Pokazuje rezultate 1 do 50 od 366

Tema: posvajanje romske djece

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    prpa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Dakle...evo ja mogu iz prve ruke. U doba posvojenja imali smo biološku kćer i posvojili smo curicu koja je godinu starija i romskog podrijetla. Letimično sam preletjela prijašnje postove, ali u biti moja priča je vrlo kratka: kad smo posvajali nije nas bilo briga ni za podrijetlo ni boju kože, željeli smo dijete. Istina imali smo granicu što se tiče dobi, a i ona je bila relativna. Na kraju smo dobili najbolji mogući zgoditak. Mlađa kćer je dobila najbolju frendicu i sestru...mlađa kćer koja je po prirodi povučena napokon je uz stariju postala otvorenija i jednostavno je na neki bnačin procvjetala. Naš najveći problem je bio što je starija odrastala u udomiteljskoj obitelji gdje se govorilo nekom mješavinom romskohrvatskog jezika, tako da joj i dan danas nedostaje riječi u vokabularu. Ona je otvorena prema svima, prekrasno dijete, unatoč poteškoćama koje ima s jezikom kojeg još uvijek zapravo uči odlična je učenica. U međuvremenu smo dobili još jednu kćer i njih dvije su najviše povezane.

Što se tiče okoline, nitko ni ne dovodi u pitanje da je jedna od naših kćeri posvojena. Na plaži su mi neke gospođe znale govoriti kako je ona brzo potamnila, ja se složim i odem svojim putem :D S obzirom da srednja brzo potamni, iskreno po puti nema ni velike razlike među njima. Naprotiv, više se borim sa bapskim komentarima kako imam tri cure i šteta što jedna nije muško, pa ih onda na kulturan način pošaljem u rodni kraj Budimo realni, ljudi koji će komentirati su isti oni koji bi komentirali i zašto ste taj dan obukli crnu vestu, a ne plavu, a drugi neće ni primijetiti

Moj savjet...ako želite posvojiti dijete zaboravite na predrasude i odlučite se za dijete...koža, boja kose ne bi trebali biti ti koji odlučuju, odlučuje vaše srce.
    Citiraj dupinica prvotno napisa Vidi poruku
    hejić...

evo nisam se dugo javljala jer eto... dan za danaom, obveze...
    bila bih Vam zahvalna za par informacija.
    u biti, prije 3 godine smo suprug i ja posvojili malu prekrasnu djevojcicu i sad, već duže vrijeme smo ponovno u proceduri za proširenjem obitelji.
    nekako smo, razmišljali o posvajanju i romskog djeteta.
    zanima me da li netko ima slicnu situaciju-kako su se djeca povezala?
    nešto??

Hvala!!
    Posljednje uređivanje od prpa : 15.10.2016. at 19:54

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •