Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Zidovi - u koju boju ???

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Zidovi - u koju boju ???

Mm i ja pripremamo dječju sobu, kupili smo bordure s uzorkom iz crtića i htjeli bismo krečiti u ... ljubičasto... Dolje tamnije, gore svjetlije, a na granicu nalijepiti borduru. Prostor je dovoljno velik, pa ako se vizualno i učini manjim, ništa zato. Moj problem je (već vidim kako me ismijavate...) u tome što sam čula da nije "zdravo" da dj. soba bude ljubičasta, da bi bilo bolje da bude žuta ili neka druga živa boja koja potiče na kreativnost, dobro raspoloženje... :/ Ima li netko iskustva s tim ili smatrate da su to babske priče?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

to nisu bapske priče,smatram da tako jake boje nisu dobre za sobu u kojoj se spava...pogotovo u kojoj spava dijete...ja bi možda jedan zid napravila te jače boje,ostale nježnije-možda te svjetle ljubičaste

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ma nisam mislila onako žarko ljubičastu, gore bi bila više kao... boja lavande, onako, nježnija...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi smo pofarbali spavaću sobu (svi zajedno spavamo) - dolje lavanda plavo, gore vanilija... trebala je ići bordura na spoju, ali smo odustali...
    ako su nježne nijanse ljubičaste, super mi je....

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je dnevna soba ljubičasto-žuta. obje boje dosta jake.
    ponekad tamo i zaspemo MM ili ja, nismo primijetili da nam smeta 8)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja imam ljubičastu spavaću sobu, boje lavande i super mi je spavati u njoj. Mislim da možeš slobodno donji dio zida obojati u malo intenzivniju ljubičastu, a gornji u lavandu i između staviti neku zgodnu borduru, a te priče se ne zovu bezveze po babama...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ljubičasta boja djeluje umirujuće (osim ako nema previše crvene u sebi): vrlo često se stavlja u čekaonice u klinikama (govorim o klinikama u kojima se razmišlja i o tom aspektu).
    ljubičasta je, zbog svojega umirujućeg svojstva, dugo bila boja žalovanja.

Nećeš pogriješiti ako obojaš dječju sobu u ljubičasto.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja razumijem da na mene nesto moze djelovati dok sam budna i aktivna, ali dok spavam? da na mene djeluje boja? ajde zvuk, vibracija ili slicno - ali - boja?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne djeluje bija dok spavaš, nego prije no što zaspiš

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Curke, baš vam hvala, malo ste me ohrabrile. Ja u međuvremenu našla neku stranicu (www.dulux.co.uk) gdje možete eksperimentirati s bojama kako vam paše. Probala sam s ljubičastim nijansama i oduševljena sam, sad će biti najveći problem potrefiti nijanse, da budu baš kakve sam htjela. Al sam zahtjevna...

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    ja razumijem da na mene nesto moze djelovati dok sam budna i aktivna, ali dok spavam? da na mene djeluje boja? ajde zvuk, vibracija ili slicno - ali - boja?
    nisam psiholog da to objasnim strucno, ali koliko ja znam budan i aktivan covjek sprema svoje dozivljaje i prozivljava ih i "sredjuje" dok spava.
    zato sve sto primas putem osjetila pa tako i boja djeluje na tebe.
    nisu bez veze ploce u skoli zelene, kute bijele u vecini bolnica odnosno sarene u djecjim bolnicama

sto se prostora tice, djecja soba je najmanje prostor u kojem dijete spava, a najvise prostor u kojem boravi. ukoliko zelite poticati kreativnost dijeteta, uredite i prostor u kojem ce to dijete boraviti tako.
    boja zidova ne mora biti identicna na svim zidovima, mozete jedan zid obojati zutom ili plavom, intenzivnom bojom, postaviti na taj zid sarene slike i time odrediti prostor sobe uz taj zid kao prostor za kreativni rad
    meni je jedna od drazih kombinacija svijetlo plava i trava zelena sa bijelom bordurom - s obzirom da sam ljubitelj prirode nije ni cudo.
    ljubicasta se smatra i bojom sizofrenika, ali to je samo jedna od nijansi ljubicaste. gotovo sve njezne/pastelne nijanse smiruju, a za djecju sobu preporucam nijanse toplih boja - zute, narancaste, crvene....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je ljibicasta najdraza boja pa ti ne mogu dati pametan savjet.
    ali sto se tice odabira boja za zidove mislim da je jako vazno uzeti u obzir koliko soba ima dnevnog svjetla ili sunca i sto se vidi kroz prozor, kakav ce u sobi biti namjestaj i sl.
    nije isto imati ljubicasti zid, i male prozore kroz koje se vide sivi neboderi ili ljubcasti zid i veliku staklenu stijenu kroz koje je soba okupana suncem i kroz koju se vide krosnje drveca i nebo.
    nije isto imati ljubicasti zid sa tamno smedjim ormarima i krevetima, ili ljubicasti zid sa zutim namjestajem, crvenim zavjesama i zelenom posteljinom.
    kuzite kaj mislim?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo dječju sobu obojili u žuto (čak i plafon iako vidim da većina to ne radi, ali meni tako bolje izgleda), nismo se toliko vodili poticanjem na kreativnost, nego mi je prelijepo kad u sobu neke tople boje uđe sunce, pa se to sve onako još ljepše razlije i bude "sunčanije", čak imamo i takve zavjese (odnosno roletica-zavjese) na prozoru pa je soba uvijek osunčana.
    Boravak nam je boje breskve - iz istog razloga, a kupaonica (plafon) i spavaća soba boje mentola jer se upravo za nju zna da djeluje smirujuće - jest da mi je malo prehladna i podsjeća na operacijsku dvoranu, ali dobro za sad neka još bude tako, inače sam više za toplije boje zidova jer mi je automatski toplija atmosfera u prostoriji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •