Podržavam Luciju i žena je u pravu kad kaže da se zalaže za slobodu izbora, kad on već postoji. Znam da je lijepo željeti i imati prirodan porod,ali bi se tada trebale odlučiti rađati kod kuće, uzeti doslovce stvari u svoje ruke. Dogovoriš i lijepo platiš babicu i to odradiš po svom planu poroda. Ovako dok to ne postane praksa, prisiljene smo odlazit u rodilišta, bolnice koje funkcioniraju po principu određenih protokola i u kojima se radi takođe za naše dobro, iako mi se čini da se želi stvoriti slika kao da su liječnici, babice i ino osoblje apriori protiv nas zato što nas kao ne slušaju i ignoriraju. Svako ima slobodu izbora, ali kad se stvari zakompliciraju sve što smo znali , naučili, čuli, pročitali zaboravljamo i prepuštamo se u ruke stzručnjacima do te mjere da oni odlučuju umjesto nas. pa stoga mnogi napisi (postovi) govore tome u prilog, kad se rodilje ljute da ih nitko nije pitao žele li ovo ili ono ili im ponudio neki od izbora već su se one morale "prirodno"mučit pa se desilo to i to. Konfebuliram, ali se nadam da se kuži što sam htjela reć. Kao što je prirodan porod poželjan i stvar izbora, naravno ako je fizički izvediv, ne vidim razloga da se u 21. stoljeću diže na zadnje zato što se ima izbora, a izbor je bezbolan porod.
Podržavam slobodu izbora pod uvjetom da je izbor najbolje za maku i dijete.