Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: osip

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno osip

ne mogu vjerovati, nakon skoro 2 mj u platnenima,osip
    krenulo je od SB aio pelene,koju sam i prije koristils (piškila je i kakila),pa sam ju previla u kushies (i namazala kremom) i još je crvenija nakon toga. sada je u kissaluvs pa ću vidjeti.
    kako sad osip? jel možda neka bakterija u urinu? ima li to veze?
    uh...help..

:?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jesi li možda jela puno naranči, mandarina ili nešto ljuto?
    Moguće da reagira na nešto iz tvoje prehrane?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

samo luftaj guzu što duže

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Čitala sam prije da mijenjaš pelenu svaka 3-4 sata. Ako još uvijek tak radiš, probaj mijenjati svakih sat i pol ili dva, puuno luftaj guzu, peri samo čistom vodom i maži kremicom.
    Ja ti još uvijek mijenjam svaka dva sata pelenu (osim noću, tad je po 12 sati u jednoj peleni jer ju nemam srca razbuđivati) i jednom dnevno po pol sata luftam guzu.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Odi pedijatrici-možda su gljivice-tako smo mi imali kad je H. bila mala, riješili sa Plymicol kremom.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Odi pedijatrici-možda su gljivice-tako smo mi imali kad je H. bila mala, riješili sa Plymicol kremom.
    Potpisujem. Zna to biti i samo faza, pa prođe za par dana. Tako je i nama bilo kad je bio bebica (imali jednokratne), malo sam češće presvlačila i malo više luftala, pa prošlo.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a možda reagira na kobasice? ali samo je crvena oko guze i to područje dolje...
    da, otići ćemo ako ne prođe kroz koji dan..danas sam češće mijenjala pelenu...
    a kako znati da li su gljivice? da ne idem do pedi bezveze..

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jesi se preispitala što si jela? Naranče, mandarine, kiwi ili sl.?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Namaži s nekom cinkovom kremom. Nama uvijek pomaže. Npr. od babylove iz DM-a Wundschutz creme ili Niveinu istog tog naziva.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nama svako malo tak bude, jedino nas spasava pavlovicka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo vratili smo se od pedice..nisu gljivice, nego neurodermatitis...ima i na licu i kod guze...dobili kremice i nadam se da će sve biti ok...malena će imati suh kožu na mamu.. rekla je da ju ne zabundavamo previše

Wundschutz od Nivee nije pomogla, a sa ovom babylove nisam ni probala..

ceki, pojela sam 1 mandarinu..dakle, nije to...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ako stavljaš čajevac u pelene možda da ga izbaciš na jedno vrijeme i on isušuje kožu. Žao mi je da je tako..... bilo bi bolje da je mandarina :/

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ida je imala nekih mjesec dana osip po licu i malo po tijelu. Rekla je pedica isto ko i tebi i da jednostavno ima suhu i osjetljivu kožu. Riješili smo to bepanthen kremom (izbjegli steroide :D ) i sad je sve ok. Odonda ju i kupamo u mustelinoj stelatopii (uljno-mliječna kupka) iako sam pobornik obične vode, ali ako ne ide - ne ide.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nema čajevca već odavno u mojim pelenama...
    dobro je... osip dolje se već lagano povukao :D

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jupi :D

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj may prvotno napisa
    nema čajevca već odavno u mojim pelenama...
    dobro je... osip dolje se već lagano povukao :D
    :D

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pljes-pljes-pljes! :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo, i nas to muči. Imala je jedno tako osip kad je imala 3 tjedna i trajalo je nekih tjedan dana
    I evo ga sad opet s 5 mj.
    ne bih to odmah pripisivala pelenama jer smo već 5 mj u njima, tj nikad nije imala na sebi jednokratnu, osim u rodilištu. pa što bi onda baš sad od pelena? Ali ne znam. Imamo par novih, ali ne znam sad kako skužiti je li od pelene. Inače, ovo traje već par tjedana, s tim da se par puta skoro skroz povukao pa bude dobro par dana pa onda opet

Inače, ja normalno jedem agrume, i prije i sad, pa nije valjda da je od toga.
    Razumijete, nemam osjećaj da sam išta promijenila. I čajevac stavljamo od početka.
    Mazali smo i Bepanthenom i Desitinom i uljnim puderom i Canestenom i Stelactivon...malo nešto pomogne, ali opet se pojavi
    Da odem stavrno do doktorice?

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Evo, i nas to muči. Imala je jedno tako osip kad je imala 3 tjedna i trajalo je nekih tjedan dana
    I evo ga sad opet s 5 mj.
    ne bih to odmah pripisivala pelenama jer smo već 5 mj u njima, tj nikad nije imala na sebi jednokratnu, osim u rodilištu. pa što bi onda baš sad od pelena? Ali ne znam. Imamo par novih, ali ne znam sad kako skužiti je li od pelene. Inače, ovo traje već par tjedana, s tim da se par puta skoro skroz povukao pa bude dobro par dana pa onda opet

Inače, ja normalno jedem agrume, i prije i sad, pa nije valjda da je od toga.
    Razumijete, nemam osjećaj da sam išta promijenila. I čajevac stavljamo od početka.
    Mazali smo i Bepanthenom i Desitinom i uljnim puderom i Canestenom i Stelactivon...malo nešto pomogne, ali opet se pojavi
    Da odem stavrno do doktorice?
    Opet ja s gljivicama- a da nisu gljivice? Male crvene pikice, izbočene, i onda se oljušti koža sa vrha kroz par dana (tako je nama izgledalo)?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i mi se javljamo...u platnenim smo bili 2,5mj...a onda nakon jedne noći (kamaris + tetra)...pišonjica crvena pri vrhu pelena mokra, mokra... ea sad ...već dva dana smo u jednokratnim i mažemo se niveinom s cinkom...luftamo se kod svakog presvlačenja (obično svako 2, ponekad 3sata, osim noću)...čak sam i jučer primjenila bezpelenaštvo... ha ha...skužila sam da veći dio posla (piša) napravi u roku od 30-45min od početka podoja...e sad...ja ga obično presvlačim kad se probudi....to je zato, jer bi mi se inače totalno izbljuva, a i zna često zaspat prilokom podoja...pa kak onda da ga budim, nerviram...sam da bi ga presvukla (ne vrijedi ni ona polako, lagano...probudi se)....pišonjica je lagano bolje...al me sad FRKA da nam se to opet ne dogodi u platnenim, obzirom da je u direkt vezi sa mokraćom ...već sam se nabrusila na bezpelenaštvo kad dođe ljeto...ima li ko kakvih iskustva u vezi sa navedenim???? molim lijepo...eh da i koristimmo samo vodu i vatu+dobro posušit...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

momtobe, ma ne znam više. I ja sam mislila, ali nije da se uvijek povuče od Canestena.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Inače, jučer sam bila na određivanju vitaminsko-mineralnog statusa i ispalo je da mi fali vitamina C (to mi je totalno čudno jer stvarno jedem dosta agruma)pa sam si uzela dodatno pripravak c vit., ali onda mi možda ni ne bi bilo baš pametno još dodatno uzimati c vit. ako je osip radi toga. Ali, kažem, jela sam ih i prije, i naranče i mandarine i limun i kiwi...

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

OT gdje se i kako određuje vitaminsko-mineralni status?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni napravila žena iz TwinLaba koja povremeno dolazi u ljekarne, a inače radi se još negdje, bila nedavno šogorica, ali zaboravila sam . pitat ću je

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Branka, sada se ubacujem ovdje.
    L. je imao nešto, pelenski osip ili gljivice. Nije izgledalo ovako kako je Momtobe opisala, odnosno nije se ljuštilo, sličilo je na naukupine jako crvenih točkica.
    Bili smo kod pedice i dala nam je Plymicol koji nisam koristila (namazala možda jednom), mažem stalno sa onom original dr. Pavlović iz DM-a i prolazi. Nije prošlo sve, ali je ogromna razlika.
    Imam još jedan Plymicol pa ti ga donesem sutra ako hoćeš.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

K. ima gljivice, preporuka Plymicol krema (u uputama piše ujutro i navečer), ali mi se čini da nema previše učinka.
    Brišem je platnenim krpicama-gazicama namočenim u toplu vodu, pa kad je čisto na mokru krpicu nakapam tri kapi ekstrakta koštice grejpa i s tim tapkam gljivice . Poslije mažeme Weleda baby kremom.

Ima li tko iskustva s ekstraktom? I Weleda kremom.

Poklonik sam homeopatije, ali navodno bi pomoglo da joj oralno dam Nistatin suspenziju? Jeste li probali?

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo da se i ja javim na ovaj PDF ali sa problemom
    u platnenim smo već 3 mjeseca.. na početku se bio malo osuo ali je brzo prošlo.. tada smo kombinirali još platnene+jednokratne (navečer bi mu stavljala jednokratnu)
    sada ih imam dovoljno i prije cca mj. dana sam mu počela stavljati noćnu pelenu
    toliko se bio jako osuo da sam se baš prepala.. od tada je konstantno osut
    probala sam sa bepanthenom, mustelom, čistim nevenom i pavlovićevom i osip ne prolazi
    sad mu opet stavljam jednokratnu navečer ali do kad osip???
    kakica mu je užasno počela smrdit posljednjih par dana ali još je samo na mm ( ne računam ako pojedne jednu malu žličicu nečeg, obično i to pljune)
    pedijatrica je rekla da nisu gljivice ali mi je opet čudno da ne prolazi ovako dugo
    što da radim??
    ne stavljam više ulje čajevca ni lavande otkako je osut, koristim gel za pranje pelena..

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

S. se rijetko zacrveni a kad da, onda ne mažem ni sa čim, puštam ju što više bez pelene i perem samo čistom vodom, tekućom (tuširam) što češće....
    mislim da iritiranoj koži ne trebaju dodatne kemikalije, kreme, masti, ulja i ostalo :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa
    evo da se i ja javim na ovaj PDF ali sa problemom
    u platnenim smo već 3 mjeseca.. na početku se bio malo osuo ali je brzo prošlo.. tada smo kombinirali još platnene+jednokratne (navečer bi mu stavljala jednokratnu)
    sada ih imam dovoljno i prije cca mj. dana sam mu počela stavljati noćnu pelenu
    toliko se bio jako osuo da sam se baš prepala.. od tada je konstantno osut
    probala sam sa bepanthenom, mustelom, čistim nevenom i pavlovićevom i osip ne prolazi
    sad mu opet stavljam jednokratnu navečer ali do kad osip???
    kakica mu je užasno počela smrdit posljednjih par dana ali još je samo na mm ( ne računam ako pojedne jednu malu žličicu nečeg, obično i to pljune)
    pedijatrica je rekla da nisu gljivice ali mi je opet čudno da ne prolazi ovako dugo
    što da radim??
    ne stavljam više ulje čajevca ni lavande otkako je osut, koristim gel za pranje pelena..
    I mi smo imali crvenu guzu kad je koža bila u direktnom kontaktu s pamučnim slojem pelene. Riješili smo to stavljanjem linera od flisa koji drži guzu suhom. Moj mališa je jedan od rijetkih kojima smeta direktan kontakt s pamukom (nažalost), no zato postoje rješenja koja ne uključuju jednokratne pelene. Sad je toplo vrijeme, pa je isto dobro malo luftat guzu bez pelena.
    Ide li možda koji zubić van? Neki kažu da to ima veze s crvenom guzom
    Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Mi smo smrduckanje rješili tako da ispranu pelenu našpricam e.u.lavande(taj sam imala doma,čajevac nikako da idem kupiti),pa nam kupatilo više ne smrdi ,a stavim par kapi i umjesto omekšivaća u pranje.
    Svi smo 8) od mirisa.
    Valjda pelenama neće biti ništa?
    A stvarno se čuje "miris" kad je skinem,pogotovo noćnu(valjda nije uroinf. ).

Btw. sada nam ide zubić(često kaki),i guza je crvena ko semafor.
    Često se presvlačimo,luftamo i malo namažem Sudocremom.Ima netko još kakvav savjet?

Imala sam priliku opipat ove pelene s bambusom(malo su mi skupe,nažalost)-jesu sve tako mekane(da li ostanu i nakon pranja),
    je li stvarno bambus antibakterijski i kako?
    Nadam se da sam pomogla!

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

zub je krenuo prije dva dana! ne znam...
    luftanje guze nam je nemoguća misija jer se toliko češe da nas je strah da si ne otkine ćunu
    hvala na savjetima.. probat ću sa linerima od flisa

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da,moguće i od zubi..
    me lineri i lineri od flisa... zakon

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •