Draga Sanja 48.

Globalni problem je u društvu, roditeljima koji "nemaju vremena" brinuti se zs svoju djecu i odgajati ih, usadti im zdrave temelje za dalji život. Još veći je problem ako živiš u manjoj sredini gdje vladaju lokalni moćnici.

Ja sam od malena bila uvijek drukčija od ostale djece ne u boji kože već u stavovima i razmišljanjima, nikad nisam razmišljala kao ostali i vječito im kontrirala, moram priznati da mi nije bilo lako u osnovnoj i srednjoj školi, ali na faksu sam se preporodila.
Radila sam u osnovnoj školi tako da znam o čemu pričaš, većina mojih bivših kolega nastavnika je mislila da je bogom dana, ali danas postoje institucije i inspekcije za prigovore, kojih se oni boje kao vrag tamjana. A na žalost ponekad treba aktivirati novinare.

Roditelji su me učili da nije svijet ono neposredno što te okružuje, već je puno veći i širi pojam, a različitost je odlična, ljude treba prihvatiti takvima kakvi uistinu jesu, bitna je nutrina, vanjski izgled je prolazan.
Imam prijatelje različitih rasa i boje kože i to me uopće ne smeta nimalo, a okružena sam s prijateljima koji razmišljaju na potpuno isti način. Ja bih uistinu željela posvojiti malu romsku djevojčicu.