-
Prisjećam se jedne izdajalice u Petrovoj koja je bila ljuta jer se "jednoj Ciganki" dalo izdajalicu, a ona si ju je morala kupiti... I komentara druge izdajalice da sad kad su "Ciganku" dobile u sobu moraju pripaziti na svoje stvari jer joj obitelj dolazi u sobu u posjetu.
Razgovora s mladom Romkinjom koja je bila koji tjedan pred porod, a koja me je pitala na ulazu u Petrovu, usred zime, u prosincu vjerojatno jer sam do tad samo ležala u sobi, da joj pokažem smjer u kojem je Kvatrić, jer će od tamo znati dalje... a koja mi je, jer smo se zapričale, ponosno rekla da bebi neće biti hladno jer će s njom iz rodilišta otići kod tete, a njezina teta ima - prozore!
Razgovora sa socijalnom radnicom u jednom centru, koja mi je odmah čim sam objasnila zašto zovem rekla da u njihovom centru djece za posvojanje nema i neće uskoro biti. A nakon što sam joj rekla da je molim da nas se sjeti ukoliko će imati za posvojenje djecu koja su "teže posvojiva", sa zdravstvenim poteškoćama, romskog porijekla, više djece, rekla je "A Roma, Roma će biti!". Djece neće biti, Roma će biti...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma