-
Amoxil 500mg
Smije li se terapija Amoxilom od 500 mg,koji se uzima 3 puta dnevno već pet dana ,produžiti još jednom kutijom istog lijeka ?
U pitanju je zubobolja i upaljen korijen zuba,možda i gangrena.
Djelovanje Amoxila je vidljivo,bolovi se rjeđe javljaju,ali su još uvijek prisutni.
-
ja mislim da ne jer koliko znam,antibiotik se smije uzimati najviše tjedan dana.
zašto ne nazoveš dr.i ne pitaš za savjet?
ja bih tako napravila
-
Napravila bih ja tako,ali nisam ja u pitanju, radi se o nekome drugom.
Hvala ti što si se javila.
-
ako je upaljen korijen zuba ili gangrena, ako je tako jaka upala onda se obično daje klavocin u kombinaciji sa medazolom
kad se išlo s amoxilom on bi trebao ići u dozi 2x1 gr, ako se radi o odrasloj osobi
ako bi se nastavljala terapija netko treba recept za taj lijek napisati, jer se amoxil ne bi smio moć kupiti kao bombon u dućanu, a taj netko bi trebao biti stomatolog koji će na osnovu nalaza odlučiti o daljnoj terapiji, a ne bi trebao sam pacijent odlučivati da li da pije lijek 5 ili 8 dana
to može napraviti i dežurni stomatolog s obzirom da je vikend
-
a70v,zahvaljujem se na odgovoru.Cijenim tvoje savjete.
Stomatolog i jeste propisao terapiju,ali je na god.odmoru.Nema zamjenu.
Ali se ubrzo vraća.
A kod nas još nije vikend !
-
MM je operirao korjen jedinice i dvojke i pio amoxil 3x1, te taman kad je popio do kraja išao na dr. operaciju druga dva zuva i opet pio amoxil...znači čitav mjesec....i to na zapovijed privatnog stomatologa
-
Osoblje foruma
Imam dugotrajno iskustvo s upalama zubnih korjena i celjusne kosti (hvala bogu sad je iza mene..). Uvijek se radilo o kutijetini Klavocina i Medazola (katastrofa za zeludac, a usto i yay - gljivice). U nedostatku istih, bila sam na Ceporexu.
Ne bih nista uzimala na svoju ruku.
-
Veliki sam protivnik uzimanja medikamenata na "svoju ruku".
Radilo se o dvodnevnom produženju terapije koju je propisao stomatolog.
On je bio odsutan,ali ste vi bili prisutni i svojim iskustvima ste mnogo pomogli.Hvala vam što ste se javili
.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma