Vidi rezultate ankete: Gdje najčešće tražim informacije o samohranim roditeljima?

Glasači
7. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • b) u knjižnici

0 0%
  • a) na internetu

7 100.00%
  • c) kupujem knjige, časopise

0 0%
  • d) odem kod stručnjaka (socijalni radnik, psiholog...)

0 0%
  • e) tražim/zovem informacije telefonom

0 0%
  • f) ostalo...

0 0%
Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Knjiga "Za" i "O" jednoroditeljskim obit

sf

Početno Knjiga "Za" i "O" jednoroditeljskim obit

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige u izdanju Udruge Let «Za i O jednoroditeljskim obiteljima» u petak, 26. siječnja 2007.g. u 11 sati, u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2, Zagreb.

Drugo izdanje knjige «Za i O jednoroditeljskim obiteljima» je nastalo kao rezultat specifičnih potreba jednoroditeljskih obitelji, kojih je 188 001 u hrvatskom društvu, odnosno 38 871 u Zagrebu.

Tiskanje knjige zajednički su financirali Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba te Ured Svjetske banke u Hrvatskoj.

O knjizi će govoriti autori: Stela Fišer, Nedjeljko Marković, Jelena Ogresta i Katarina Radat te recenzenti, doc. dr. sc. Branka Sladović-Franz i Marko Grgurević.

Samohrani roditelji (i ostali koje zanima ta tema) će moći dobiti knjigu besplatno!

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D Jupiii, konačno knjiga. Ja bih tu knjigu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ovaj je post izgleda jedno usamljeno mjesto, al nadam se da me to neće obeshrabriti.
    Planiram ostaviti ovo što imam i otići sa sinom papa. Otprilike se mogu okladit da njegov otac neće puno pitati za njega, možda će njegovi pitati malo, al i to samo prvo vrijeme.
    Pa bi mi u svakom slučaju bilo draže da sam naišla na nekih ajmo reč barem 5 - 7 ljudi, ali šta je tu je.
    Daj mi reci, vidim i ti si solo mama. Kakvo je tvoje iskustvo????
    Jel to je tak samački kak mi se čini u ovom trenutku ili nije jako teško.

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga piky.
    A nije sve med i mlijeko. U principu mi jako smeta kad mi svi govore "blago tebi, ti nisi udana pa ne moraš ovo, pa ono". Ima dana kad sam presretna. Al ima i dana kad bih iskočila iz svoje kože.

Najnajnajgore mi je što nemam s kime razgovarati navečer i što me nema tko zagliti kad mi je teško (pms ni ne spominjem )
    Mislim, imam je prijatelje, ali nije to to.
    Eto, to ti je onako ukratko.

Borim se sa svakm danom, al ipak - njen osmjeh, zagrljaj, poljubac ... moja princeza mi je sve

odette

Početno

draga piky......

htjela bih ti jedno reći..... ništa u životu nije lako ni jednostavno, pa tako ni samostalno odgajati dijete...

mislim da je u startu velika razlika da li do te situacije dođeš vlastitom odlukom (što je kod mene slučaj) ili te dovedu okolnosti....

meni je super.... naravno, ponekad je vrlo teško..... sama sam u svemu, puno radim, znam biti nervozna, mrzovoljna, nemam dovoljno energije za sve što bih htjela, ponekad se osjećam krivom jer moje dijete obožava svoga oca..... ali nikada nisam i sigurno neću požaliti zbog svoje odluke...

budeš li krenula ovim putem, želim ti od srca sve najbolje

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sf, pošto je predstavljanje knjige bilo u radno vrijeme :/ , kako možemo doći do te knjige??

a vama koje kažete da je teško... je, teško je . ali ako dodate ovo što sam ja dodala ( ) , bit će puno lakše...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvaaaaalaaaaaaaaaa!

Mogu Vam reči da me strah!

Ne znam točno čega me strah,ali je! Možda sam nešto izostavila iz računice, možda postoji nešto što ne očekujem ili......
    Inače sam osoba koja je do sada tako i onako sve navikla sama raditi.
    Živjela sam sama od svoje 15.te godine. Selila se sama, tražila poslove sama, i mogu slobodno konstatirati da volim tu samoću.

Čak i što se tiče onih večernjih zagrljaja mi nije neka čežnja. Više volim da mi neko pruži konkretne stvari. Tipa pomoč u kučanstvu, partnerstvo, suradnja u svakodnevnom funkcioniranju. Ali eto svjesna sam napokon da to od ovog muškarca kojeg zovem ocem moga djeteta to neću nikada dobiti jer je i on još uvijek dijete. I to poprilično agresivno dijete od 33 godine i 117 kg.

Uglavnom, na emotivnom planu sam ok, što se tiče odgoja i djeteta ionako ne volim kada mi se netko petlja u to. Pomoč nemam od nikoga pored toliko ljudi, osim svoje mame koja je jedina osoba koja pomogne bez nabrajanja i spočitavanja.

Psihički sam trenutno u lošem stanju, ali mislim da bi mi mjesec dana bez svih "dobročiniteljA" i bez stresova učinilo veliku razliku u glavi.
    Vjerujem čak da bi mi se i odnos sa djetetom u svakom pogledu drastično popravio, makar smatram da sam stvarno dobra i strpljiva majka koja sluša, gleda i prati svoje djete!

Osim činjenice da ću ga odvojiti od kronično neurednog i neodgovornog oca i obitelji koja mi škodi, a time neposredno i djetetu smatram da donosim ispravne odluke po pitanju maloga....

to su sad moralne dileme .... Ne znam,,,, dali netko zna....

Cure javite se sa čim god možete. Ne mora biti samo odgovor na ovo moje. Samo da znam da nisam sama. Pusa

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo ti tu - na jednoroditeljskim i ima nas.
    Prati nas i javljaj se, pitaj, pričaj, ...

sf

Početno knjiga "Za i O jednoroditeljskim obiteljima"

knjigu možete naći na web stranici udruge LET: www.udruga-let.hr . također, 1.3. od 18 do 20h Zagreb, u Europskom domu Zagreb, (Jurišićeva 1/I) organiziramo radionicu: "Radno-pravna zaštita radnika, s posebnim naglaskom na zaštitu i položaj samohranih roditelja", (voditeljica: Marina Kasunić Peris, dipl.iur). Na radionicu ćemo ponijeti i knjige pa ćete ih moći dobiti ukoliko niste bile na njenom predstavljanju!

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

našla, skinula,

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: knjiga "Za i O jednoroditeljskim obiteljima"

Citiraj sf prvotno napisa
    ... 1.3. od 18 do 20h Zagreb, u Europskom domu Zagreb, (Jurišićeva 1/I) organiziramo radionicu: "Radno-pravna zaštita radnika, s posebnim naglaskom na zaštitu i položaj samohranih roditelja", (voditeljica: Marina Kasunić Peris, dipl.iur). Na radionicu ćemo ponijeti i knjige pa ćete ih moći dobiti ukoliko niste bile na njenom predstavljanju!

sorci jel ces ti ic u jurisicevu???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •