Sad tek ništa ne razumijem , pa koji se onda uopće rezultat progesterona smatra normalnim ako je ipak nalaz u referentim granicama :?

Danas sam dobila svoj nalaz progesterona,koji izgleda baš i nije neki hit-20.36 nmol/l(u lutealnoj fazi 5.3-86)..uglavnom,moj ginić kaže da sljedeći ciklus počnem piti utrogestan od 100 mg i to 2 puta dnevno.
Po Pepininim nalazim moj je onda progesteron isto nizak a nikad mi nisu ništa prepisali :/
Prošla sam HCOSY i nalaz je bio uredan, oba prohodna , ciklus na 28 dana ..dobro u zadnje vrijeme šteka na 32 ....", MM Ok , beštija nemam , trudnoće nema 4 godine .
Ovulaciju potvrdili folikulometrijom , ali nikad nisu vidjeli stanje žutog tjela , niti potvrdili njegovo postojanje ...

Niti uopće znam u kakvom je stanju žuto tjelo ... a bila milion put na UZV
Ono što mene sad znanima , da li žena može imati urednu ovulaciju , a da se žuto tjelo kasnije ne pojavi ili da bude lošije kvalitete?
Pa zato nema trudnoće ili ?

Kako prolaktin utjeće na progesteron ....jer i on mi je malo povišen ,u biti prelazi zadnju decimalu na refer. vrijedn. ali isto su rekli ne treba ništa ????