Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: koliko pelene drže?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno koliko pelene drže?

Evo , unaprijed isprike ako nisam našla temu a negdje već ima

Ali molim za informaciju: tu negdje sam pročitala da AIO drže po 2-3 sata a fitted duže.

Molim vas platnene da mi kažete kakvo je vaše iskustvo:koliko drže koje pelene i da li koje cure i propuštaju(Ema ima rijeđu stolicu)?

Za sad koliko sam gledala i čitala , odlučila bi se većinom za fitted Rodinu pusu i Smib i uzela bih par Kushies AIO ili bumGenius. Je li to ok?

I još nekaj-koja je razlika odnosno potreba za pocketicama ako i u fitted mogu staviti uloške a AIO imaju i ušiven uložak i nepropusne su?

Hvala vam do neba!!

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali molim za informaciju: tu negdje sam pročitala da AIO drže po 2-3 sata a fitted duže
    Ne koristim često AIO, ali tri sta su uvijek izdržale. Fitted pelene imam HM i sa zaštitnim gačicama preko njih, a bez uloška unutra, može ih imati i po 4 sata, ali to se dogodilo samo u nekim "neprilikama", jer ne volim da uopće bude u peleni duže od 3 sata po danu. Po noći je već druga priča- stavljam mu HM fitted pelenu s uloškom i preko zaštitne, stavim oko 21 sat navečer, a skidam oko 7 ujutro i do sad ( u ovih 7 mjeseci) se svega par puta dogodilo da je bio mokar- bilo body po rubu bilo Andrija po koži.

Za sad koliko sam gledala i čitala , odlučila bi se većinom za fitted Rodinu pusu i Smib i uzela bih par Kushies AIO ili bumGenius. Je li to ok?
    Složila bih se s tobom, po mome iskustvu to ti je dobra odluka, nama su fitted pelene zakon, a AIO su za posebne prilike, iskreno, za sad ih čuvam za ljeto koje dolazi, onda ćemo se u njima špancirati rivom, iako ću i u fitted pelenama puštati ga da ga svi vide (imamo lijepe šarene, svakave) a na njih neću stavljati zaštitne, samo što će mi one tada kraće izdržati, dok AIO može imati duže na sebi.

I još nekaj-koja je razlika odnosno potreba za pocketicama ako i u fitted mogu staviti uloške a AIO imaju i ušiven uložak i nepropusne su?
    Po meni, poketice ako imaš dobro dođu, zimi se lakše suši (i brže!) tanja pelena i zasebno uložak, a i dobre su za bebe koje puze, manje im uložak pleše među nogama nego kad imaš fitted, uložak i zaštitne. Ali, ja imam tanje dnevne HM fitted pelene, stoje mu sat-dva, ne stavljam mu uložak, a poketice ću tek poćeti šivati pa ću vidjeti kao će mu biti s njima.
    Nadam se dam ti malo pomogla.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moje iskustvo sa rijeđom stolicom:
    -dobro su nam došle Kamaris,jer su široke između nogica,a kako je ona sićušna pelena joj je pokrivala polovinu bedara.
    -HM poketice,na koje idu zaštitne gaćice su bile isto dobre,jer su joj lijepo sjedale oko nogica,zaštitne su sve sačuvale unutar pelene,
    -AIO su ok ako su taman,ako su velike znale su biti pokakane oko rubova.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

AIO za veće bebe, mada ih mi nikada nismo nosili jer su nas fittedice sasvim lijepo usrećivale. Pocketice (za PUL-om ili bez) su odlična stvar za one s lošijim grijanjem u kući /mislim na nepostojanje centralnog grijanja ili vlažnijim stanom/.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mogu ja upasti kao padobranac?
    A kaj fitted nisu one po veličini, znači S,M,L?
    Rodiba pusa je one size, pa kaj su to fitted? Malo sam zbunjena, najte zameriti 8)

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ana, fitted je opcenito pelena preko koje moraju zastitne, bilo u velicinama, bilo one size.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Dolisa prvotno napisa
    Ana, fitted je opcenito pelena preko koje moraju zastitne, bilo u velicinama, bilo one size.
    Aaaaaa, thanks

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hvala svima!!

Definitivno sam odlučila-idem danas po rodinu pusu samo moram nazvati.
    Smib ću sutra , mislim danas neću stići i uzet ću preko babyshopa par kushies AIO i zaštitne 2 njihove i 2 smibove.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

nama naše pelene izdrže od 3-5 sati, ali obavezno u njih stavljam tetra pelenu!

po noći bude natopljena do čičaka, nikada nam kakica nije izašla van, niti između nogica, niti sa leđa, imala je jedno vrijeme užasno rijetke stolice.
    mokri poprilično!

a navečer kad znam da skoro ide leć, onda joj stavljam obični uložak!

AIO military nam izdrže oko 2-3 sata, i rijetko nam procure (ali to je bolna točka svih aio pelena- spoj između pamuka i nepropusnog sloja).

najbolje su nam se pokazale flis AIO!

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni AIO, osim popolinica, drže najdulje 2 sata... :/

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    meni AIO, osim popolinica, drže najdulje 2 sata... :/

hm, hm
    a ja sam jako zadovoljna s našim AIO
    popolinice su definitivno najdugotrajnije, ali mi i Mutt i LHC i Dry Baby drže i po 4 sata (dosad isprobano, nije mi trebalo duže)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nama rodine puse i kamaris (+ kamarisove zaštitne) izdrže bez problema noć - i do 10 sati!!! :D

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni su pocketice svega par puta izdržale dulje od 2 sata (a u njih tutnem još i tetru)

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

AIO - Imsse Vimse i BP - ne izdrže noć, ali ak' se zalomi i po 4 sata iako zapravo uopće ne volim da mi bude tako dugo u jednoj peleni (osim za noć)...

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi smo onda turbo popisanci jer meni je zeleni racman sa zelenim uloskom ujutro nakon 10h totalno mokar i to skroz i iza
    isto tako i kombinacija ME frotir sa nocnim racman uloskom

sb oct nam je nakon 2 sata vec totalno mokra, rodine puse isto tako makar u njih stavim jos dobar ulozak tipa zuti racmanov ili od konoplje

od AIO imam jedino sb i nam drze recimo 1,5h
    a pocket drzi oko 2h ak je dobro napunjena

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

e pa vaši su popišanci gori od moje , meni ove 3 smibove fitted koje sam uzela držale svaka po 4 h i to ju nisam presvlačila jer joj smeta nego jer je bilo vrijeme za presvuć i ne volim da je osim noći duže u njima. Uglavnom , bolje su od pampersica u kojem god pogledu , ja sam naprosto oduševljena i sad moram nabavit RP.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    mi smo onda turbo popisanci jer meni je zeleni racman sa zelenim uloskom ujutro nakon 10h totalno mokar i to skroz i iza
    isto tako i kombinacija ME frotir sa nocnim racman uloskom

sb oct nam je nakon 2 sata vec totalno mokra, rodine puse isto tako makar u njih stavim jos dobar ulozak tipa zuti racmanov ili od konoplje

od AIO imam jedino sb i nam drze recimo 1,5h
    a pocket drzi oko 2h ak je dobro napunjena
    Ma ja sam se samo požalila na pocketice jer su mi skroz nepouzdane.
    Slatkica je isto ujutro skroz mokra (zeleni racman+tetra+zeleni racman uložak ili ME+tetra+ME uložak, naravno, obavezno ME cover)

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i meni su nepouzdane pocket i AIO zato ih koristimo kad nam fali do nocnog spavanja recimo sat vremena ili sad na plazi

nikilo

Početno

Imamo vise razlicitih pelena.
    -Kamarisove su ogromne pa kad bi ih stegnuli do kraja čičkom opet bi puhale iza ledja pa mislim da im to mana.Kad beba lezi u kolicima mokraca se izlije preko ledja na bodić.Coveri su im dobri al su i oni puno veci od ostalih.
    -MiB dosta dobre i izdrze nam 2.5 -3 bez ulozaka i teri.Cover odličan.
    -Imamo i hom maid s kojim nismo bas zadovoljni cak smo ih reklamirali i nista.Punjene sintetikom i jako slaba lastikica oko nogica pa nam procuri.
    -Dobili smo iz SAD Bumkins i Bumpi i izdrze 4 h
    -Zadnju kolekciju smo upotpunili novom HR.markicom Panda gde smo dobili cover na poklon.jako su meke jer su punjene samo frotirom i izdrze nam od 3.5-4 sata(s Pandinim coverom) uz ispijanje jako puno tekucine sto mislim da je super.Po noci dodamo teru i bez problema smo do ujutro

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi isto koristimo platnene pelene i jako sam zadovoljna samo me cijelo vrijeme kopka jedna stvar: da li bebicama smeta što su mokre čim se popiške i da li se zbog toga mogu razboliti u smislu da dobiju neku upalu
    mokraćnih puteva jer su mokri ili da se zbog toga prehlade ????

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne smeta im, u prirodnim su materijalima, a pišanje/kakanje je njihova prirodnost. Ne mogu se zato razboliti. Razboliti se mogu iz sasvim drugih razloga. Urinoinfekcije su, čini se, češće kod djece u jednokratnima, vjerojatno zbog nedovoljnog presvlačenja.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sandra23, samo da podijelim svoje iskustvo sa Kushies AIO. Meni nisu bile nesto najbolje, prvo sto bi body povukao vlagu iz njih ako je preko njega neka trenerkica ili pidzamica na gumu. A desavalo se i sa gegicama. I to iako nije bio dugo u peleni. :/ A druga stvar, nakon 1 godine nosenja (mi smo tu verziju imali tek u onoj toddler velicini 10-20kg), onaj zastitni sloj je tako ogrubio i izlomio se (valjda od pranja i cekanja u kanti sa vodom), poceo je i da grebe, tako da sam ja to s pelena poskidala, pa se sad mogu koristiti kao fitted+cover. Imam i classic verziju (fitted) i puno su mi bolje bile. Te pelene kao pelene su ostale u super stanju, jos uvijek snijezno bijele i bez ijedne rupice na njima. Pretpostavljam da je stvar u materijalu od kojeg je napravljen zastitni sloj, posto nije taj hvaljeni PUL.
    A to da su bolje od pampersica, to svakako.8) Mi smo svoje uspjeli skinuti sa 20 mjeseci, pa se sada seta gologuz. A pelene spakovane i na cekanju.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno ME

nama ME i MIB pelene (fitted) sa ME cover drže u principu 3-4 sata, bez uloške. po noći nam izdrže i do 13 sati s uloškom.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mi smo nabavili još FB pocketice u BG pocketice-i zadnjih dana mi cure kod nogica-ko da se prelije mokraća odnosno ko da se ne upije? :? :?
    sad ih skladištim na suhom i jače pritegnem (i RP I SMIB isto) i dodam uložak pa opet nekad procure kod nogica.zna netko u čem je stvar??

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koju velicinu FB imas? Na koju velicinu podesavas BG pocket i ostale OS?
    Koju velicinu i marku covera koristis (najvaznije)?
    I zadnje, koliko praska za rublje stavljas?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni fitted u zadnje vrijeme procuri, tj. cover oko nogica, onaj rub na coveru navuce vlagu
    al puno pijemo i piskimo u zadnje vrijeme

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pa sad, mislim da ovisi i o tome koliko koja beba piški/kaki
    Uglavnom - nama Kamaris s uloškom izdrži preko dana 3 sata.
    Preko noći stavljamo AIO Kushies, ME Sandy's, AIO ME, sve s tetrom ... i do sad (kuckuc) nije niti jedna propustila.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

moze meni neko objasniti koja je razlika izmedju Kushies fitted i Rodine puse fitted?
    znam da rodina pusa je sve jedna velicina, ali za Kushies fitted sam nasla da su razlicite velicine, pa zasto se onda zovu fitted? zar ne bi trebale sve biti iste velicine?

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa
    Fitted ti je (najjednostavnije rečeno) svaka pelena koja mora imati još i zaštitne gaćice. 8)
    pa zar fitted Kushies ne bi trebale sve biti jedne velicine kao i fitted-One-Size Rodine puse?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa
    Citiraj coccinella prvotno napisa
    Fitted ti je (najjednostavnije rečeno) svaka pelena koja mora imati još i zaštitne gaćice. 8)
    pa zar fitted Kushies ne bi trebale sve biti jedne velicine kao i fitted-One-Size Rodine puse?
    Zašto bi trebale biti jedna veličina? Fitted pelena ima tih koje su u jednoj veličini, a ima i onih u različitim veličinama, isto kao i AIO i pocket.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

cokolina, Kushies nisu one-size pelena. Njih prave u 2 velicine, kao sto kissaluvs pravi u 3 i neki drugi u mozda 4. Kushies imas fitted, zove se classic (na koju ide cover) i AIO, zove se ultra. I sve to u dvije velicine:
    infant 4-10kg
    toddler 10-20kg.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma vidjela sam ja te pelene, uvije su smjestene kod Kushies, ali nigdje na njima ne pise da su Kushies proizvod. Mislim da sam negdje vidjela da ih proizvodi neki D... :/

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

dobro. mislila sam da fitted znaci one size.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo gdje sam ih ja nasla
    http://www.dri-line.com/buy/product_...products_id=31
    Kad ih vec spominjete, kakve su? U poredjenju sa Bella Bottoms i ME one-size. Svidja mi se sto su 100% pamuk.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo stolicu bavljali cueingom u jutro, a ostatak dana su pelene sluzile samo za mokracu. Vrijedi probati.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Mi smo stolicu bavljali cueingom u jutro, a ostatak dana su pelene sluzile samo za mokracu. Vrijedi probati.
    Baš ovih dana pokušavam pohvatati osnove bezpelenaštva u onoj gomili napisanih postova na tu temu, a i nemam baš previše vremena. Motavacija mi je baš kontroliranje kakanja jer joj ovako spontano ometa i san i igru i izlazak iz kuće,...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Citiraj Davor prvotno napisa
    Baš ovih dana pokušavam pohvatati osnove bezpelenaštva u onoj gomili napisanih postova na tu temu, a i nemam baš previše vremena. Motavacija mi je baš kontroliranje kakanja jer joj ovako spontano ometa i san i igru i izlazak iz kuće,...
    Otkad je počela sjediti, stavljam ju na kahlicu i zadnjih dva mjeseca uglavnom kaka ujutro na kahlicu. Zna se dogoditi u dva tjedna jednom, da se pokaki i prek dana u pelenu (sad će garant idućih dana to raditi kad sam ju pohvalila ). Nikakva posebna filozofija. Samo me muči do kad će htjeti sjediti na kahlici (već joj nije tak zanimljivo kao u početku).

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    Otkad je počela sjediti, stavljam ju na kahlicu
    Moja ne sjedi.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Citiraj enela prvotno napisa
    Otkad je počela sjediti, stavljam ju na kahlicu
    Moja ne sjedi.
    Prije sjedenja je često kakala ujutro kad sam joj skinula pelenu

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pozdrav platnenopelenaši
    Evo, ja malo upadam ko padobranac... imam jedno pitanje.
    Vidim da više vas spominje Mother-easy pelene pa vas molim za pomoć - može link na stranicu gdje ste naručivale njihove pelene. Ja ih želim, ali ne mogu ih naručiti preko njihove web stranice, ili mi ne prima karticu (Visa) ili nema Croatie u ponudi zemalja za slanje :?
    Link može i na pp.
    Unaprijed hvala!

P.S. Inače, mi smo za sada kupili svega po malo (AIO, Fitted, pocket... Berry Plush, Fuzzi Bunz, Kushies, Racman, Rodina pusa, SMIB) pa se nadam da ću uskoro i ja imati dobrih savjeta za početnike

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ovo sam negde citala... Mislim da su djevojke narucivale s ovoga
    http://www.mother-ease.com/shop.html
    s tim da odes na internacionalnu prodaju i cula sam da nema Hrvatske na listi. Onda bubnes neku zemlju, ali u comment napises adresu u Hrvatskoj. I ja bih trebala tacnu informaciju o ovome, pa ko zna, neka nam uskoci u pomoc.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala mis-pis!
    S te stranice ja ne uspijevam naruciti, slala sam im mail, ali ne odgovaraju. Nasla sam lijepu našu u C zoni (među zemljama trećeg svijeta ), ali nema je kad kreneš ispunjavati narudžbu. Razmišljam da im faksiram narudžbu. Svi hvale te pelene i jaaaaako ih želim provati.

Ponosni vlasnici ME pelena, javite se

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Vi ste barem medju zemljama treceg svijeta, a gdje je lijepa moja?! Sta oni misle, da smo mi u BiH svi "moderni" pa nosimo jednokratne? Ima nas jos zaostalih. I ja sam htjela naruciti introduction offer, pa cu cekati ovdje da vidim sta ti cure vele.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja imam rodinu pusu i presvlacim ga svaka 2 sata. Mislim da bi izdrzala i tri. Jedino po noci ne znam sta da radim. Nekada je pelena suha skroz do 5h, bez kapljice pisaline. A nekada u 3h bude skroz mokra i navlazi robicu. Dakle, sve ovisi o tome koliko pisa.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Ponosni vlasnici ME pelena, javite se
    Naručila sam s OVE STRANICE Introductory Offer u 6.mjesecu. Stigle su mi za 6 dana.
    Sad sam ponovo naručila u petak pa ćemo vidjeti kad će stići. Oni pošalju mail u kojem između ostalog napišu:

Thank you for your order. It will be sent by air mail from St. Catharines,
    Ontario, Canada and the expected delivery is 2-3 weeks. Some international
    deliveries can take up to 6 weeks depending on the destination ...

Evo, nadam se da sam barem malo pomogla- ja početnica.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala!
    Ima biti da je problem u mojoj kreditnoj kartici. Imam Visu pa mi nije baš jasno zašto je ne prima, ali smislit ćemo nešto (npr. Master).
    I dalje mi nije jasno kako se naručuju ostale pelene gdje se država ne upisuje (kao za introductory Offer) nego se odabere, a među ponuđenima nema Hrvatske :?

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pčelice, ja sam plaćale s MC.

Citiraj Pčelica Mara prvotno napisa
    I dalje mi nije jasno kako se naručuju ostale pelene gdje se država ne upisuje (kao za introductory Offer) nego se odabere, a među ponuđenima nema Hrvatske
    E, to i mene zanima...

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kokretno za ME, spadamo u zemlje zone C, i ako zelis naruciti nesto od njih a da nije Intro, onda pod "drzava" upises neku od zemalja koje pripadaju toj skupini, a nalaze se na njihovoj listi. Ja sam dosad uvijek birala Brazil. Pa pod komentare upises da ti nisi iz Brazila i odakle si, tj. gdje da salju naruceno. Ovo je uputa koju smo dobili od Barb s njihove stranice 8)

Isto ili slicno radis i za druge zemlje. Kad je na listi npr. Jugoslavija a nema Hrvatske, odaberes J. jer ce s(kršitelj koda)ing otprilike biti tocan i pod komentare navedes da si iz HR, a ne J. Ako te bas frka i zelis se dodatno osigurati, mozes im i poslati mail na customer service da se uvjeris da imaju tvoju pravu adresu.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •