Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 152

Tema: Utrogestan

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

je, zato mi se i doktor vec smije kad mu prosipam sve strucne termine

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno e pa da se i ja javim

hm, meni je prije 2 godine progesteron bio samo 0.5 21. DC. , pa pošto nemam ovulacije, dok. mi je davala utrosestane i klomifen, to mi nije pomoglo da ostanem trudna,...inace su mi ostali hormoni normali....zanimljivo je da mi je drugi doktor reko u čudjenju da zasto mi je predhodni dok. davao utrogestan!
    Sad imam novog doktora i dao mi da pijem Diane 35....
    a da ja opet idem na kontrolu progesterona, da vidim dal se kaj promjenilo nakon uzimanja utrogestana?
    ma totalno sam zbunjena, ne znam kaj da si vise mislim, i kome da vjerujem.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

zabrinuta,da,tako je i meni bilo-jedan doktor,kojemu ne vjerujem,pa ga mijenjam s drugim,mi je rkao da moram uzimati Utrogestan,a ovaj novi da ne moram.Ali,hvala Bogu,ovaj novi je super,pa mi je rekao da dođem k njemu kroz 2 ciklusa u drugoj fazi ciklusa da on vidi po uzv i prema nalazima da li mi stvarno treba nadopuna progesteronu...eto,tako je to-svaki dok ima svoje mišljenje-bitno je pronači onog koji zna dovoljno.

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno eh

da, ali svaki od doktora je uvjeren da on / ona zna najbolje...i d kok ja shvatim da mozda doticni i ne zna najbolje....prolazi vrijeme...
    nego, Pepina, ta su kod tebe do sad utanovili, u čemu je problem?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

danas treci dan uzimam utrogestan 2x1, i mogu reci da
    mi je sinoc bilo grozno, kao da mi je neki teski poklopac
    pao na oci, snizio mi tlak, nisam mogla stajati na nogama,
    pa sam nazvala doc danas, kaze da probam vaginalno, da je to cak bolje
    i danas se osjecam dobro

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ina* ja ga koristim vaginalno (3x2) i nemam nikakvih nuspojava osim bolnig grudi, čak mi se ni stomak ne napuše pred M.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pozdrav!
    Evo i ja sam danas vadila progesteron i moram priznati da sam dosta nesretna zbog nalaza. Referentne vrijednosti u luteinskoj fazi od 5,3 do 86,0 a ja imam 5,9
    U srijedu idem kod ginekologa, to će mi biti novi ginekolog, idem kod njega na preporuku, nadam se da je samo taj nizak progesteron razlog zbog kojeg ne mogu ostati trudna, jer drugo je sve o.k., papa i brisevi.
    Ah, baš me je pogodio ovaj nalaz, bez obzira što sam sumnjala na to, jer mi je biviš ginekolog prije 2 mjeseca natuknuo da bi to mogao biti problem, ali me nije poslao vaditi hormone, ovo sam obavila na svoju ruku. Da mi nije foruma, pola toga ne bih znala.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod mene je slučaj da sam išla vaditi progesteron 22 dana ciklusa. On bi se trebao vaditi 7 dana nakon ovulacije. No s obzirom da meni nisu redovite i da još uvijek nisam dobila, a sad mi je 43 dan ciklusa nema šanse ni da sam imala ovulaciju 14 ili 15 dan ciklusa pa ne mogu ni gledati vrijednosti za luteinsku fazu nego folikulinsku, a meni je vrijednost 3.0 - barem ja to nekako tako shvaćam... možda je nešto slično kod tebe...

Jolly avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

na terapiji sam klomid/utrogestan

Utrogestan pijem 2x1 i ima širok spektar nuspojava: od prvih par mi se vrtilo, ajd to je sada prošlo, bradavice me bole čim 1. popijem, lijepo spavam, piški mi se dosta, stravično sam gladana od njega, i zapadam u depresiju od njega. E, da, i menga mi je kasnila 3 dana prošli ciklus (ne moram vam pričati kako sam se nadala +)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jolly, neznam kaj je to, al kliknem na link za fefe u tvom potpisu pa se pojavi moj graf?! :?

Jolly avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj dora13 prvotno napisa
    jolly, neznam kaj je to, al kliknem na link za fefe u tvom potpisu pa se pojavi moj graf?! :?
    Svejedno na mome grafu imaš za vidjeti samo vrijeme (oko) ovulacije. Poslije ne mjerim, samo se živciram i strepim

Jolly avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Svejedno na mome grafu imaš za vidjeti samo vrijeme (oko) ovulacije. Poslije ne mjerim, samo se živciram i strepim

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jolly, ali svejedno ne kužim zašto se pojavljuje moj graf kod tebe????

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jolly, ali svejedno ne kužim zašto se pojavljuje moj graf kod tebe????
    ne valja joj link , svakoj od nas otvara svoj graf . Ja kad kliknem vidim moj graf , a ne Dorin npr.
    Treba otici na Sharing ,Home Page Set Up , i kopirati adresu sa Your Charting Home Page Web Address:
    To je link za njen chart .

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zato sto nije stavila dobar link.. procitaj si tu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...r=asc&start=50

malo kak su meni objasnjavali..

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pozdrav!
    Evo ja sam ovaj mjesec dobila uputu da koristim utrogestan. Naime vec 2 ciklusa sam na klomifenima, a zadnja 3 ciklusa imam spotting koji traje 3-4 dana, u prijašnjim nalazima mi je progesteron bio jako nizak, no to je također moglo značiti da nemam ovulaciju, što se pokazalo i točno.

E sada zašto sam zbunjena, naime prošli tjedan sam išla zadnji put na uzv/folikulometriju i nije bilo mojeg doca, nego ga je mijenjala druga doktorica. S obzirom da mi u papirima piše da ću početi koristiti utrogestan, ona me je pitala da li mi je doktor rekao kako ću ga koristiti, ja sam rekla da nije, a ona mi je napisala 3x2 tablete vaginalno. Znači 6 tableta dnevno! Meni se je to činilo jako puno, također i u apoteci je žena pitala jesam li sigurna da je to dobra doza :?

Eto ja se sada pitam nije li to malo previsoka doza? Ima li netko slično iskustvo?

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne znam draga , to je doza za trudnice kod preijeteceg pobacaja .
    Mislim da bi to trebala provjeriti .
    2x1 10-15 dana se u glavnom prepisuje kod spottinga , nekad 3x1 u MPO ..

ili 3x1 5 dana se uglavnom prepisuje ako je ciklus anovulatoran pa da se podstakne krvarenje .
    Ipak ti to provjeri :/ Ne znam , nisam sigurna .. mozda ce neka cura bolje znati , meni je to nekako puno

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja koristim 3x2 za spotting jer kada uzimam manje doze spotting imam i s utrićima

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa
    ja koristim 3x2 za spotting jer kada uzimam manje doze spotting imam i s utrićima
    Eto vidis , nisam to znala .
    Jesu li utrici slabiji od dabrostona ili je to u principu isto ? :?

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pa utrići su 100 mg,a dabrostoni 10mg, ja sam probala i s dabrostonima ali sam imala s dabrostonima uredan spotting ko da ih uopče ne pijem

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pa utrići su 100 mg,a dabrostoni 10mg, ja sam probala i s dabrostonima ali sam imala s dabrostonima uredan spotting ko da ih uopče ne pijem
    u hebote , ja sam sa " endometrilom " koji je manja doza od dabrostona uspjela rijesiti spotting . Bas zeznuto ...

Evo zagrljaj draga

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne može se uspoređivati doza kad nije riječ o istom lijeku.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo provjerila sam sa doktoricom, rekla mi je da ipak uzimam 3x2 tablete. Napomenula je da bih mogla uzimati i 3X1, ali da ipak krenemo za vecom dozom, kaze ne može štetiti.
    Nego da li ste vi osjetile kao nekakav lagani pritisak u doljnjem dijelu trbuha kada ste koristile utrogestan. Ja ga uzimam samo vaginalno, evo danas će biti 3. dan da ga koristim, a od jučer osjećam lagani pritisak. Ne znam da li je to to utrogestana ili sam si opet nešto umisila :/

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni se uvijek javi pritisak ali tek tamo oko 6-7 dana uzimanja utrogestana

silvestra

Početno

Ovo mi se cini ipak malo drugacije od dabrostona Evo samo dio
    UTROGESTAN 100mg

Terapijske indik
    Oralna primjena
    -pms
    -zbog poremecaja ili izostanka ovulacije
    -benigna mastopatija
    -premenopauza
    -hormonsko nadomjestno lijecenje menopauze

Vaginalna primjena
    -nadomjestak peogesterona u insuficijenciji ovarija ili u zena bez funkcije ovarija u stanjima potpune deficijencije progesterona (programi donacije jajnih stanica)
    -nadopuna luteinskoj fazi tijekom ciklusa in vitro fertilizacije (IVF)
    -nadopuna luteinskoj fazi tijekom spontanih ili induciranih ciklusa, u slucaju smanjene plodnosti ili primarnog odnosno sekundarnog poremecaja funkcije jajnika, posebice kod poremecaja ovulacije,
    -u slucaju prijeteceg pobacaja ili sprjecavanja opetovanih pobacaja zbog dokazane luteinske insuficijencije, sve do 12og tj trudnoce

Za sve ostale progesteronske indikacije, vaginalni put primjene je alternativa peroralnom u slucaju nuspojava uzrokovanih progesteronom (pospanost nakon peroralne primjene)

Mjere opreza

Vise od polovice spontanih pobacaja nastaje zbog genetskih komplikacija. Nadalje, infekcije ili mehanicki poremecaji mogu izazvati spontani pobacaj. Stoga bi jedini ucinak primjene progesterona bio odgoditi uklanjanje mrtvog jajasca (ili prekid trudnoce koja ne napreduje)
    Primjenu progesterona valja ograniciti na slucajeve deficijencije zutog tjela
    Utrogestan 100mg smije se uzimati samo u prvom tromjesecju trudnoce i to samo vaginalnim putem

Nuspojave
    Oralna primjena
    Katkad se mogu pojaviti pospanost ili vrtoglavica 1 do 3 sat od uzimanja Utrogestana. U tim slucajevima valja:

- smanjiti pojedinacnu dozu
    - ili promjeniti redosljed uzimanja (prinjerice dnevnu dozu od 200mg uzeti jednokratno uvecer prije spavanja iza svih obroka)
    - ili ljek primjeniti vaginalno
    - skratiti cikluse ili vrijeme krvarenja
    - ljecenje poceti kasnije u ciklusu (npr. poceti 19og dana ciklusa a ne 17og)

Doziranje i nacin primjene

Oralna primjena
    U luteinskoj insufijenciji
    Preporucuje se uzimati nakon obroka prije spavanja dnevna doza 200-300mg
    - jednokratna doza 200mg prije spavanja
    - ili 300mg podjeljeno u dvije doze
    tijekom 10dana po ciklusu obicno od 17og do 26og dana ciklusa

U hormonskom nadomjestnom ljecenju uz nadomjestak estrogena i nadomjestak progesterona i to
    - u dvije pojedinacne doze po 100mg
    - ili u jednoj dozi od 200mg prije spavanja
    12 do 14 dana oralno ili zadnja dva tjedna svakog terapijskog ciklusa

Vaginalna primjena

Kapsulu valja uvesti u rodnicu
    Nadomjestak progesterona u insufijenciji ovarija ili u zena s deprivacijom ovarija tijekom potpune deficijencije
    Doziranje je sljedece:

- 100mg na dan, 13og i 14og dc, zatim
    - 200mg 15og do 25og dc, zatim
    - od 26og dana u slucaju T doza se moze povecati na max 600mg podjeljene u tri jednake doze.
    Ta se doza nastavlja uzimati do 60og dana i do dvanaestog tjedna T ne duze

Preporucena dnevna doza kod primarnog ili sekundarnog steriliteta, te poremecaja ovulacije je 200 do 300mg podjeljena u dvije doze , od 17og dc tjekom 10 dana

Svima

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

cure mene zanima nakon koliko dana od prestajanja stavljanja utri?a dobijete menzes.
    Meni evo pet dan, (dosad najduže 4 dan) i ne znam smijem li se nadati ?udu....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I mene zanima koliko dana nakon stavljanja utrogestana dolazi M?

Uzimala sam 1x2 od 7dpo zbog spottinga, i pošto je danas 12dpo na testu bio minus, razmišljam si da bih mogla prestati pa da M dođe brzo jer već smišljam kad će onda O i kako se naći s MM slijedeći mjesec u pravo vrijeme. Mrzim njegov posao

Pepe2 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Imam pitanje: Utrogestan - pise kapsule, a ja u kutiji vidim tabletice u obliku malih kuglica...Jel to to? i Jel se te stavljaju vaginalno po dvi navecer?

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

utrogestan postoji i kao tablete (kapsule) i kao vaginalete - ako imas kapsule znaci da ih pijes, u onoj dozi koju ti prepise lijecnik

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Pepe2 prvotno napisa
    Imam pitanje: Utrogestan - pise kapsule, a ja u kutiji vidim tabletice u obliku malih kuglica...Jel to to? i Jel se te stavljaju vaginalno po dvi navecer?
    Pepe ako ti na kutiji piše "meke želatinozne kapsule za peroralnu ili vaginalnu primjenu " , možeš ih piti , ali i stavljati vaginalno .

Inaće i na mojoj kutiji piše " 30 kapsula " i stavljam ih vaginalno zbog manjih nuspojava 3x2

Obićno nakon stavljanja odležim nekih sat vremena ili tempiram ...dva sata prije ustajanja ujutro , popodne kad dođem kući , i navečer prije spavanja .

Evo ovako ti izgleda kutija

http://www.farmahem.com.mk/Images/fi...utrogestan.jpg
    ili

http://140.112.133.101/intranet/NewM...UTR4LF01-A.JPg

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa
    utrogestan postoji i kao tablete (kapsule) i kao vaginalete - ako imas kapsule znaci da ih pijes, u onoj dozi koju ti prepise lijecnik
    Ne, postoji samo 1 Utrogestan, kapsule koje izgledaju kao kuglice, mogu se i piti i stavljati vaginalno, ovisno što je dr propisao.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pozdrav cure,..
    Evo i mene na Clomifenu i Ultrogestanu,...
    Clomifen super, Ultrogestan podnosim uzasno,... sve me boli, ...muka, spava mi se,.. uzas!
    Prosao je jedan ciklus pod terapijom i jos se nista nije dogodilo,.. Bila sam strasno razocarana,..
    Sada pijem drugu turu i nadam se najboljem,...
    Mengu dobijem odmah slijedeci dan nakon prestanka pijenja Ultrogestana, tako da mi sada ciklus nije 31 nego 28 dana,.. Hvala Bogu na tome, jer mi je dr rekla da mi vjerovatno dugacki ciklusi predsavljaju problem,.. ne znam,.. vec gubim nadu,.. Jel ima ko je zabebio ubrzo nakon ove terapije? Jako mi treba pozitivno iskustvo da me drzi,.. Vec sam klonula,..

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Gombica prvotno napisa
    Pozdrav cure,..
    Evo i mene na Clomifenu i Ultrogestanu,...
    Clomifen super, Ultrogestan podnosim uzasno,... sve me boli, ...muka, spava mi se,.. uzas!
    Prosao je jedan ciklus pod terapijom i jos se nista nije dogodilo,.. Bila sam strasno razocarana,..
    Sada pijem drugu turu i nadam se najboljem,...
    Mengu dobijem odmah slijedeci dan nakon prestanka pijenja Ultrogestana, tako da mi sada ciklus nije 31 nego 28 dana,.. Hvala Bogu na tome, jer mi je dr rekla da mi vjerovatno dugacki ciklusi predsavljaju problem,.. ne znam,.. vec gubim nadu,.. Jel ima ko je zabebio ubrzo nakon ove terapije? Jako mi treba pozitivno iskustvo da me drzi,.. Vec sam klonula,..
    Gombica, u kakvom si postupku, tj. imaš li ciljane odnose barem?
    Ideš li na folikulometrije?

