-
Hoce tudje igracke
Ma drage moje, imam djecaka od 13 mjeseci, vrijeme igre do sada smo provodili s djecom mojih prijateljica. I to je funkcioniralo odlicni, svatko se igra sa svacijim igrackama i nema placa i scena. Pred mjesec dana smo dosli u inozemstvo jer MM radi vani , i ja i maleni odlazimo na igru u obliznji park. E sad, to su nam sve nepoznata djeca tj. nepoznate mame, ali moj N. uzima tudje igracke, i samo su mu one interesantne. Njegove ga ne zanimaju i dopusta drugoj djeci da se igraju s njima.Njega igracka drugog djeteta interesira ravno dvije minute (koliko i moze interesirati djete te dobi) i onda je bez problema vrati. Problem se javlja kad to dijete ne da svoje igracke, a N. sav u cudu prilicno burno protestira. A jos veci problem se javlja (a vjerujte mi to je vrlo cesto) kad se u sve to upetlja djetetova mama koja silom trga iz N-ovih ruku igracku. Ja to ne mogu vjerovati! A mom djetetu sto vise nesto branis on to vise zeli...Ja svoj toj prici prilazim potpuno drugacije ,mozda je to pogresno-zato i trazima vase misljenje. Ucim ga da daje svoje stvari, da podjeli hranu i da se ne treba puno vezivati za stvari vec za ljude, i on iako mali to shvaca.Npr. gricka grisine i nudi i drugu djecu pored sebe.Kad zapne za tudju stvar, pokusavam mu odvratiti paznju na nesto drugo ali ako to ne upali, Boze moj, zasto se ne bi DVIJE minute poigrao s tom igrackom i zasto to ta druga mama ne moze objasniti svom djetetu. Sad mi se cini da je on najcudnije dijete u tom parku, svatko gleda svoja posla a on seta od klupe do klupe, istrazuje i zeli sve sto je novo uzeti i pregledati.Uh jesam se raspisala, ali sva sam zajapurana od tog parka i od ove zemlje, dajte neki savjet, neko misljenje.Kako djeteu objasniti da ono daje svoje igracke a ne uzima tudje, i da li je to uopce posteno?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma