-
Znam ljude koji su posvojili romsku djevojčicu prije godinu - dvije i presretni su s njom. I preslatka je.
Dva su razloga zašto ljudi nerado posvajaju romsko dijete. Jedan su predrasude prema njihovoj rasi. To je zapravo ekstremni oblik predrasuda koje inače postoje prema posvojenoj djeci, to jest da će djeca biti ista kao njihovi biološki roditelji koji su uglavnom, recimo to tako, lošijeg ponašanja. Takve predrasude uopće ne stoje i treba ih glatko odbaciti, jer ponašanje djeteta nije genetski uvjetovano. U slučaju Roma postoje jako uvriježene predrasude koje isto tako ne bi smjele biti presudne kod posvojenja djeteta, jer dijete ćete odgajati vi i ono će biti kao vi. Drugi razlog zbog kojeg se ljudi skanjuju je to što ne žele da se djeca jako fizički razlikuju od njih. Recimo, ja sam izrazito svijetla, plave kose i vrlo svijetlih plavih očiju - znači, svatko, baš svatko na ulici bi odmah pomislio da dijete nije moje. E sad, je li mene to briga ili nije, stvar je promišljanja. Ja nisam bila u prilici da razmišljam o romskom djetetu, ali kad bih bila, predrasuda sigurno ne bih imala, a uvjerena sam da bi sve dileme nestale kad bih vidjela dijete. Zašto ne posvojiti pametno i zdravo dijete samo zato što je druge rase?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma