Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: EPI-NO Delphine Plus

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno EPI-NO Delphine Plus

Zanima me da li je netko imao iskustva s ovom spravicom.

Na tekst o tome naletjela sam na stranicama Privatne prakse fizikalne terapije i rehabilitacije Ive Kolić. Nisam sigurna da li je već bilo govora o ovome.
    Ukratko, radi se o silikonskom balonu, pumpici i mjeraču pritiska koji služe za vježbe mišića dna zdjelice i povećavanje elastičnosti međice što bi trebalo olakšati porod, možda izbjeći rezanje međice i ubrzati oporavak nakon poroda.

Na sve moguće načine pokušavam izbjeći nepotrebne porođajne traume, a ovo mi se čini kao nešto što bi moglo pomoći...

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mene je to isto zaintrigiralo, ali nemam pojma više od tebe. Možda se javi netko pametniji, pa nas prosvijetli.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Već je bilo sličnih upita, ali mislim da se nitko nije bio javio da ga je stvarno i isprobao. Možda zbog cijene koja je stvarno visoka.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam ga htjela koristiti ali sam odustala, ne toliko zbog cijene (koja je visoka) vec zbog toga sto nisam bila sigurna da cu ga i koristiti.

masazu medjice sam samo dva puta radilo i nije mi se svidjelo, ali sam zato svakodnevno radila kegelove vjezbe i nekoliko puta bi se spustila u duboki cucanj (kao da hocete piskiti u polju ) i to mi je bilo dovoljno. nisam popucala.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj momze prvotno napisa

masazu medjice sam samo dva puta radilo i nije mi se svidjelo, ali sam zato svakodnevno radila kegelove vjezbe i nekoliko puta bi se spustila u duboki cucanj (kao da hocete piskiti u polju ) i to mi je bilo dovoljno. nisam popucala.

da li ti je to bio prvi porod?
    koliko sam shvatila iz procitanih tekstova i foruma, epiziotomiju je kod prvog poroda gotovo nemoguće izbjeći
    ne znam isplati li se davati novac ako me oni ipak zarežu "za svaki slučaj"

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

u koju bolnicu ideš?
    ako već plaćaš onda plati doktora koji podržava prirodni porod, i nemoj se žuriti u bolnicu, kod prvorotki od početka trudova do izgona prođe 10-12 sati, imaš vrimena
    ne potpisuj nikakve bjanko suglasnosti na ulazu u rodilište, i pazi šta ti kasnije davaju na potpis

preoručujem ti stolčić jer u tom položaju im je nemoguća epiziotomija , a i međica je opuštenija, za razliku od onog blesavog ležanja na leđima

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

još sam u ranoj fazi- 17. tjedan- i nisam ni izabrala bolnicu.
    dvoumim se između Svetog duha i Feldbacha (radi čuvanja matičnih stanica- leukemija u obje obitelji)
    ne razmišljam niti o jednoj drugoj hrvatskoj bolnici jer mi se čini da je SD posljednjih godina napredovao

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mislim da ti je Rijeka bolji izbor od sv. duha. Pogledaj malo na forumu što piše o riječkom rodilištu, i pročitaj priče s riječkih poroda. Ako se odlučiš za ekipu koja vodi porode u kadi ili na stolčiću, najvjerojatnije nećeš uopće biti rezana.
    I ja planiram ovaj put roditi u Rijeci jer mislim da je to unutar hrvatskih granica najbolji izbor.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

marta07, ne bio mi je to drugi porod.
    naravno da su me recnuli prilikom prvog poroda. ali ima cura prvorotki na ovom forumu koje su rodile na Sv. duhu i prosle su i bez rezanja i bez pucanja.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i u os je moguć prvi porod bez epiziotomije,
    samo kažeš da to ne želiš!
    Moja kuma nema ni jedan šav

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marta07 prvotno napisa
    koliko sam shvatila iz procitanih tekstova i foruma, epiziotomiju je kod prvog poroda gotovo nemoguće izbjeći
    Nije nemoguće izbjeći, samo je njima lakše, pa se to u većini rodilišta još često prakticira. Evo, nama su se baš u Vž rodilištu hvalili kako su oni zadnjih par godina jako promijenili pristup u svemu, a kako je najteže bilo naviknuti starije primalje na to da se prvorotke ne režu samo tako, "za svaki slučaj", a da se one sad nekad i same pohvale da su npr. imale 6 poroda u danu, od toga 4 prvorotke, a nijednu epiziotomiju - znači, to je ipak veliki napredak u proceduri jednog rodilišta.

Isto tako, rekli su nam da kod stolčića nema rezanja jer je ono u tom položaju ustvari nemoguće, moguće je da rodilja popuca, istina, ja često iz svoje okoline u zadnje vrijeme čujem da ne rade epiziotomiju svim ženama, znam i jednu prvorotku koja je nedavno imala i ne baš lagani porod, pa ipak nije bila rezana....Ovisi puno o rodilištu i njihovu pristupu.

Znam da je čak u nekim našim rodilištima moguće da ti zamrznu matične stanice ako je takva situacija u obitelji, pogledaj malo topiće o tome, ne sjećam se točno gdje, ali postoji ta mogućnost. Znam da u Vž rodilištu to ne rade (pitali na tečaju).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •