Citiraj Gombica prvotno napisa
@ Shanti
Ne idem na folikulometriju niti imam ciljane odnose,.. dr mi je rekla da probam ovako 3 meseca, pa cemo onda poceti sa ciljanim odnosima,.. Malo sam zabrinuta jer ne znam koliko dugo se preporucuje ove terapije,..
Sto se tice nus-pojava i meni je bilo najteze prvi mesec od ultrogestana, i jako su me bolelel cice, i bila sam sva nikakva,.. Clomifen ne vidim da ima negativne pojave, ali ko zna,.. Osecam boluckanje i peckanje u jajnicima pa je mozda to od te stimulacije,..
Joj cure ne znam, bas mi je tesko,.. nekako sam mislila da ci do NG da zabebim :/[/b]
Gombica, ne znam di se liječiš, i sori što upadam ovako, ali klomifene niti jedan savjestan liječnik neće dati bez folikulometrija. To se tako ne radi! Onaj tko to radi se pača u područja koja ne razumije i sigurno nije specijalist za neplodnost, nego je ili socijalac ili privatnik koji svaštari. Neplodnost se liječi kod stručnjaka. Klomifen nije utrogestan, niti dabroston, da bi ga se olako moglo prepisivat. Od klomifena sam 2x dobila endometralni polip i završila na operaciji, on jako stanjuje endometrij, ako imaš PCOS sindrom može izazvat užasnu hiperstimulaciju da moraš u bolnicu, jednom sam od klomifena završila isto zbog hiperstimulacije na hitnoj u 2 ujutro. I tako dalje. Poludim kad vidim da ginići "opće prakse" prepisuju klomifen kao bombone. Naravno da od toga ima cura koje su "zabebile", ali on se ne pije na taj način, bez UVZ praćenja - to MORA ići uz UZV praćenje. Maksimalno se smije piti 3 mjeseca. Vidi topic o klomifenu s Potpomognute:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=45486