-
Ne mogu točno procijeniti koliko pokakanih pelena ima, kaka stalno po malo, ali sigurno bi mogla reći da ima 3-4 pokakanije pelene, koje budu ujedno i mokre. Čini mi se da su joj pelene uvijek mokre bar malo. Počela sam ih vagati, i nije me baš oduševio zbroj unutar 24h, bude po jedva 400gr, što znači da posiše nekih 4 dl, a to mi se čini malo, osobito kad čitam da obrok bebe ovoliko stare na adaptiranom bude oko 100 ml.
Rojazolom mažem i njoj usta – 4 puta dnevno, i sebi bradavice kad god se sjetim (ali čini mi se da se to vrlo brzo obriše ili o jastučić ili o majicu - grudnjak sam lijena nositi koliko često ga treba svlačiti i navlačiti), ne perem se baš nakon svakog podoja. Prestalo me probadati u dojkama, jedino što su mi bradavice ružičaste i znaju zasvrbiti.
Ne siše baš aktivno cijelo vrijeme, čini mi se kao da to teško curi pa se ona umori, i onda povlači sa sve većim pauzama, valjda i kunja pritom. Kad je skinem, uskoro opet traži. Gutanje ne čujem skoro nikad. Let-down ne osjećam, ili je jako slab ili ja to ne znam prepoznati.
Spava tako već od svoja 2-3 tjedna, skoro svaku noć, i to u dvije ture, sa jednim dojenjem između, pri čemu obe zaspemo na još koji sat. Kad je tišina i mrak noću, i ona miruje, možda i potiho zakmeči pa zaspe a da je ne čujemo.
Rane nisam nikad imala, a grudi su mi rijetko prepunjene, uglavnom su mekane.
Rođena je sa 3720g.
Najmanje (ono što znam) je bilo 3370gr, ako se dobro sjećam 5 ili 6 dan, otpuštene smo sa 3390g.
Vaganje s mjesec dana+2 dana – 3850gr.
Ja bi po onim smjernicama, a i inače, rekla da je ona zdrava, takav dojam ostavlja, i začudila sam se kad sam pronašla koliko bebe rastu u prvi mjesec, a kakvo je stanje kod nas. Fontanelu joj ne vidim, ima jako puno kose, ali se osjeti pod rukom, ne bih rekla da je udubljena.
Što se tiče dojenja – ne mogu točno izbrojati koliko puta dnevno dojim, tu vlada potpuni nered, kao i sa spavanjem, danju uglavnom ne spava, tj. samo kunja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma