Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 85 od 85

Tema: jel ostao netko trudan za vrijeme dojenja?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je bila redovita, plus sto smo ciljali plodne dane (mjerila sam bazalnu, pratila sluz i sve ostalo sto mozes vidjeti na pdf-u prije zaceca)....
    i eto, godina dana je trebala. vec smo se spremali na pretrage

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ..koliko je dojenje u ovom nasem slucaju utjecalo na to, ne znam (zara je s dvije godine dojila barem 10 puta danju, i skoro cijelu noc je bila na cici; s 3 godine je dojila kao sto sam gore napisala, 5-6 puta u 24 sata)
    ja nekako mislim da ovo ima veze, jer se prolaktin i onako vise luci nocu, a i uspeli ste kad ste ukinuli nocne podoje, zar ne?

kekita

Početno

e sad se i ja pitam....moje sunceko ima 8 mjeseci, dojenje još ono po noći-dva, tri puta. Tako negdje zadnjih mjesec dana, a od menge još ništaaa??? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, sve vam je to jako individualno i tesko da se netko moze ravnati po tudjem iskustvu.
    Moja mladja kcer jos uvijek puno doji. Puno je dojila tijekom noci prije zaceca trece bebe. Sa samim zacecem nije bilo nikakvih vremenskih nepogoda. Ili da se bolje izrazim, uspjelo nam odmah.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ..koliko je dojenje u ovom nasem slucaju utjecalo na to, ne znam (zara je s dvije godine dojila barem 10 puta danju, i skoro cijelu noc je bila na cici; s 3 godine je dojila kao sto sam gore napisala, 5-6 puta u 24 sata)
    ja nekako mislim da ovo ima veze, jer se prolaktin i onako vise luci nocu, a i uspeli ste kad ste ukinuli nocne podoje, zar ne?
    pa, uspjeli smo nekih 5-6 mjeseci nakon što smo ukinuli noćne podoje...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mislim da je ovo sto Zorana kaze najverovatnije. svaki organizam je poseban, a endokrini i imunoloski sistem su jako kompleksni, i sve jako medjusobno povezano, a od svega toga zavisi mogucnost zaceca.

lutonjice, meni je nekako ostao takav utisak o tome sta se vama desavalo, izvini ako je to sto sam napisala delovalo kao povsno naklapanje.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dakle, da rezimiramo, sve je to individualno, treba biti dovoljno uporan i vjerovati da ćemo uspjeti, bez obzira na broj idužinu podoja, što dnevnih, što noćnih, bilo dojenje isključivo samo dojenje, menstruirale ili ne, i onda bu Bingoooo! :D :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kekita prvotno napisa
    e sad se i ja pitam....moje sunceko ima 8 mjeseci, dojenje još ono po noći-dva, tri puta. Tako negdje zadnjih mjesec dana, a od menge još ništaaa??? :?
    A ja se brinem što 2,5 mjeseca od poroda nemam mengu. Usput, je li tko ostao trudan dok doji a nema mengu?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Drugim riječima, kako bih upće znala da sm trudna??? Za test nemam jednostavno živaca, a osim toga može biti krivi rezultat!!

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ljiljana, ovulacija dolazi prije menstruacije tj. menga je "posljedica" neoplođene jajne stanice

možeš ostati trudna i prije prve menstruacije

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    ostala sam trudna kada je vid imao 11 mj (a skužila tek za 2 mjeseca - mislila sam da sam anemična jer sam konstantno bila umorna)
    Kako si spoznala da si trudna? Umor kao simptom kod mene ne bi palio, jer sam umorna i nikakva zbog viroze koja me muči već mjesec dana. Nabrekle grudi isto tako...takve su valjda povremeno zbog dojenja...Nadam se da su kondomi dovoljna zaštita, ako ne imat ću opet doživljaj blizanaca... :shock:

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Aha, sorry, još sam malo pogledala postove, tebi se već ciklus uspostavio prije nego si zatrudnjela...znači jedini način da, u razdoblju dok nemamo ciklus, saznamo da li smo trudne je posjet giniću...Test može biti pogrešan, kažu da je nakon poroda u nama još neko vrijeme prisutan hormon trudnoće...

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nisam nikada čula da bi test za trudnoću mogao pokazivati krivi rezultat ukoliko se koristio vrlo brzo nakon prethodne trudnoće.
    Odi izvati krv.