Naravno da je dosta cura koje su stimulirane klomifenom a onda nakon O uzimale Utrogestan zatrudnijelo, međutim, ta terapija se obično povezuje s nekim od postupaka, ciljanim odnosima ili AIH.

Sretno

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo ja vec skoro 6 dana koristim vaginalno...i imam nova pitanja - da li je moguce da mi se puno cesce spava? Mogu tokom dana dva puta po dva sata bez problema i vec u 10 navecer zijevam. I da li je moguce da mi je pojacan apetit zbog njih? Jedem da mi je muka, stalno mi slina curi, dobila sam vec 1,5 kg a tek sam u 5 tjednu (a da ne govorim cifru kila za koje sam vec u plusu )
    Sve me to zbunjuje...

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Iana27 prvotno napisa
    Evo ja vec skoro 6 dana koristim vaginalno...i imam nova pitanja - da li je moguce da mi se puno cesce spava? Mogu tokom dana dva puta po dva sata bez problema i vec u 10 navecer zijevam. I da li je moguce da mi je pojacan apetit zbog njih? Jedem da mi je muka, stalno mi slina curi, dobila sam vec 1,5 kg a tek sam u 5 tjednu (a da ne govorim cifru kila za koje sam vec u plusu )
    Sve me to zbunjuje...
    Meni se ne spava, na njima sam u ovom ciklusu 8. dan, četvrti ciklus za redom. U prvom ciklusu sam najburnije reagirala i na njega i na klomifen, i u tom prvom ciklusu sam bila pomalo pospana. Pojačani apetit pod svim tim lijekovima, i stimulacijama i utrićima, mi je konstanta.

Ali, draga naša trudničice, ta pospanost bi trebala biti i prilično tipična za trudnoću...

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Iana, moguće je da ti se spava.

Ja sam u nekom ciklusu, klomifenskom jednom popila podnevnu turu, jer nisam bila u prilici staviti vaginalno, a taj dan sam radila popodnevnu smjenu. Jedva sam držala oči otvorenima. Ni šibice nisu pomagale.

Jednako tako postoji mogućnost da ti se spava i od vaginalnog korištenja. Indivdualne su reakcije :/

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cure moje da me samo vidite valjale bi se na podu od smijeha...ili jedem ili spavam... (totalno drugacije od prve trudnoce)..ali nije nista tesko za mrvicu...
    Vec sam se i sa utricima na ti, vise me ne boli kada stavljam, a najvise mi pase kada ih cuceci stavljam

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

@ Shanti
    Ne idem na folikulometriju niti imam ciljane odnose,.. dr mi je rekla da probam ovako 3 meseca, pa cemo onda poceti sa ciljanim odnosima,.. Malo sam zabrinuta jer ne znam koliko dugo se preporucuje ove terapije,..
    Sto se tice nus-pojava i meni je bilo najteze prvi mesec od ultrogestana, i jako su me bolelel cice, i bila sam sva nikakva,.. Clomifen ne vidim da ima negativne pojave, ali ko zna,.. Osecam boluckanje i peckanje u jajnicima pa je mozda to od te stimulacije,..
    Joj cure ne znam, bas mi je tesko,.. nekako sam mislila da ci do NG da zabebim :/[/b]

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

@ Shanti
    Ne idem na folikulometriju niti imam ciljane odnose,.. dr mi je rekla da probam ovako 3 meseca, pa cemo onda poceti sa ciljanim odnosima,.. Malo sam zabrinuta jer ne znam koliko dugo se preporucuje ove terapije,..
    Sto se tice nus-pojava i meni je bilo najteze prvi mesec od ultrogestana, i jako su me bolelel cice, i bila sam sva nikakva,.. Clomifen ne vidim da ima negativne pojave, ali ko zna,.. Osecam boluckanje i peckanje u jajnicima pa je mozda to od te stimulacije,..
    Joj cure ne znam, bas mi je tesko,.. nekako sam mislila da ci do NG da zabebim :/[/b]
    Klomifen može imati dosta zabrinjavajuće nuspojave, za početak, stanjuje endometrij, tako da ga ne bi trebalo uzimati više od tri ciklusa za redom. Barem ga meni nije dao moj MPO-ovac.
    Tako da mi je žao da se filaš s njime ako ne uslijedi baš žestoka akcija, barem ciljani odnosi.
    Zatim, folikulometrije su obavezne (ja sam se zanosila da bih barem jedan ciklus mogla bez njih, ali cure su me uvjerile da se ne igram).

Baci pogled na ovaj topic, pliz: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=52183

I držim ti fige da do NG zabebiš ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E sad sam se zabrinula
    Ma ne znam sta da radim,... Meni je dr rekla da pijem 2 meseca a treci da dodjem na kontrolu, pa se nadam da zna sta radi,.. i ja mislim sta mi boze bit za dva meseca? koliko sam shvatila ta kontrola ce biti folikulometrija i ako do tada ne uspem, onda ce ici na ciljanje odnose,... Mi kao ciljamo ja osetim ovulaciju ali ko ce ga znati,...
    Mislim da cu sutra nazvat moju ginicku i pitati je da dodjem na svoju ruku da me iskontrolise,.. Sutra mi je 12 dc, pa mislim da ce vidjeti i folikulice ako ih bude bilo??
    Joj bas mi je tesko, ne znam sta cu,.. Nikako da nadjem nekog dr koji ce da mi radi isto sto i vama rade

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Gombica - nemoj se igrati sa klomifenom. tvoja ginićka te obavezno treba pratiti na uzv kad si na klomifenu. klomifen nije bombončić,a ponekada mi se čini da ga ginekolozi upravo tako tretiraju kad vidim kako ga nonšalantno dijele .
    zato traži uzv,a ako te odbije bježi od nje glavom bez obzira.
    sretno .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

@ Shanti
    Gombica, ne znam di se liječiš, i sori što upadam ovako, ali klomifene niti jedan savjestan liječnik neće dati bez folikulometrija. To se tako ne radi! Onaj tko to radi se pača u područja koja ne razumije i sigurno nije specijalist za neplodnost, nego je ili socijalac ili privatnik koji svaštari. Neplodnost se liječi kod stručnjaka. Klomifen nije utrogestan, niti dabroston, da bi ga se olako moglo prepisivat. Od klomifena sam 2x dobila endometralni polip i završila na operaciji, on jako stanjuje endometrij, ako imaš PCOS sindrom može izazvat užasnu hiperstimulaciju da moraš u bolnicu, jednom sam od klomifena završila isto zbog hiperstimulacije na hitnoj u 2 ujutro. I tako dalje. Poludim kad vidim da ginići "opće prakse" prepisuju klomifen kao bombone. Naravno da od toga ima cura koje su "zabebile", ali on se ne pije na taj način, bez UVZ praćenja - to MORA ići uz UZV praćenje. Maksimalno se smije piti 3 mjeseca. Vidi topic o klomifenu s Potpomognute:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=45486

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Joj bas mi je tesko, ne znam sta cu,.. Nikako da nadjem nekog dr koji ce da mi radi isto sto i vama rade
    Evo, kako ti je i Alec rekla, pokušaj barem dogovoriti da ti prati cikluse, ako smatra da ne treba, baci se u potragu za drugim doktorom.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Naravno da od toga ima cura koje su "zabebile", ali on se ne pije na taj način, bez UVZ praćenja - to MORA ići uz UZV praćenje. Maksimalno se smije piti 3 mjeseca. Vidi topic o klomifenu s Potpomognute:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=45486
    Na što biste linkale da me ta ideja švercanja s klomifenom bez uzv na godišnjem nije pala na pamet, naivki jednoj...

Ina

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Eh, super sada,... znaci prosli mesec sam fulala, valjda mi se nista nije desilo
    Al ovaj cu definitivno da insistiram na uz, jer ste me sada posteno uplasile ,..
    Moja ginicka je privatnik, i kod nje sam isla jer sam imala cistu pa sam tamo i ostala jer sam bila zadovoljna kako mi je resila problem, Nemam PCOS, tako mi je barem rekla jer je gledala na uz pre nego sto mi je prepisala Clomifen i Ultrogestan,...
    Idem sutra,.. ozbiljno,.. Hvala vam cure

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super da ti je riješila cistu i da te "servisira" po općim gino pitanjima. Ali, nema šanse da ikome liječi neplodnost. Lijepo ostani kod nje za općeniti "gino servis", ali ovo je već specifično, pa ko što bi išla kod kirurga ginekologa se operirat, tako treba ići kod doktora specijaliste za neplodnost da on prepisuje klomifene. Svako treba znat svoje granice, a ova tvoja ih očito ne zna. Ne moraš se s njom svadit, nego se ti fino raspitaj u svom gradu tko liječi neplodnost, ako iko. Ako nema nikoga, a ti traži u prvom sljedećem gradu. To ti je isto kao da ja sad idem radit nešto deseto što mi nije struka. Padaju mi rolete na oči kad čujem kako olako fino ti dr-ovi prepisuju klomifen da bi im najrađe u ordinaciju ušla i šakom po stolu malo lupila i pitala ih znaju li oni što se sve s time može napravit. Neš' ti muke ukuckat fino "preporuka klomifen" u kompjuter, a ti onda pacijentu servisiraj muke koje mogu nastat sam poslije i lunjaj od nemila do nedraga kad se komplikacija pojavi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

BTW, jel' ti objasnila zašto ti je uopće prepisala klomifen? Imaš li ovulacije? Je li ti vadila spolne hormone? Dala bi se kladit da nije, čim joj je za dijagnosticirat tako nešto zakukuljeno kao PCOS dovoljno malo ćirnut na UZV.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

@ina33
    nije mi vadila hormone ni nikakve analize osim kompletne krvne slike,.. ali tu se nista ne vidi,..
    Ja sam kod nje otisla zbog ciste, i usput joj kazala da zelim trudnocu,.. Pa mi je rekla da kad dodjem na kontrolu za cistu da dodjem u sred ciklusa da ona pogleda jel ovuliram.... tako je i bilo i ispostavilo se da nema ovulacije,.. Zato mi je prepisala Clomifen i Ultrogestan,.. Ultrogestan valjda da mi skrati ciklus jer je 31 dan- i to je uspesno,.. Iskreno, ne znam ni jednog blizeg dr,.. Prvi mi je na 70 km daleko ko je stvarno strucan, a to mi financijski bas nije pogodno :/ moram se bolje raspitati,..

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

btw. kome god sam opisala problem niko nije rekao- ok,.. imas problem sa naplodnoscu,.. nego svi tretiraju kao neki opsti problem koji ce se brzo i lako resiti i da se ne nerviram,... e sad budi ti pametan,...a bila sam kod sve skupa 4 ginica, i svi su rekli isto,.mlada si polako,.. ama ljudi meni muka od tih komentara mlada si polako,.. pa sta ako sam mlada?? to ne znaci da hocu da cekam da mi nesto padne sa neba,.. Joj niko nikog ne shvata ozbiljno cini se meni,...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Gombice, lijepo traži uputnicu za hormone i neka ti još koji ciklus prate na UZV. Može bit da se desio 1 anovulatoran ciklus, što se događa. Možda je cista smetala folikulu da se razvije u tom ciklusu. Ako imaš volje nešto i sama provjeravati, prati se LH trakicama i mjeri BT pa ćeš znati da li i kad približno ovuliraš.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •