Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: izdajanje nocu?

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno izdajanje nocu?

Evo sad citam u jednoj knjizi ako beba dugo spava nocu da se potrebno izdajati da se s vremenom ne bi smanjila produkcija mlijeka. Moj maleni od prvog dana zna potegnut 5-6 sati nocu (nekad i malo vise), savjetovali su mi da ga budim al zbog njega, da ne bi slabo napredovao. Nakon sto se ispostavilo da super dobiva na tezini ja odlucila ne poslusat savjet.
    Nisam se nikad ni izdajala, bar ne u tu svrhu.
    Al sad se pitam jesam li u pravu ili bi se ipak trebala nocu izdajati? Jer bebac ima tek 6 tj., i laktacija nije jos potpuno uspostavljena (bar po onom pravilu da za to treba 2 mj)
    Dal mi se stvarno moze smanjit produkcija mlijeka na ovaj nacin? Po danu cesto doji, otprilike svaka 1,5-2h.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da bi trebala malog buditi, samo legni uz njega i prikopcat ce se na tebe u polusnu, natankati i produzit dalje sa spavanjem

ako se dobro sjecam, ne bi ga bas trebala pustit duze od 6 sati

laktacija se kod nekih uspostavi ranije kod nekih kasnije, neki prosjek je 6 tjedana

ako dojenje funkcionira tih 5-6 sati nece ti unistit dojenje i prozivodnju mlijeka ali ako ti se prsa prepune moze bebi biti poteskoca prihvatit bradavicu

znam za jos beba koje su same sebi vec u toj dobi znale u komadu odspavati i vise

sarajka

Početno

moja bebana je od samog rođenja htjela spavati duže ali je ja nisam puštala duže od četiri sata u prvih mjesec dana a do drugog mjeseca sam joj pustila pet sati u komadu. sad spava od deset do sedam ujutro i nemamo problema sa dojenjem a vjerovatno zbog toga ostatak dana jede na svakih 1-1,5 sat

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim da bi trebala provjeriti koliko ima popišanih i pokakanih pelena dnevno. Kakvo je opće stanje bebice?
    Ako ima dovoljno mokrih i pokakanih pelena i djeluje sretno i zadovoljno, mislim da nema potrebe za buđenje po noći ili izdajanjem.
    To što preko dana doji česšće vjerojatno proizlazi iz toga što po noći duže spava.

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma on je sad sa svojih 6 tj. super, kaki i piski navelike, dobio je 1200g u 1 mj....zabrinulo me to sto sam procitala da se zbog neizdajanja ili nedostatka nocnih podoja S VREMENOM moze smanjit produkcija mlijeka...al mislim se ako se do sad nije pocela smanjivat valjda se nece ni ubuduce...mislim da je taj savjet vrijedio za sam pocetak dojenja, nekako mi se nema smisla sad pocet izdajat ili njega budit...sta mislite?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima svakakvih knjiga
    gdje si to procitala?

ako dijete dobro napreduje, i ono i ti ste ok, ide vam sve kako treba, samo se prilagodi njemu i njegovom ritmu, doji na zahtjev, koliko cesto i koliko dugo on vec trazi, prati njegovo opce stanje i pelene i nema potrebe za dodatnim izdajanjem....

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala Zrinka!
    Ona americka-'Sto ocekivati u prvoj godini'. Ima u toj knjizi puno dobrih, ali i hrpa glupih savjeta, pa sam ionako sve uzela s rezervom.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

YoungMummy, kada bebici neće biti dosta mlijeka tražit će više cicati i kroz dan dva će opet navuč dovoljno mlijeka. Budeš vidla , sve pet. Bitno je da daš cicu uvijek kad traži...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •