Results 1 to 23 of 23

Thread: osip posvuda (alergija?)

ivarica

Default osip posvuda (alergija?)

sinoc me pocela svrbiti ruka i ja se idem posvrbiti i vidim - ospi posvuda, ali doslovno milijun malih sitnih bezbojnih 3d tockica po cijeloj ruci, drugoj, ledima, vratu, nogama, licu, jedino ih nema po trbuhu???
    jutros nista bolje, imate ideju sto moze biti?
    nikad nisam bila alergicna prije ali zadnjih godinu dana me nekoliko puta napala urtikarija koja bi se ubrzo povukla pa nisam nikad posla kod doktora. da li je netko od vas dobio alergiju sa 30ihmm godina?

Sa alergijama se nikad ne zna.Moja mama ih dobila kad smo se odselili za Canadu.Inace nemam pojma sta bi to moglo biti.Imas li po licu ili tocnije obrazima?

ivarica

po obrazima ne, ali kako se priblizava bradi i vratu, ima

Default alergija

Ja prije par godina oko 10 h ujutro na poslu skužila da imam osip po vratu i rukama. Sitne,crvene točkice. Uglavnom ispostavilo se da je od džempera (moher) dobila 2-3 injekcije i prošlo. Džemper poklonila, meni se to nikad nije ponovilo i to ti je to...

Uglavnom liječnici kažu da se sa alergijama ne treba zezati. Razmisli što ti je to moglo izazvati i popij par dana sirup za alergiju ako ti se neda ići kod dr.

ivarica

nije (nazalost ) nikakav novi komad robe, prasak provjeren, omeksivac isto.
    mama mi bila 4 dana tu ili je stres ili njen parfem

Znas zasto sam te pitala jer sam sad imala par susreta sa sarlahom koji moze proci i samo u obliku osipa ali onda su obrazi crveni ono kao da te netko osamario :D :D i jezik je jagodicast tj u obliku jagode i osip po jeziku kao sitne tockice

Osoblje foruma emily's Avatar

jesi jela nesto "sumnjivo"?

ivarica

sad imam i po usima
    emily, pola tog sto ja jedem je "sumnjivo"

damir kaze da je zbog crnog secera, onog mog hvaljenog muscados u topicima o kukijima, ali ovaj put je druga marka.

Ivarica kako osip jel se smirio?

ivarica

osip se nije smanjio
    a jucer me uhvatilo jos i kostobolja, grlobolja, glavobolja, ....ne mogu ni nabrojati sto sve ne, dijagnoza: jeremija

Ines's Avatar

ivarica
    i moja lucija ima takav neki osip.veli doktorica da nije alergija ni nis zarazno nego da je od pada imuniteta.

LJUDI HELP!!!!!!!
    vidila sam na googlu ovu stranicu i odma sam se registrirala da mi pomognete.Jedno jutro sam se probudila i po licu mi je bilo puuno malih skroz sitnih točkica koje nisu crvene već,ono boja kože.Sad su mi i malo ošle po vratu no ne po cijelom,i nema ih nigdi vise već samo po licu!
    imam 15god i to mi je od jučer :? :? :? :? :? :?

niccoleta's Avatar

ja na moru uvijek dobijem neku alergiju od sunca i mora.... i to ispod vrata, i po rukama, onako crveni osip i strašno svrbi.....
    prijateljica mi je predložila beta karoten od natural wealtha, kaže da je njoj od toga ok i da nema osipa......

mogla bih probati!

ana.m's Avatar

Uf i ja sam dobila takve 3D točice po vratu i prsima, gdje mi je otvor majce. A svrbiiiiiii! Za poluditi. Pretpostavljam da je od sunca u kombinaciji sa znojem. Užas!

Kod alergije na sunce ne piti beta-karoten nego astaksantin. Također je karotenoid, ali nema djelovanje vitamina i ne može se predozirati, a neusporedivo je učinkovitiji. Uz kožu štiti i retinu, zglobove.... Kod već postojećih alergija pije se minimalno 4 mg, a za zaštitu 2-4 mg.

Uz to jako dobro je nabaviti i koloidno srebro. O njemu ima posebna tema s više podataka pa neću ponavljati. Baš kod fotodermatoza s njim imam dobra iskustva: par špricanja dnevno i nema prištića, ali meni nije bilo previše izraženo.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Gdje ima taj astaksantin i u kojem obliku?

Quote Originally Posted by Kaae
    Gdje ima taj astaksantin i u kojem obliku?
    U skoro svakoj ljekarni, od više proizvođača. Cijene variraju ovisno o veličini pakiranja, dozi i kvaliteti. Uvijek je u obliku kapsula.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Hvala!

NanoiBeba's Avatar

Od prirodnih stvari meni pomaže učje od gosine trave, ali oprez treba mazati nakon dolaska sa sunca. Nikako namazan uljem ići na sunce. Pomaže mi i špricanje raznim termalnim vodama u spreju

niccoleta's Avatar

Quote Originally Posted by mim
    Kod alergije na sunce ne piti beta-karoten nego astaksantin.
    ja kupila jučer,,,, vidjet ćemo 90kn/30kom

niccoleta's Avatar

ustvari, zeznila sam se, trebala sam kupiti sad samo beta karoten jer ne znam kad ćemo i hoćemo li uopće na more.... pa makar da u solariju brže potamnim, jer u njemu ne dobijem osip
    a onda kad saznam za more mogla sam si uzeti ovo....

Quote Originally Posted by niccoleta
    ustvari, zeznila sam se, trebala sam kupiti sad samo beta karoten jer ne znam kad ćemo i hoćemo li uopće na more.... pa makar da u solariju brže potamnim, jer u njemu ne dobijem osip
    a onda kad saznam za more mogla sam si uzeti ovo....
    I uz astaksantin ćeš dobiti efekt bržeg i temeljitijeg tamnjenja, ali ćeš izbjeći onu tipičnu žućkastu boju kože. Uz to će ti koža biti zaštićenija od štetnog djelovanja UV-zraka. Ako baš želiš i beta-karoten uzmi si neko mlijeko za tijelo koje ga sadrži pa ćeš imati i taj učinak.

Meni astaksantin spriječi onu ružnu pojavu da mi teško stečena boja tijela (samo 2 nijanse tamnija od prirodne aristokratski-bijele ) ostane na kadi s prvim kupanjem nakon ljetovanja. Nekako ispada da mi ta boja duže traje. Nisi pogriješila u izboru preparata. Ako dobiješ fotodermatozu samo pojačaj dozu astaksantina.

niccoleta's Avatar

hvala ti na pomoći..... baš me zanima....