Ja sam imala samo dvije mens. prije ponovne trudnoće, a najveći pokazatelj mi je bio strašan umor, želja za paštetom i odobojan miris vlažnih maramica.
    Trudnoću sam skužila u cca 9 ili 10 tjednu

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam dobila posle 2,5meseca prvi put nesto sucmurasto a sledeca je bila ono pravo i posle toga nista!!! Kasni mi mesec dana, uradila sam test koji je negativan.E sada, od te poslednje mens. nama se drasticno povecao broj podoja ranije je spavala po celu noc cesto nam je prvi podoj bio tek oko6h ujutru, a zadnjih mesec i po ne spava odnosno spava na ciki, sisa min. 10 puta u toku noci, pa me interesuje da li je zbog toga izostala.
    Nemam neke simptome , a kod ginica mi se NIKAKO ne ide.Pomagajte

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj jeka prvotno napisa
    Pomagajte
    što da ti pomažemo, u peglanju robice, ma još je prerano za to

Odi izvaditi krv ako ti se baš ne ide do ginića

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo mene još jednog živućeg primjera da žena zaista može zatrudnit dok doji :D ....moje malo prasence ne silazi s cice gotovo cijelu noć. :shock: ...baš kak su i druge cure pisale ,otkad sam trudna mala koda me sve više ciki....

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Eto, ja dobila posle 2,5mes. kasnjenja...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaci ne trebam se brinut? Ja sam prvu mens. nakon poroda dobila nakon 11 mjeseci,a druga je trebala stici prije tjedan dana.
    Al to je valjda normalno da se jos nije ustalio ciklus.
    Jako sam napeta i jedva cekam da dode,poluluda sam,pere me PMS,zivcanim na muza,prezderavam se,pa mi je zlo...sto sve mogu hormoni

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Da, i mene je pucao PMS neverovatno.A mislim da je nedelju dana kasnjenja
    totalno ok, evo ja sam zivi primer

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja bila živčana za poludit...mislila da je PMS, al nije...dojimo po noći puno, radim od 8-16 i tada of kors ne doji, menstruaciju imam cca 4 mj. nakon poroda, prije 2 mjeseca se odlučili na bebu i evo je stižeeee

Dakle, suma sumarum, još jedna začela dok doji :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cestitam!!!
    (Ja sam prekjucer dobila,nakon 2 mjeseca.)

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pogledajte datume rođenja moje djece! Prvo dvoje samo dojeni dok se nisam počela rušiti po cesti i usput saznala da sam pokoji tjedan trudna (treći put)!

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure koje ste ostale trudne dok ste dojile da li je vaš suprug/dečko (ako smijem pitati) ejakulirao u vas (ajme kako sam pristojna ) ili se desilo slučajno?

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi smo cijelo vrijeme prakticirali samo prekinuti snošaj, a kad smo odlučili napraviti bebu, uspjeli smo već iz drugog pokušaja, unatoč nepravilnim ciklusima

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mi prakticiramo prekinuti snošaj, ali me nekako strah (btw tako nam je došao David ).....šta nikakve pulile ne postoje koje se mogu koristiti za vrijeme dojenja?

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A nije ni meni bilo svejedno, s obzirom da su mi ciklusi varirali od 28 do 45-50 dana. Par puta sam radila i test na trudnoću iako sam bila 99 % sigurna da nisam, ali eto ...
    Ne znam postoje li pilule koje idu uz dojenje, ja ih ne bi pila ni da postoje.
    A šta nećeš prezervativ ?

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

e ja sam vam prica za sebe:
    prvi put ostala trudna i uz pilulu i uz jaaaako neredovite odnose (jer dijelilo nas je 1500km), kad sam skuzila da nesto nije bas najnormalnije bila sam vec 4 mj. trudna!
    drugi put ostala trudna uz intenzivno dojenje, ali sam imala vec M. (dobila kad je S. imala cca 8 mj. jer je tad imala fazu intenzivne klope i drugih stvari osim mamine cike!). nismo se bas pazili jer sam (navodno od zaostalog komadica posteljice) imala mali polip na maternici koji je kao trebao bit prepreka ponovnom zacecu i dok sam ja razmisljala ici ili ne na kiretazu, to se sve ocistilo prirodnim putem. znala sam od pocetka.
    treci put ostala sam trudna uz malo manje intenzivno, dvostruko dojenje, bila uvjerene da cu dobit M. (furao me zestoki PMS oko 15.2.), pa zaboravila na to i nakon par mjeseci, cca u 5/06 mi je vec bilo jasno kolko je sati, i kaj da velim, opet prvi pregled i UVZ u cca 20 tj.)
    ak ovako nastavim desit ce se i meni prica "Dobar dan! Znate, boli me trbuh, jel mozda slijepo crijevo?" "Ne gospodjo, radjate!"

srecom pa MM ima zabranu prilaska do daljnjega, jadnik!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj makka prvotno napisa
    A šta nećeš prezervativ ?
    A šta misliš ?

Vidim da ga ni ti nisi htjela

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Haha Inace,postoje pilule koje mogu uz dojenje.Samo neznam jel ih ima u HR. Zovu se Cerazzete ili tako nekako.
    Meni ih je doc prepisao nakon poroda,no nikad ih nisam podigla. Igramo na srecu,dok se jednom ne desi !bingo!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

podižem ovaj topic jer imam problem.

užasno me strah ponovne trudnoće. ali užasno. (rodila prije mjesec dana)
    uz sav taj užas, ne želim piti pilule, niti zbog dojenja niti hormona koji na mene grozno djeluju.
    nemam baš redovite odnose, iako smo ih upraznili par puta otkako sam rodila.
    danas sam se probudila s nekim čudnim osjećajem straha da nisam trudna. neću se više 'zekati' što se odnosa tiče (čitaj:kondomi ), ali nikako da se riješim straha... (tim više što čitam po forumu, i vidim da je stvarno VELIKI postotak vas zatrudnio vrlo vrlo brzo poslije poroda, uglavnom u prvih godinu dana... nemam ništa protiv, dapače, ali ne za sebe. nikako ne želim sada još jednu bebu)

isto tako, valjda sam jedina ovdje što očajnički želi dobiti menstruaciju! što prije!

ma ne znam što mi je.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uz ekološko dojenje, lako je moguće da mjesečnicu dobiješ nakon godinu-godinu i pol.

a zatrudniti možeš i prije nego dobiješ mjesečnicu (jer ne možeš znati jesi li ovulirala dok ne prokrvariš, je l' tako), pa onih prvih mjeseci dok se ciklusi ne ustale ako se oslanjaš na prirodne metode...

kontracepcija je jedino rješenje, ako si sigurna da ne želiš još jednu bebicu uskoro. kao alternativu piluli neke su cure koristile spiralu, a meni se kondomi čine najjednostavnijim rješenjem.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a je li istina da testovi za trudnoću za vrijeme dojenja ne moraju biti točni? (nisam još probala)
    i je li ovo mit ili istina - da su u razdoblju brzo nakon poroda žene sklonije zatrudniti nego inače??
    (pročitala sam cijeli ovaj topic...ne idem baš pod ekološko dojenje :/ )

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

još nešto - podstavila sam negdje već pitanje ali dobila 0 odgovora...zna li tko nešto više o pilulama za muškarce?! ...to sam negdje čitala, možda je bilo predstavljano samo kao 'mogućnost iz budućnosti' :?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj k2007 prvotno napisa
    a je li istina da testovi za trudnoću za vrijeme dojenja ne moraju biti točni? (nisam još probala)
    i je li ovo mit ili istina - da su u razdoblju brzo nakon poroda žene sklonije zatrudniti nego inače??
    (pročitala sam cijeli ovaj topic...ne idem baš pod ekološko dojenje :/ )
    Nema razloga za netočnost testova u trudnoći, jer oni reagiraju na hormon beta HCG koji (koliko ja znam) nema veze s dojenjem...

A ovo drugo je meni logično - jajnici su se "odmorili" kroz trudnoću i nakon poroda bez ovulacija, pa "bolje rade". Ali ne znam ima li to znanstvenu osnovu, samo mi je logično da bi bilo tako...

O pilulama za muške ne znam ništa, osim da se nešto ispituje na tu temu, ali daleko od primjene.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da li se moze zatrudniti za vrijeme dojenja? Moja prijateljica je tvrdila da uje to nemoguce,bebica je imala 3 mj. kada je zatrudnila jer je bila uvjerena da dok doji ne moze zatrudniti.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •