-
razlika između spinalne i epiduralne?
ispričavam se ako je ova tema već bila pokrenuta....zanima me koja je rezlika između spinalne i epiduralne anestezije? razlike u djelovanju, trajanju, posljedicama? i koja se od te dvije upotrebljava pri carskom rezu ukoliko se žena odlučila za lokalnu, a ne opću anesteziju?
čitala sam već o tome na stručnim medicinskim stranicama, ali treba mi laičko objašnjenje nekoga tko je primio jednu i/li drugu vrstu. hvala
-
Nemam iskustva ni sa epiduralnom, ni sa spinalnom anestezijom, ali mislim da je razlika samo u dubini pikanja. Neka me netko ispravi ako sam u krivu :?
-
Ja sam imala i jedno i drugo. Spinalnu na carskom i epiduralnu na vag porodu. Sa spinalnom si kompletno oduzet od prsa nadole. Znači apsolutno nikakav osjećaj boli, dodira... dok sa epiduralnom se normalno mozes kretati i osjetiš dodir ali nema osjećaja boli.
-
Spinalna je anestezija i pika se dublje od epiduralne.koristi se i kod drugih operacija a ne samo na carskom npr.operacija na koljenima ili prostata.Oduzet je cijeli donji dio tijela. Epiduralna je analgezija sto znaci da samo smanjuje osjecaj boli a moras i dalje osjecat noge.Nekad osjecas bolove i kroz epiduralnu samo puno manje nego sto bi inace.Ja sam imala epiduralnu i osjecala sam lagane bolove i to pred samo tiskanje bebe.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma