Citiraj vkunste8 prvotno napisa
Vidim da teoretski puno raspravljate o romima, no svejedno, jel netko od vas posvojio malog roma....kakva su iskustva....?.....
ja osobno nemam ništa protiv toga, ako je beba malena i ako ju se stigne odgajati od malih nogu.....
Pitanje za Zdenku2: I? I? I?
Koliko mi je poznato nitko na ovom forumu nema iskustvo posvajanja romskog djeteta.
Kad sam svojedobno u svojoj obitelji malo razgovarala o toj temi (ponukana načelnim pitanjem jedne socijalne radnice) shvatila sam da su gotovo svi protiv ako ikako bude moguće (i to iz razloga koje je netko gore već naveo), a ja sama zaista nisam imala nikakvih predrasuda i bila sam spremna posvojiti bilo koga, pa tako i Roma. Dosta sam se dugo loše osjećala razmišljajući o tome, ali posvojenje je nešto oko čega se ipak oba partnera moraju potpuno usuglasiti i biti sigurni u svoju odluku.

Kad bismo se danas odlučili na ponovno posvajanje vjerujem da bi i MM razmišljao drugačije i da bi se bolje nosio s mogućim reakcijama okoline.
Moram reći da nikad, ali baš nikad ni kod koga nisam opazila bilo kakvu negativnu reakciju na naše dijete ili sam čin posvojenja, iako su nas na to upozoravali (a i da sam opazila - ne bi se taj dobro proveo 8) ).
Nekako mislim da reakcije okoline u velikoj mjeri ovise i o našem samopouzdanju, otvorenosti i pristupu posvojenju.