Koliko računalo zrači i da li je to zračenje opasno u trudnoći? :ne zna:
Zadnjih dana muči me to pitanje pa sam i surfanje smanjila, a kada surfam držim mali jastučić na stomaku kao zaštitu od zračenja![]()
Help!
Koliko računalo zrači i da li je to zračenje opasno u trudnoći? :ne zna:
Zadnjih dana muči me to pitanje pa sam i surfanje smanjila, a kada surfam držim mali jastučić na stomaku kao zaštitu od zračenja![]()
Help!
Snjeska mislim da se nemoras brinuti zbog zracenja racunala. Cesto zaboravimo da smo stalno okruzeni aparatima koji zrace: centralno grijanje (radioatori) navodno najvise zrace, skoro svi imamo TV i radio, mikrovalnu, koristimo se blue tooth-om ... Otkad sam na cuvanju trudnoce sam maks. 30 min dnevno na kompu a ostale aparate jednostavno nemogu izbjegavati. Puno mi je vaznije da ne zalazim u zadimljene kafice i restaurante sto u Zg pretstavlja pravi izazov![]()
Ja sam mikrovalnu odnijela u ostavu![]()
a bluetooth više neću koristiti
sve je to super i mogu se probati zaštititi koliko god hoću, ali tko mi garantira da susjeda u stanu do mog od koje me dijeli 10 cm gipsane ploče upravo ne frlji svoju mikrovalnu... ili npr. onaj ogromni odašiljač sa krova zgrade na početku ulice, da ga miniram?
nikakvi jastučići ti pomoći neće, možda jedino jedna od onakvih pregačica kakvu dobiješ kad ideš na rendgen - to je 100 % ziher.
Štetnije je konstantno sjedenje nego zračenje. Bitno je da se krećeš kad god možeš.
Ja u školi predajem informatiku, i ne samo da sjedim za računalom, nego je još 16 učeničkih računala oko mene. I planiram raditi cijelu trudnoću, dok me ne otjeraju na porodiljni. (Samo što još nisam trudna)
Rađe se zamisli nad načinom na koji sjediš ispred računala. Ukoliko ti nije sasvim udobno, riskiraš puno veće probleme od onih izazvanih zračenjem.
i ako imas desktop racunar, on da je bolji (manje zraci) tft monitor.
Ja mislim da nije šteteno ali razumijem brigu i strah trudnica jerbo sam i sama bila takva. Pretjerani oprez sigurno ne šteti i zato sam naprijed
![]()
ajoj, onda sam ja nagrabusila
sjedim na barskoj stolici, dakle ne pretjerano udobno, s nogama na radijatoru i pišem na laptopu koji je na šanku (iznad radijatora)
a iza leđa mikrovalna![]()
Uopće ne sjedim, ležim.Davor prvotno napisa
![]()
I imam laptop.
I ja ležim ( i to na lijevom boku)
pred laptopom
evo sto kaze nas tekst na portalu:
ostatak teksta: trudnica i posaoNema dokaza da rad za računalom može štetiti vašoj bebi, ali ako dugo sjedite možete dobiti bolove u leđima. Pokušajte se svako toliko ustati i malo prošetati, napraviti nekoliko vježbi za istezanje.
Ako radite u uredu u kojem se puši, premjestite svoj radni stol jer je pasivno pušenje štetno i za vašu bebu.
Gdje god radili, preporuča se sljedeće:
* uzmite predah svakih par sati
* pojedite nešto svaka četiri sata
* pijte puno tekućine
* često mijenjajte položaj tijela
* nemojte dizati teške stvari
zašto?khaa prvotno napisa
koliko znam, elektrocentrale opako zrače, jaaako nezdravo živjeti blizu jedne
jel pod elktrocentrale misliš na trafostanice?
evo diskusije na tu temu
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...t=trafostanice
Meni je na početku ulice trafostanica a btw ima ih u kvartu više. Također u kvartu imamo i onaj veliki neznamkakosezove odašiljač za mobitele. Djeca se rađaju živa i zdrava, zasad. Što se može učiniti? NIŠTA i zato mi je bolje da nisam o tome razmišljala nego sve svoje pozitivne misli i energiju slala za sretan ishod svoje trudnoće 8)
potpisujem Animu. U mojoj je ulici i puno dugovječnih i zdravih (blizu 90 god)![]()
Snješka, ja ležim i držim isto kao i ti jastučić, sumnjam da to štiti, ali eto. sad sam se i ja zabrinula!Snjeska prvotno napisa
stvarno cure, koliko od vas koristi laptop? i gdje ga držite? kraj sebe, na sebi, na stolu?
Na stolu, a ja ležim na trosjedu pored njega :/
joj ja dobro da ne spavam s laptopom-obično ga imam postrance jer ležim u dnevnom boravku na trosjedu ili ga stavim na tabure ispred trosjeda na kojem sjedim zato jer mi je stolić pretežak da ga privlačim k trosjedu.
i onda pišem jednom rukom i svakako-trudim se da mi je što dalje.
mene su uvjeravali etf-ovci da to zračenje iz lapa ne šteti bebi.
a sad valjda ne šteti, a i kad se sjetim koliko je elektronike oko mene non-stop muka mi je.
meni je na šanku između boravka i kuhinje
super mjesto jer ga se noa ne može dočepati
a i meni je u prolazu zgodno svako malo škicnuti
da moram ići negdje sjesti za radni stol na računalo ne bih ga ni palila
zato i visim ovoliko na forumu![]()