sanja48 žao mi je što tvoj dječak ima takvih problem s vršnjacima, nažalost ništa čudno danas. Djecu se ismijava i odbaciva iz društva i zbog manjih različitosti od rase, imam brata i sestre tinejdžere pa mi svašta pričaju.

Možda bi bilo dobro u dogovoru s učiteljicom i psihologom organiirati neku radionicu barem za djecu iz razreda gdje bi mogli kroz glumu proći neke situacije da osjete kako je to kad te odbacuju i rugaju se, a uostalom svako od djece se može naći u toj situaciji. Ako djeca koja idu s njim u razred i druže se stanu u njegovu obranu koji put možda utječu i na drugu djecu.

Sa mnom u razred su išli brat i sestra blizanci sa sela i malo su odjećom i izgledom odudarali jer su usto bili i siromašniji i neki ne iz našeg razreda su ih uhvatili ismijavati.
Pa smo nas par iz razreda nagovorili dečke iz razreda i otišli k tom drugom razredu i stali u njihovu obranu, ja i frendica smo tu ideju progurali pod obranu časti razreda i to ismijavanje se smanjilo, a mislim da su se blizanci i samom našom reakcijom osjećali bolje.

Znam da ti nije lako, možda da probaš razgovarati i s nekim roditljima starije djece, premda je škola velika, teško je hodati okolo i ljude vući za rukav.