-
Jako rijetko kod spontanog pobačaja dolazi do imunizacije, naručito stoga što i plod možda nije bio rh+. Potrebno je imati 3-4 spontana da bi se govorilo o nekom riziku. U svakom slučaju, bez veze je ne dati rogam odmah poslije spontanog trudnici koja je rh-. Ti reci svojoj ginekologici da si zabrinuta zbog toga, prepričaj joj slučaj, a ona će znati što treba napraviti. Ne moraš joj ti govoriti naziv pretrage jer to ona mora znati.
Uglavnom, senzibilizacija se ne događa na početku trudnoće, nego ako dođe do nje uglavnom je opasna pred kraj, a sve iznimke se mjere u 0.1% slučajeva tako da ne moraš previše brinuti. Meni je recimo taj coombs test bio pozitivan pa sam se skamenila od straha no na kraju mi nisu pronašli na koja antitijela sam pozitivna. Ona opasna su mi navodno ok.
Što se tiče briseva, oni koliko ja znam, nisu standardna pretraga tijekom normalne trudnoće, jedino poslije spontanog ulaze u standardnu pretragu.
-
hoću hoću, napomenit ću joj to kad budem išla na prvi pregled, tek sam saznala da sam trudna pa ću još malo pričekati sa pregledom
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma