Results 1 to 3 of 3

Thread: Sto s telecim sniclama?

  1. #1

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    Ja pravim "spanske ptice":
    "istucas" snicle i namazes iz vegetom, a ako ne koristis mozes samo posoliti.
    Skuhas 2-3 mrkvice i 2-3 jajeta i pripremis kisele krastavce.
    Kad su se jaja i mrkvice skuhale, izrezes na 4 dijela uzduzno. Isto tako izrezes i krastavce.
    Eh kad si to izrezala, onda na sniclu redas mrkvu, jaje i kiseli krastavac (po jedan prutic) srolas i uvezes koncem da se ne razmota za vrijeme pecenja.
    Nauljis tepsiju i stavis "ptice", peces 20-30 minuta na 250. Kad se ispece, skines konac i jedes
    Vrlo ukusno i lijepo na oko.

    Isto tako mozes i poprziti sampinjone i puniti snicle sampinjonima i nekim zutim sirom. Postupak pecenja i jedenja isti

    Prilog moze pire krompir.

    Mljac

  2. #2
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Istuci ih i posoli i na svku (tocnije na pola) stavi komadic prsuta i list kadulje (moze i zdrobkljena iz caja). Zatim ih preklopi, stavi u ostro brasni i onda na maslinovo ulje. Kad se zapeku s obje strane mozes podliti malo vina (moze i prosek) i vode i pustiti da omeksa na laganoj vatri. Jako ukusno.

    Ako spremas to i za dijete, onda mozes slobodno izbaciti vino.

  3. #3

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Marta i Mayah79,

    U nedjelju ću ptice ubacit u rol, al sa šampinjonima i sirom. Idući tjedan ću pršuta uvaliti, mmmmm....
    Inače često pečem koljenicu ili čitav komad od buta, al ovo se mora naći na meniju.
    Marta, ide li i neko drugo bilje osim kadulje?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •