Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: prehrana u inkubatoru?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno prehrana u inkubatoru?

Molim vas za mišljenje ako netko ima slično iskustvo.
    Prije 7 dana moja sestra je u Dubrovaćkoj bolnici rodila zdravu curicu od 1650 grama, carskim rezom u 36 tjednu trunoće zbog loše prohodnosti pupčane vrpce.
    Beba je u prva tri dana izgubila 30 g a nakon toga je počela dobivat na težini otprilike 30 - 40 g na dan. Beba je naravno u inkubatoru. Mama se izdaja bez problema i ima dovoljno mlijeka s obzirom na bebin raspored hranjenja (svaka 3 sata po 30 ml, nekad malo više)
    Medicinske sestre koje je hrane kao i pedijatrice imaju različita mišljenja o načinu hranjenja. Samo jedna od njih zagovara prehranu majčinim mlijekom, dok ostale kombiniraju jedan obrok majčinog i jedan obrok pre Nana, jer smatraju da će tako brže dobiti na težini.
    Što vi mislite o tome?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

osobno mislim da je zdravije majčino mlijeko koje je prilagođeno potrebama tako male bebe
    Puno pusa bebici i sestri da se drži

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

definitivno majčino mlijeko! još pogotovo na početku!
    moj fran je isto bio u inkubatoru i gubio je na težini! a zašto? zato kaj sam se ja izdajala i nosila mlijeko svaka 3-4 sata a sestra bi mi nakon sedam sati rekla bacite nismo mu ni ono još dali! ja sam bila u komi... al zato smo doma sve nadoknadili!

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

J. je bio na sunčanju 2 dana, i ta 2 dana sam se izdajala, nosila mlijeko sestri i inzistirala da gledam dok mu to daju.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam to mogla jedino kad su u smjeni bile sestre koje su bile ok, drugačije ne!

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mali fran prvotno napisa
    ja sam to mogla jedino kad su u smjeni bile sestre koje su bile ok, drugačije ne!
    ma da nebi, ja sam to radila uvijek, i ridala sam i topila s u krokodilskim suzama zato što mi ga nisu dale na podoj, pa sam ga dobila "iako to nije shodno pravilima, znate".

valjda su se žene ozbiljno uplašile za moje zdravlje kda sam se toliko kreveljila preko stakla oko tako malene stvari kao što je podoj ili dva

ne morate se svađati, samo plačite 8)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

moja cimerica se u početku išla na neonatologiju izdajati svaka 3 sata, i onda su to mlijeko davali malenoj. Kad je malo dobila na težini, onda ju je počela dojiti svaki drugi podoj. Ne svaki, jer je tako manje dobivala na vagi. U svakom slučaju, pohvale Zadarskom rodilištu za promicanje dojenja, koliko vidim, stvarno malo rodilišta dopušta ovu očigledno najbolju opciju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.lalecheleague.org/FAQ/premimportant.html

Is Breastfeeding Important for My Premature Baby?

The simple answer is YES! Babies that are born pre-term have a special need for their mother's milk. If your baby was born earlier than expected, you are probably awash in a storm of feelings. Feelings of protectiveness come over you when you see your baby's tiny body. You may be feeling afraid, angry or guilty. The busy, bustling medical team may be making you feel out of place and question your role as a vital partner in your child's care.

You are needed, and have a unique gift to provide: your milk. The milk from your breasts is something you alone can provide for your baby. It contains invaluable nutrients and immunities that can make a big difference in the health of your baby and in his development.

The milk produced by the mother of a pre-term infant is higher in protein and other nutrients than the milk produced by the mother of a term infant. Human milk also contains lipase, an enzyme that allows the baby to digest fat more efficiently. Your breastfed premie is less likely to develop infections that are common to babies fed breastmilk substitutes. He will be protected by the immunities in your milk while his own immature immune system is developing.

Your fresh milk is best for your baby. Donor milk must be pasteurized, which kills the infection-fighting live cells (though it is certainly the best alternative when a mother is unable to provide her own milk).

Research has found that breastfeeding is less stressful than bottle feeding for babies, so let your doctor know you prefer to put the baby to the breast when he is ready, instead of using a bottle. To encourage a reluctant baby, you may want to try a special tube feeding system on your nipple or finger. An LLL Leader or lactation consultant will be able to help you obtain one and learn to use it. (These types of devices are available from the LLLI Online Store. See the "What Are LLLI Resources For Breastfeeding My Premature Baby?" FAQ for more information.)

Providing your milk, either directly at the breast or by pumping, benefits you and your baby in other ways. The loving bond you feel as the milk flows is good for your relationship. When you pump milk for your baby or breastfeed him, you secrete hormones that enhance the bonding process. It helps you to think of your baby as a person first, your very own beloved child, and not just the doctor's medical case. This bond will sustain both of you through any difficulties that lie ahead.

You might find reassurance by reading about other mothers' experiences with their premature babies and breastfeeding. Our breastfeeding resource page on premature infants links to some excellent and reassuring articles from NEW BEGINNINGS, written by mothers who successfully breastfed premature intants.

Contacting an LLL Leader in your area may help you during this challenging time. To find a Group near you, call 1-800-LALECHE, look at our LLL Web Page Index or follow the hints on our page about finding a local LLL Leader. If you are unable to find a local Group, you may consider attending one of our on-line LLL meetings.

For additional information, see the rest of the "Premature Infant" FAQs.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odi na sljedeci link i tamo si pregledaj, prerano rodjene bebe bi svakako trebalo hraniti maminim mlijekom i ako je ikako moguce dojiti i sto vise drzati uz mamu. kontakt koza-koza jako pomaze bebi, laktacija ovdje preporuca imat bebu u marami (sto bolnice i ekipa po bolnicama ne nude osima ako mama nije educirana i sama ne trazi, u najboljem slucaju ponude izdajalice)

http://www.llli.org/NB/NBpremature.html

Breastfeeding Premature Infants
    The information on this collection of pages has been reprinted with permission from LLLI publications. Articles are listed with the most recently published or revised items first.
    Frequently Asked Question (FAQ) files:

* Is breastfeeding important for my premature baby?
    * What are LLLI resources for breastfeeding my premature baby?
    * Why are kangaroo care and skin-to-skin contact important?
    * How do I position my pre-term baby at the breast?
    * What about pumping my milk for my premature baby?

Articles from NEW BEGINNINGS, the bimonthly publication for LLL members:

* Trusting Tristan
    * Blessings in Surprise
    * Don't Give Up
    * The Most Rewarding Experience
    * How I Breastfed My Premies
    * Metamorphosis
    * "Finger" Milk
    * Premature Arrival
    * Don't Give Up
    * Rough Road
    * My Precious Baby
    * The Best Thing for My Baby
    * Kangaroo Mother Care
    * Delayed Gratification
    * He's a Natural!
    * Surprised by a Preemie
    * Ryan Can Nurse Today...
    * Breastfeeding Preemie Twins
    * An Early Arrival
    * Persevering with a Preemie
    * Breastfeeding Our Miracle Baby

Articles from LEAVEN, our publication for Leaders:

* Kangaroo Mother Care: Restoring the Original Paradigm for Infant Care and Breastfeeding
    * Book and Video Reviews: Kangaroo Mother Care: A Practical Guide and Kangaroo Mother Care: Rediscover the Natural Way to Care for your Baby

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad mi je jos palo na pamet da je frendica isforsirala nakon preranog poroda i natjerala je sestre da joj malog hrane njenim mlijekom ali se prijetila, a ogromna je i svadljiva ali ipak su joj uspjele sestre zasrat dojenje pa ga je preko godinu dana hranila svojim mlijekom ali na bocicu

tjeraj ih da ti daju bebu na dojenje da joj ne sprckaju tehniku sisanja. bebi treba mamina blizina

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala cure,
    tako sam i sama razmišljala. Za dojenje nema šanse, jedva joj daju da malo dotakne bebu, kao da ne dođe do neke infekcije. Najviše se bojim da beba poslije neće htjet prihvatit dojku pošto je stalno hrane na boćicu osim prva dva dana kad su joj davali sondom izravno u želudac.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jopaa, postoje nacini za vracanje bebe na dojku. Naravno da je bolje ako bebi, sto kaze stray, ne "sprckaju tehniku sisanja", ali se sve moze rijesiti. Neka ti seka zove SOS cim pocne dobijati bebu na dojenje.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Čitam vas i jednostavno ne mogu vjerovati. Postoji li ikakva nacionalna strategija? Nebi li sve bolnice trebale imati istu ili barem sličnu proceduru? Pa to je kao da jedni virozu lijeće antibiotikom a drugi čajem od kamilice :shock:

Prate li naše zdravstvo stručnu literaturu i trendove ostalih bolnica diljem Europe?

Ma tko je uopće za to zadužen i kako izvšiti pritisak da se napokon u rodilištima djeca i majke zbrinu na prihvatljiv naćin?

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja beba je bila u inkubatoru na Sv. Duhu 50 dana i dobijala je u početku isključivo moje mlijeko, a kasnije 5-6 obroka mog i 3-4 adapt. (ja sam se izdajala samo 2 puta dnevno u bolnici, i još 2-3 puta kod kuće, ali to kućno sam zamrzavala i dala joj kad je došla kući). dali bi joj sve što sam uspjela izdojiti

nažalost nikada nismo uspostavili isključivo dojenje, ali uz adaptirano smo dojili do pred par dana, tek sada je potpuno odbacila dojenje.

ako može ostati u bolnici cijelo vrijeme, ne vidim razloga da beba ne bude samo na maminom mlijeku, kalorijski je to jednako, a u svemu ostalome nemjerljivo je vrijednije majčino mlijeko, posebno tih prvih tjedana

znam kako joj je, ni ja nisam smjela dojiti bebu sve dok nije izašla iz inkubatora, šaljem njoj i bebici puno pusa i vibrica

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i moj jan je bio u inkubatoru. nosila sam mu svoje mlijeko koje mu je sestra davala pred mojim ocima ili je pustila mene da ga nahranim. s tri dana je zavrsio na zaraznoj (tamo nije bio u inkubatoru). dolazila sam ga dojiti dva puta dnevno (imala sam carski pa nisam mogla vise) a za ostale obroke je dobivao moje mlijeko na flasicu. na flasicu se nije navikao. kad smo dobili zajednicki apartman najnormalnije smo nastavili dojiti i to radimo i dan danas

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

frana su hranile na bočicu ali se cike nije odrekao! kad ju je skužio nije ju puštao! hehehehe :D

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rahela je prvo hranjena na sondu, a zatim na flašicu, Kombinacija adaptiranog i malo mojeg (ja sam u ZG dolazila svaki drugi dan i zdojila za otprilike 2 obroka). Ali izdajala sam se rodovito i kad je nakon 3 tjedna došla doma nastavili smo isklučivo dojenjem.

Meni su na Rebru izvadili malu čim nije više imala sondu i respirator i dali da ju čuvam i dojim. ne kužim, zašto joj ne daju da ju drži.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hranjen na sondu mojim mlijekom. Prilikom svakog hranjenja na sondicu , bio mi je na grudima i uspostavljali smo dojenje.

Flasica na neonatologiji nema.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •