-
Da, mislim da zena stvarno nije mislila nista lose. Svaka od nas je drugacija i imamo svakakvih primjera. Ono sto je ovdje najbitnije reci ( s obzirom da ovo cita jako velik broj buducih mama-prvorotki) da je svakako najbolje roditi sto prirodnije ako je to moguce. Kljucna stvar je da samo slusate svoje tijelo i ono ce vam sve reci, i svakako trebate biti upoznate sa cijelim procesom radanja, redoslijed porodajnih doba i sl.Evo npr. ja sam prvi put radala 3 sata i puhala i tiskala bez veze,poslijednjih 5 minuta imala sam dva-tri ona velika,nekontrolirajuca truda i bebica je samo skliznula van. Zasto je to tako bilo? Zato jer su mi oni tako rekli.Drugi put sam znala kako to ide pa sam cekala i sutila do kraja i kad je dosao prvi taj trud za izgon sam ih zvala da sam spremna, i rodila za 20 min.E sad u tih 20 min svasta se desilo, skuzili su da je beba ogromna pa su se prestrasili da im ne kolapsiram pa brzo na epiduralnu, ujedno su i prestrasili i mene pa sam pristala.Epiduralna je pocela djelovati tek na sivanju, tako da sam "RECIMO" rodila prirodno bebu od 5 340 kg. I da boljelo je uzasno, mislila sam da ce mi sve otkinuti, ali treba da boli, mozda ne tako jako kao sto je mene boljelo, jer je to ipak jedan extreman primjer, ali zene NE BOJTE SE BOLI, sve je to jedan proces koji ima svoje zasto i zato, svoje razloge, svoj yin i yan. I opet ponavljam SLUSATI ZNAKOVE SVOGA TIJELA, i nikakva epiduralna, drip i neznam ti ja sto vec ne moze u kostac sa prirodom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma