Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: voznja u krilu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno voznja u krilu

Ne znam ni sama gdje da ovo stavim, jedino mi ovdje izleda primjereno. Dakle, u zadnje vrijeme vidim sve vise oceva koji voze automobil sa djetetom mladjim od 2 godine u krilu a majke hladnokrvno sjede na suvozacevom mjestu i smjeskaju se. Pa dobro zar policija to ne vidi ili sta? I ko je tu lud? Jucer je jedan drzao dijete u krilu naslonjeno na lijevu ruku kojom je drzao i volan, dok je desnom rukom drzao mobitel na koji je pricao i sve to za vrijeme voznje samim centrom grada. :shock:
    Mislim koja korist od zakona kad se ni jedno slovo ne provodi?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da tu murija nije nista kriva nemogu izaci na kraj i s mnogo drugih gori stvari ... stvar pojedinca... to je samo jedan primjer koliko roditelji nisu upućeni i educirani o nekim stvarima .. trebalo bi uvesti u obvezno tečaj prije poroda i mami i tati .. pokazati par stravičnih slicica/filmica mislim da bi se jedino tako to smanjilo ...
    Meni kuma trudna s 3 kikačom u 7 mj. je trudnoće i jos uvijek nije osla ni na jedan pregled zasto da se cudim onda da ce ona to isto napraviti za par godina...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj gejsha prvotno napisa
    Mislim da tu murija nije nista kriva nemogu izaci na kraj i s mnogo drugih gori stvari ...
    Ma da, nisu krivi a ne provode zakon...? Kad bi se stvarno novčano kažnjavalo ljude koji djecu ne voze u autosjedalicama, bilo bi manje takvih bisera.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Nina_Zg prvotno napisa
    Ma da, nisu krivi a ne provode zakon...? Kad bi se stvarno novčano kažnjavalo ljude koji djecu ne voze u autosjedalicama, bilo bi manje takvih bisera.
    jel tu sad riječ o autosijedalici ili voznje djece naprijed?? (ja sam shvatila o voznji kikiaca naprijed)
    klinci do 12 g. nesmiju naprijed i tu je jasan zakon i kazna .. Ako si mutav to ti ni Bog nemre pomoci a kamoli murija .. mozda bi uspjeli sve pohvatati da zivimo u big brother svijetu ..

Postoji punoo ljudi nazalost kod nas koji nemaju kako doci do autosjedalica ni novčano ni da joj netko pokloni pa opet sjede mame nazad s djecom ..
    sta bi trebala iz dug. sela do dubrave ici pjeske iza auta kad vodi dijete doktoru

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

jel tu sad riječ o autosijedalici ili voznje djece naprijed?? (ja sam shvatila o voznji kikiaca naprijed)
    klinci do 12 g. nesmiju naprijed i tu je jasan zakon i kazna .. Ako si mutav to ti ni Bog nemre pomoci a kamoli murija .. mozda bi uspjeli sve pohvatati da zivimo u big brother svijetu ..

Postoji punoo ljudi nazalost kod nas koji nemaju kako doci do autosjedalica ni novčano ni da joj netko pokloni pa opet sjede mame nazad s djecom ..
    sta bi trebala iz dug. sela do dubrave ici pjeske iza auta kad vodi dijete doktoru
    Ne, trebala bi kupiti autosjedalicu svome djetetu ako ne želi riskirati ozbiljne ozljede i ako ne želi kršiti zakon. Amen. JEDINI način za sigurnu vožnju djeteta automobilom jest VEZANO OTRAGA U PRAVILNO POSTAVLJENOJ AUTOSJEDALICI, prilagođenoj dobi i kilaži djeteta.

Po zakonu je zabranjeno voziti djecu naprijed. Po istom tom zakonu, zabranjeno ih je voziti bez odgovarajuće autosjedalice.

Provođenje zakona, tj. naplaćivanje kazni, prisililo bi ljude da nabavljaju AS.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

potpisujem!
    ja nemali broj puta vidim kako iz auta izlazi mama koja je svoje dijete drzala u krilu. djeca su od pola godine do dvije godine.

jednu scenu koju sam vidjela dok sam bila trudna necu zaboravit: majka doji svoje novorodjence u narucju u voznji u zagrebackom prometu. mislila sam se, tako krhko, svako kocenje moze biti pogubno.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Naravno da je do policije da kažnjava takve stvari, ali kako kad i sami policajci vozaju djecu bez AS.
    Tek kada ljudima proradi u glavi da to čine za sigurnost svoje djece, a ne da bi izbjegli kaznu, stvari će krenuti na bolje.

I dok se vozaju stari i loši auti, bez pojaseva na zadnjem sjedalu... ali to je već stvar našeg jadnog standarda

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Re: voznja u krilu

Citiraj mvolpe prvotno napisa
    Dakle, u zadnje vrijeme vidim sve vise oceva koji voze automobil sa djetetom mladjim od 2 godine u krilu a majke hladnokrvno sjede na suvozacevom mjestu i smjeskaju se.
    Ja svaki drugi dan vidim moje susjede da se tako voze. Ma, užas jedan .

Zapravo, u mojoj zgradi žive deda i baka. Imaju dvije kćeri, obje voze držeći svoje curice u krilu!!! Da stvar bude bolja, taj deda je jedno vrijeme radio kao policajac.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

katastrofa je da se dijete vozi bez sjedalice, na prednjem sjedalu, al je jos veca katastrofa sto osoba koja dijete drzi u vlastitom krilu u isto vrijeme i vozi taj automobil i jos razgovara na mobitel :shock: a dijete ima manje od 2 godine....

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jel tu sad riječ o autosjedalici ili voznje djece naprijed?? (ja sam shvatila o voznji kikiaca naprijed)
    klinci do 12 g. nesmiju naprijed i tu je jasan zakon i kazna ...
    ... Postoji punoo ljudi nazalost kod nas koji nemaju kako doci do autosjedalica ni novčano ni da joj netko pokloni pa opet sjede mame nazad s djecom ..
    zakon je jasan i kod AS, obavezna je za djecu mlađu od 5? godina.

Istina je da ima ljudi koji nisu u mogunosti kupiti AS, a opet si mislim, ako imaju novac za auto i za gorivo, pa onda mogu valjda skupiti i za AS, ne mora to biti najskuplji model, ima ih i jeftinih.
    Opet bolje nego nikakva AS.

Mi npr. nemamo ni svoj auto (posudimo od dede kad nam treba), ali imamo AS

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj makka prvotno napisa
    Istina je da ima ljudi koji nisu u mogunosti kupiti AS, a opet si mislim, ako imaju novac za auto i za gorivo, pa onda mogu valjda skupiti i za AS, ne mora to biti najskuplji model, ima ih i jeftinih.
    Opet bolje nego nikakva AS.
    oh, ima i onih koji ne znaju šta će od para, voze prebijesna auta, ali im je škrto dat za sidalicu.
    i uvik se mislim pa je li ima život njihovog diteta tako malo vridi pa da na njemu škrtare.
    žalosno, ali istinito: ako kupe sidalicu nju rijetki vide i zapaze, ali kad oni montiraju svoja dupeta u skupo auto onda ih se vidi.

meni je najzanimljivije kad vidim da najbolje i najskuplje, a valjda time i nasigurnije sidalice (po nekim ispitivanjima i razvikanosti) imaju stara i jeftinija auta. i ti roditelji očito žele da im se dite vozi sigurno, a auto više manje.
    u "skupim" autima često vidim neke noname sidalice koje izgledaju kao da su 3 rata prošle.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

o da, znam ljude koji moraju imati sve naj (a pod tim mislim sve najbolje marke) kako za sebe tako i za dijete. I imaju odličnu AS, koja nažalost stoji u autu samo za ukras, nepričvršćena, a dijete ako se i vozi u njoj nije vezano. Ili je mami u krilu .

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A meni padne mrak na oči na komentare: "pa kaj ju mučiš u tome (AS), ljepše joj je u tvom krilu", "nijedna od naše tri curice nije se vozila u tome i kaj ima fali". Nikak da shvate da je vožnja u tome sigurna vožnja

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imam osjecaj da policije nikad nema kad ih trebas, al kad zaboravis po danu upalit svjetlo, odmah te zaustave i naravno kaznu platis, a ovo???

ja jednostavno ne mogu shvatit da nekim ljudima nije bitna sigurnost vlastite djece

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    A meni padne mrak na oči na komentare: "pa kaj ju mučiš u tome (AS), ljepše joj je u tvom krilu", "nijedna od naše tri curice nije se vozila u tome i kaj ima fali". Nikak da shvate da je vožnja u tome sigurna vožnja
    pokaži im ovo

to je pri brzini od 64 km/h u nešto statično ili kad se 2 auta koja se kreću jedan prema drugom brzinom od samo 32 km/h sudare, nek vide kako čvrsto vezana sjedalica pleše pa nek oni pokušaju zadržat dijete u naručju

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ako neko ne zeli da cuje, jednostavno ne zeli

ja sam vise zivaca potrosila na kolegu s posla nego za bilo sta drugo

zadnji biser mu je "neki dan me policajac zaustavio kad sam posao sa djetetom do nane. a meni mali u krilu (dijete ima godinu).(on je sam u autu sa djeteom u krilu vozio u drugi dio grada. :shock .
    dakle, zaustavio ga policajac i pitao "a je li to vase dijete". ovaj rekao da je, a policajac ga pitao "a je li vi volite sovje dijete".

i umjesto da se opameti, ovaj nista....
    kupio je novu autosjedalicu jer sam mu se popela na kosti ali je nije montirao kako treba ...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    Citiraj enela prvotno napisa
    pokaži im ovo

to je pri brzini od 64 km/h u nešto statično ili kad se 2 auta koja se kreću jedan prema drugom brzinom od samo 32 km/h sudare, nek vide kako čvrsto vezana sjedalica pleše pa nek oni pokušaju zadržat dijete u naručju
    Ajme, najprije sam pogledala, pa tek pročitala tvoj tekst. Ja sam prvo pomislila da su to neke stare AS kad toliko "plešu". A jel one i trebaju bit donekle fleksibilne da malo tijelo nebude zdrobljeno potpuno nepomičnim pojasom :? ako me razumijete

Ove snimke bi puštala prije dnevnika svakodnevno da se mene pita!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •