sa mnom. Bolnica je Merkur.
    Htjela bih da je što više uz mene, rade li probleme oko toga ili ne?

ms. ivy's Avatar

predrađaona je hodničić, tamo možeš samo šetati (2 koraka tamo, 2 natrag). tamo ni muž ne može biti s tobom. za svaki zahvat ideš u boks, a s tobom i muž. pod uvjetom da ga puste, a to ovisi o trenutno dežurnom doktoru. mojeg su pustili tek kad su se svi boksovi ispraznili i nakon mojeg dvosatnog zapitkivanja. odmah im daj do znanja da muž ide s tobom (bili ste na tečaju?) i podsjećaj ih dok ga ne puste. u boksu s tobom može biti cijelo vrijeme, do šivanja.

vidim da na drugom topicu pitaš za indukciju, ne znam kakva je situacija s bebom i plodnom vodom - provjeri ipak je li indukcija baš nužna...

traži da te što više puste hodati, to je jedino što ti mogu priuštiti (nema lopte, tuša i ostalih luksuza).

pipi1's Avatar

Ej pa ti još nisi rodila

sretno sutra,cure će ti dati odgovore na sva pitanja

paws's Avatar

Quote Originally Posted by pipi1
    Ej pa ti još nisi rodila

sretno sutra,cure će ti dati odgovore na sva pitanja
    Ma nisam, danas mi 41+2.
    I sutra su me naručili na gel, pa na indukciju.

paws's Avatar

Quote Originally Posted by ms. ivy
    predrađaona je hodničić, tamo možeš samo šetati (2 koraka tamo, 2 natrag). tamo ni muž ne može biti s tobom. za svaki zahvat ideš u boks, a s tobom i muž. pod uvjetom da ga puste, a to ovisi o trenutno dežurnom doktoru. mojeg su pustili tek kad su se svi boksovi ispraznili i nakon mojeg dvosatnog zapitkivanja. odmah im daj do znanja da muž ide s tobom (bili ste na tečaju?) i podsjećaj ih dok ga ne puste. u boksu s tobom može biti cijelo vrijeme, do šivanja.

vidim da na drugom topicu pitaš za indukciju, ne znam kakva je situacija s bebom i plodnom vodom - provjeri ipak je li indukcija baš nužna...

traži da te što više puste hodati, to je jedino što ti mogu priuštiti (nema lopte, tuša i ostalih luksuza).
    Bili smo na tečaju.
    Ne kužim razliku između predrađaone i rađaone, koji dio se obavlja u predrađaoni i koliko dugo sam u njoj,
    odnosno nakon koliko vremena me prebace u rađaonu gdje može i MM biti,
    pošto mi je to užasno bitno, samo da što manje budem sama,
    mislim da će mi biti sve puno lakše sa njim.

ms. ivy's Avatar

ako ste bili na tečaju, bili ste i u rađaoni?

predrađaona je zapravo onaj hodničić kad uđeš u rodilište. tamo ostaviš stvari, u prvoj sobi je prijem i pregled, u drugoj krasote klistira, na kraju wc. i onda šećeš po tom hodničiću dok ne odeš u boks u kojem može biti i muž (u rađaoni su tri boksa, ako se ne varam). ne znam ide li uz gel odmah drip, ako ne ide vjerojatno ćeš moći šetati (muž je vani na hodniku, otvoriš vrata i pričate)... ako ide, u boksu si i muž je s tobom.

paws's Avatar

Da danas sam bila tamo pa sam vidla.
    Znači naprave pregled, pa klistir i brijanje i ustvari to je dio predrađaone.
    A šta onda čekam na slobodan box, nije mi jasno koliko se zadržavam u tom hodničiću, tj. predrađaoni?
    Znači kad sam u tom hodniku mogu otvoriti ona vrata i pričati sa mužem?
    Ajde to mi je baš utješno.

Brunda's Avatar

U predrađaoni si dok ti ne daju drip ili se sama ne otvoriš (7-8 cm) da si spremna za rađaonu.

paws's Avatar

Pa to znači da faza predrađaone može trajati dosta dugo?

Irchi's Avatar

Na žalost može. Taj dio je najgori za izgurati. Vibram da sve krene prirodno.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

paws's Avatar

Joj hvala vam puno curke.

paws's Avatar

Irchi jel i ti imaš to iskustvo kad si u predrađaoni da možeš otvoriti ona glavna vrata i razgovarat sa mužem? Jel se može izaći na hodnik kod njega ili je to zabranjeno?

Irchi's Avatar

Quote Originally Posted by paws
    Irchi jel i ti imaš to iskustvo kad si u predrađaoni da možeš otvoriti ona glavna vrata i razgovarat sa mužem? Jel se može izaći na hodnik kod njega ili je to zabranjeno?
    Nisam rodila u Merkuru tako da ne znam kakva su tamo pravila.

cekana's Avatar

Pretpostavlja se da se nakon klistira, lakše otvoriš... duraj što duže, šetaj i onda kad se isprazniš mogla bi se već početi otvarati lagano... Ja sam nakon klistira bila otvorena 3 prsta više :D bez trudova.

Hrabro

paws's Avatar

Hvala svim curama na brizi i odgovorima.

šnapi's Avatar

ja sam prije 6 mjeseci rodila u merkuru. situacija ovakva. dosli u 22. neke zene su radjale. mislim da su svi boksevi bili zauzeti. M bio vani na hodniku. obavili pregled. presvukla se u spavacicu (njihovu) primila klizmu, obrijali me. i dok sam hodala pozvala sam M-a koji je usao i sjeo na onu klupicu ispred sobe za pregled. tu smo se smijali i cekali da me primi da idem na wc. dok sam to obavila otisli smo u boks (oboje). bio je citavo vrijeme sa mnom. bila sam na dripu. setala sam okolo s njime, M me vodio na wc (kad sam imala potrebu), mijenjao one njihove grozne krpe medju nogama. u jednom trenu je rekao babici da nema frke da ce me on poroditi (jel nikog nije bilo). maknuli su ga kad se stanje zakompliciralo i kad sam morala na carski. no i tu su ga pustili da me pozdravi i otpratio me skoro do sale za operaciju.
    e sad. ako zelis da bude cijelo vrijeme s tobom budite divni i krasni, poslusni, ne radite probleme i ne stvarajte paniku i skompat cete se sa svima. tako je nama bilo

ornela_m's Avatar

paws, sretno...

~~~:

paws's Avatar

Joj, puno hvala svima, puno mi značite i jako ste mi puno pomogle savjetima.

Sretno