Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
Nisu stvari baš tako crno-bijele: i ovdje, pa i u Bosni posvajaju se djeca drugih rasa, bolesna, zlostavljana i hendikepirana djeca. Tvoja sestra i šogor mogu biti sretni što su im izašli u susret, jer uopće ne vjerujem da tog dječaka nitko u Bosni ne bi posvojio. U Hrvatskoj je postupak za posvojenje u inozemstvu takav da pet ovdašnjih parova moraju potpisati da ne žele posvojiti to dijete, kako bi ih mogao posvojiti par iz inozemstva. Mene osobno i MM su jednom, prije nego što smo mi imali dijete, zamolili da budemo jedni od tih potpisnika. Isto se radilo o romskom djetetu s kojim je taj par iz inozemstva već bio u kontaktu. Mi smo im svojim potpisom omogućili da posvoje to dijete, s time da nismo bili u prilici da ga mi posvojimo.

A što se tiče rasizma i predrasuda, prvi put čujem da ih je Zapad lišen...
Oni i JESU sretni inace ne bi se odlucili na posvojenje tog djeteta. D. je vec duze vrijeme u domu i radnica im je rekla da je ga bas niko nece. Cak su negdje i poster objesili topa 'neposvojiv djecak' u nadi da ce se neko naci. Ja samo pisem sta je njima receno. Ne usude se ispitivati puno jer se boje da ne propuste sansu. Ko sto rekoh bilo bi im draze da je djecak mladji al sta je tu je. Vec su ocistili jednu spavacu za djeciju sobicu. Ronny samo o malenom masta i prica od jutra do mraka...

I da zive u Njemackoj, i vjerujem da je vjerovatno lakse posvojiti dijete romskog porijekla nego da su negdje na balkanu.